NorthC Datacenters breidt uit in Zuid-Holland

Ogen niet meer alleen gericht op de regio rond Amsterdam

| NorthC | 3 min | 13 april 2021 9:31
Afbeelding: NorthC Datacenter Rotterdam Zestienhoven | Copyright: NorthC
“We willen in Zuid-Holland een sterk en divers regionaal ecosysteem opbouwen met regionale partijen”, zegt Alexandra Schless, CEO van NorthC. “De ervaring leert dat ondernemingen steeds meer een voorkeur hebben om zaken te doen met bedrijven uit de eigen regio. Enerzijds vanwege cultuur, anderzijds uit praktische overwegingen. Bedrijven willen bijvoorbeeld binnen no-time in het datacenter kunnen zijn voor werkzaamheden.”

Naast deze belangrijke praktische overwegingen, wordt het transport van grote hoeveelheden data steeds tijdkritischer en kostbaarder. Toepassingen zoals het Internet of Things (IoT), Artificial Intelligence (AI) en 5G zorgen ervoor dat wij als samenleving steeds meer data verzamelen.

Schless: “Verwerking van data op centrale locaties in een datacenter is niet langer altijd de beste oplossing. Het is effectiever en voordeliger om een deel van de gegenereerde data dicht bij de gebruiker, of dicht bij locatie waar de data worden gecreëerd, te verwerken. Alleen de resultaten van die eerste verwerking worden vervolgens doorgestuurd naar een centrale locatie voor verdere analyse en opslag. Een regionaal datacenter is daarom voor zowel de verwerker als de gebruiker van data een goede oplossing.”

Afbeelding met persoon, rood

Automatisch gegenereerde beschrijving
Figuur 1: Alexandra Schless, CEO NorthC Datacenters.

Datacenters essentieel voor landbouw, zorgdiagnoses en capaciteitsplanning

Een goede digitale infrastructuur is essentieel om verschillende maatschappelijke en economische uitdagingen op te kunnen lossen. Het telen van gewassen in het Westland of het plukken van tomaten kan niet meer zonder digitale monitoring en robotisering. Maar ook de ontwikkelingen bij het wereldwijd toonaangevende Leiden Bio Science Park zijn afhankelijk van digitalisering. Slimme medische beeldverwerking is bijvoorbeeld essentieel bij het stellen van betere diagnoses. Of neem de Rotterdamse haven, die dichtslibt zonder goede, digitale capaciteitsplanning.

“Zuid-Holland loopt wereldwijd voorop in diverse sectoren die serieus kans maken om maatschappelijke problemen op te lossen. Maar zonder datacenters - om al die data te verwerken en op te slaan - is dat onmogelijk”, zegt Roos Vermeij, wethouder economie in Rotterdam. “We zijn daarom erg blij dat ons ecosysteem zo’n aantrekkelijke vestigingsplaats is voor belangrijke spelers als NorthC. Daar werken we samen met InnovationQuarter en de provincie Zuid-Holland hard aan. Dit is een mooie opsteker voor de regio.”

Zuid-Holland onderweg naar een Smart Digital Region

In Zuid-Holland wordt een kwart van de totale Nederlandse economie verdiend, die inmiddels al voor 60% datagedreven is. De bedrijvigheid is hier de afgelopen jaren harder gegroeid dan het landelijke gemiddelde. De regio heeft de ambitie om als Smart Digital Region voorop te lopen bij ontwikkelingen zoals IoT, 5G, AI en andere digitale innovaties

“Digitalisering is een onderwerp waarop Zuid-Hollandse partijen ongelooflijk goed samenwerken”, zegt kwartiermaker Next Delta bij InnovationQuarter, Martin Prins. “Er is geen concurrerende sfeer, we werken samen aan het overkoepelend belang.” Samen met de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag (MRDH), de Provincie Zuid-Holland en andere partners werkte Prins als kwartiermaker van het programma Next Delta aan de Zuid-Hollandse propositie voor datacenters. “Dankzij onze samenwerking hebben we Zuid-Holland op de kaart gezet als twin­locatie voor Amsterdam. We gaan voor hoogwaardige en duurzame datacenters. Alles draait om de toegevoegde waarde voor Nederland.”

Het NorthC Datacenter in Zestienhoven wordt uitgebreid met 4,5 megawatt aan IT-load en 3.000 m2 aan IT-oppervlakte.

Over InnovationQuarter

InnovationQuarter is de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. InnovationQuarter investeert in innovatieve Zuid-Hollandse bedrijven met groeiambitie, assisteert internationale ondernemingen bij vestiging in deze unieke deltaregio en organiseert (internationale) samenwerking tussen innovatieve ondernemers, kennisinstellingen en de overheid. Zo ontwikkelt InnovationQuarter Zuid-Holland samen met het bedrijfsleven tot één van de meest innovatieve regio’s van Europa. Kijk voor meer informatie op www.innovationquarter.nl.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over NorthC
NorthC een regionaal datacenterbedrijf in Nederland, dat zowel grote organisaties en overheidsinstellingen bedient, als cloud- en IT-dienstverleners en kleinere ondernemingen. NorthC onderscheidt zich onder andere door een sterke lokale aanwezigheid in de verschillende regio’s, kwalitatief hoogwaardige diensten en maatwerk op het gebied van connectiviteit en hybride cloudoplossingen. Dankzij nauwe samenwerking met regionale IT-partners kan NorthC totaaloplossingen aanbieden die klanten helpen bij hun digitale transformatie.
Meer over NorthC
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.