Zo bespaar je op de kosten voor tv, internet en telefonie

Geef je maandelijks meer uit dan je lief is?

| Prijsvergelijken | 3 min | 9 april 2021 13:54
Copyright: Prijsvergelijken
Geef je maandelijks meer uit dan je lief is? Dan zoek je mogelijk naar manieren om te besparen. Neem in dat geval jouw abonnementen eens onder de loep. Over het algemeen is het namelijk niet lastig om te besparen op zaken als tv, internet en telefonie. Helaas weet lang niet iedereen hoe hij dit aanpakt. Daarom bieden wij jou hier de helpende hand. In deze tekst geven wij je een aantal handvatten om te besparen op dergelijke abonnementen.

Combineer internet en televisie in één abonnement

Het merendeel van de Nederlanders heeft vandaag de dag een abonnement voor internet en televisie. Hierdoor kun je thuis onbeperkt internetten en naar een groot aantal televisiezenders kijken. Heb je voor internet en tv een abonnement afgesloten bij twee verschillende partijen? Dan betaal je hier mogelijk onnodig veel voor. Overweeg daarom om internet en tv te combineren in één abonnement. Dit kan je al snel een flinke besparing opleveren. Daarnaast krijg je te maken met minder papierwerk. Je hebt namelijk een contract bij één partij en niet meer bij twee partijen.

Vroeger hadden veel mensen thuis een vaste telefoonlijn, maar tegenwoordig zien we dit steeds minder. Het merendeel van de Nederlanders is namelijk in het bezit van een smartphone. Dit toestel maakt een vaste telefoonlijn in principe overbodig. Toch vinden sommige mensen het prettig om een vaste telefoonlijn te houden. Geldt dit ook voor jou? Kies dan voor een alles-in-één-pakket. Zo’n pakket bestaat niet alleen uit internet en tv, maar ook uit telefonie. Op deze manier ben je vaak goedkoper uit dan wanneer je een apart abonnement afsluit voor bellen.

Overweeg sim only

Heb je geen vaste telefoonlijn? Dan betekent dit niet dat je niet kunt besparen op telefonie. Als je een smartphone hebt, is de kans namelijk groot dat je hiervoor een abonnement hebt afgesloten. Voor zo’n abonnement betaal je al snel een paar tientjes per maand. Nu denk je mogelijk dat je hier niet aan ontkomt, maar het kan wel degelijk goedkoper. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een sim only abonnement. Hier betaal je aanzienlijk minder voor per maand. Dit komt doordat het hier gaat om een abonnement zonder toestel.

Maak altijd een vergelijking

Als je wilt besparen op kosten voor tv, internet en telefonie kun je overstappen naar een andere aanbieder. Dit doe je uiteraard niet voordat je de kosten in beeld hebt. Prijsvergelijken helpt jou hier graag een handje bij. Op deze vergelijkingssite kun je verschillende zaken met elkaar vergelijken. Zo kun je er bijvoorbeeld sim only abonnementen vergelijken, maar ook zaken als glasvezel en internet. Het maken van een vergelijking duurt slechts een paar tellen. Vervolgens zie je in een oogopslag wat voor jou het voordeligste abonnement is. Hierdoor is besparen een fluitje van een cent.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Prijsvergelijken
De grootste telecomvergelijker van Nederland. Hulp nodig bij het kiezen van een internet- of mobielabonnement? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Bij Prijsvergelijken weten we alles van telecom en helpen we je graag om de juiste keuze te maken.
Meer over Prijsvergelijken
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.