MHLC Europe 2020 stimuleert innovatie intralogistiek

| Dematic | 3 min | 14 januari 2020 18:57
Foto: Voormalig Formule 1 coureur David Coulthard geeft een keynote-presentatie tijdens MHLC Europe | Copyright: Dematic
Elke vijf dagen begint er een logistieke startup met de focus op digitale transformatie, blijkt uit een analyse van managementadviesbureau Oliver Wyman. Hoewel digitalisering bij veel bedrijven hoog op de agenda staat, lukt het maar een klein aantal om de potentiële voordelen ervan volledig te benutten. Tijdens Dematic’s Material Handling & Logistics Conference Europe (MHLC) staat de waarde die startups kunnen toevoegen aan het analyseren en optimaliseren van interne processen centraal. Dit event wordt georganiseerd op 8 en 9 maart in Stuttgart, voorafgaand aan de LogiMAT 2020 beurs.

Behalve oprichters van startups en managers van andere bedrijven nemen ook bekenden uit de Formule 1 deel aan inspirerende discussies over het digitaliseren van processen en supply chains. David Coulthard, 13 keer Formule 1 Grand Prix winnaar, tweevoudig winnaar van de Monaco Grand Prix, tweede achter Michael Schumacher in het 2001 World Championship en vijf keer geëindigd in de top drie van het World Championship, neemt samen met Formule 1 manager Mark Gallagher deel aan het debat. In Coulthards ogen is predictive maintenance onontkoombaar. In de tijd dat hij nog actief racete werden er voorafgaand aan elke competitie al uitgebreide data-analyses uitgevoerd, om storingen te voorkomen.

Snelheid, efficiëntie en focus

“Formule 1 draait om snelheid, efficiëntie en focus om wereldwijd succesvol te kunnen zijn”, aldus Coulthard. “Dit is net zo goed van toepassing op onze logistieke operaties als op het racen zelf. Het is een snel veranderende business met een toenemende operationele complexiteit, waarvoor wij de beste systemen, teamwork en partnerships zochten om onze doelstellingen te behalen. Dit jaar is het World Championship met 22 races het grootste in de Formule 1-historie, met nieuwe locaties in Vietnam en Nederland. Het verheugt mij inzichten te kunnen delen over hoe wij harde deadlines wisten te halen om een optimale oplossing en ervaring te leveren voor sportfans over de hele wereld.”

Innovatieve oplossingen

MHLC Europe heeft hetzelfde doel. Vooral op het gebied van intralogistiek worden processen steeds sneller en effectiever om in te spelen op wereldwijde trends en toenemende verwachtingen van klanten. Daarvoor zijn innovatieve oplossingen nodig. De Formule 1 kan een bron van inspiratie zijn: een deel van de locaties moeten in korte tijd naar andere continenten worden verplaatst. Daarvoor is er een compact, flexibel en modulair opslagsysteem nodig, net als in het bedrijfsleven.

Efficiënter supply chain management

Tijdens MHLC Europe delen ook oprichters van startups nieuwe ideeën en strategieën voor efficiënter supply chain management. Een van hen is Philip Siefer, oprichter van Stickvogel GmbH en einhorn products GmbH. Vanuit het laatstgenoemde bedrijf introduceerde hij een ‘software-as-a-service’ oplossing voor productpersonalisatie in e-commerce. Siefer opereert in een goede markt: in Europa zijn namelijk digitale infrastructuur en software belangrijke segmenten waarin startups zich ontwikkelen. Nu steeds meer intralogistieke processen worden geautomatiseerd en met IT-ondersteund, is er een enorme behoefte aan actie en optimalisatie. Een aantal van de beste praktijkvoorbeelden wordt tijdens MHLC Europe gepresenteerd.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Siefer startte zijn tweede onderneming in 2015. Dit bedrijf is zowel bekend geworden door de duurzame en ecologisch verbeterde supply chain, als z’n extravagante marketingideeën. Tijdens MHLC Europe 2020 spreken Siefer en andere jonge innovators ook over thema’s met betrekking tot maatschappelijk verantwoord ondernemen, zoals duurzaamheid en bedrijfsverantwoordelijkheden. “Het maakt niet uit in welke markt je actief bent, er zijn altijd kansen om duurzaamheid en winstgevendheid te integreren”, aldus Siefer. “Dat mag echter niet ten koste gaan van het digitaliseren van processen”. Helmuth Ludwig, Chief Information Officer bij Siemens AG, deelt zijn ervaringen met dit onderwerp binnen een grote organisatie. Hij bespreekt in detail waar bedrijven aandacht aan moeten besteden tijdens een digitale transformatie en welke optimalisatiekansen daarbij ontstaan.

Future Lab

Als aanvulling op het delen van kennis en ervaringen zijn er tevens live demonstraties van digitale businessideeën te zien bij partners en in een Future Lab. In dat Future Lab presenteren zes startups innovatieve oplossingen voor opslag en fulfilment. Daarbij staan de thema’s Internet of Things, automatisering met robots, kunstmatige intelligentie (KI), virtual reality en geavanceerde software-oplossingen centraal.

Het volledige conferentieprogramma en de mogelijkheid om te registreren voor een beperkt aantal plaatsen is te vinden op: www.mhlc-europe.com/

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Over Dematic

De Dematic Group is een toonaangevende leverancier van automatiseringstechnologie, software en diensten voor de optimalisatie van de supply chain. Dematic, met hoofdzetel in het Amerikaanse Atlanta, Georgia, behoort tot de KION Group - een wereldleider in vorkheftruck- en magazijntechnologie en daarmee gerelateerde dienstverlening voor supply chain. Met haar logistieke oplossingen optimaliseert de KION Group in meer dan 100 landen goederen- en datastromen in fabrieken, magazijnen en distributiecentra. De groep is de grootste fabrikant van heftrucks in Europa en de wereldwijde nummer twee. Dematic is een van de belangrijkste leveranciers van logistieke automatiseringstechnologie wereldwijd.
Meer Dematic
Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.
20191105203105.png
Krijg inzicht in bedrijfsprocessen!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030102114.jpg
Deliver measurable impact on your business
20191030104037.png
Bringing cultures together and make your team work!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191030104826.jpg
We make IT spark!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
Alle rechten voorbehouden © 2019-2020, TechVisor