Op zoek naar een baan in de IT?

Deze 4 tips komen van pas!

| Progress | 3 min | 9 april 2021 14:18
Copyright: Markus Winkler op Unsplash
Zit je momenteel zonder werk? Dan komt er geen geld meer binnen. Helaas lopen jouw vaste lasten wel door. Reden genoeg om zo snel mogelijk weer aan de slag te gaan. Begin daarom liever vandaag dan morgen aan de zoektocht naar een nieuwe baan in bijvoorbeeld de IT sector. Kun je nog wel wat hulp gebruiken? Wij zetten hieronder 4 tips op een rijtje die van pas komen tijdens een zoektocht naar een nieuwe baan.

1. Update je cv

Voordat je begint met het zoeken naar een nieuwe baan, raden wij je aan jouw cv te updaten. Vrijwel ieder bedrijf dat op zoek is naar personeel, vraagt geïnteresseerden namelijk om een cv mee te sturen bij een sollicitatie. Is het al jaren geleden dat je jouw cv hebt bijgewerkt? Dan staan jouw laatste functies hier mogelijk nog niet op. Werk het document daarom eerst bij. Op deze manier kun je direct een sollicitatie versturen wanneer je een interessante vacature voorbij ziet komen.

2. Maak kenbaar dat je op zoek bent

Als je op zoek bent naar een baan, richt jij je mogelijk tot een vacaturesite of uitzendbureau. Hier vind je doorgaans een groot aantal vacatures. Toch staat hier lang niet altijd een geschikte vacature tussen. Ga in dat geval niet bij de pakken neerzitten, maar informeer jouw netwerk dat je op zoek bent naar een baan. Vraag bijvoorbeeld aan familie, vrienden en kennissen om hun ogen en oren open te houden. Plaats vooral ook een bericht op sociale media en vraag mensen jouw bericht te delen. Op deze manier bereik je binnen de kortste keren een groot publiek, waardoor je mogelijk snel weer aan het werk kunt.

3. Zoek in de juiste branche

Deze tip lijkt misschien een open deur, maar toch zien we dat veel mensen niet gericht zoeken naar een baan. Hierdoor kun je bijvoorbeeld een vacature installatiemonteur tegenkomen. Als je een gerelateerde opleiding hebt gevolgd, is deze vacature jou mogelijk op het lijf geschreven. Ben je opgeleid als IT’er of heb je een financiële opleiding gevolgd? Dan heb je vermoedelijk geen interesse in een baan als installatiemonteur. Bepaal daarom eerst in welke branche je aan de slag wilt en ga dan pas op zoek naar geschikte vacatures op https://pro-gress.nl/.

4. Gebruik de juiste filters

Zoek je op vacaturesites naar een nieuwe baan? Zorg er dan voor dat je de juiste filters gebruikt. Filter bijvoorbeeld op de branche waarin je een baan zoekt. Het aanbod slinkt, waardoor jij je door minder vacatures heen hoeft te slaan. Vergeet ook niet op plaats te filteren. Dit kan erg gemakkelijk door het systeem van Pro-gress. Met behulp van filters kun je ervoor zorgen dat alleen vacatures in jouw directe omgeving getoond worden.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Progress
Ons doel is het vinden van de juiste match tussen de opdrachtgever en de werkzoekende. De kracht ligt in de focus die we hebben voor deze branches: IT, finance, telecom, techniek, energie, zorg / corona en (semi)-overheid. Elk recruiter en accountmanager heeft zijn of haar eigen focus waardoor we kwaliteit kunnen leveren. Voor onze diensten leveren wij deze verschillende soorten contractvormen aan: uitzenden, detacheren, deta-vast en werving en selectie.
Meer over Progress
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.