CenturyLink sluit maincubes FRA01 datacenter aan op zijn internationale backbone

| Lumen | 3 min | 14 januari 2020 19:08
Afbeelding: maincubes Amsterdam AMS01-datacenter | Copyright: maincubes
CenturyLink, Inc. (NYSE: CTL), een wereldwijde leverancier van communicatieoplossingen voor zakelijke klanten, heeft het maincubes FRA01-datacenter in Frankfurt (Rijn-Maingebied) aangesloten op zijn internationale backbone. Als Europese aanbieder van colocatie datacenters biedt maincubes op dit moment datacenters in Frankfurt en Amsterdam. De klanten van maincubes hebben nu toegang tot CenturyLink's wereldwijde bedrijfsnetwerk met een totale routelengte van 450.000 mijl en een breed portfolio aan connectiviteit, cloud, security, voice en managed services.
 
"Het maincubes-datacenter biedt voor ons een uiterst waardevolle Point-of-Presence in de metropoolregio Frankfurt. De apparatuur is state-of-the-art en de beveiligings- en compliance-maatregelen voldoen aan de hoogste normen. Daarnaast is de locatie in de directe nabijheid van het centrale Duitse internetknooppunt DE-CIX natuurlijk ideaal voor ons als carrier," zegt Ralf Straßberger, Managing Director Duitsland bij CenturyLink. "Sinds de ingebruikname in oktober 2017 heeft het maincubes datacenter zich significant ontwikkeld en heeft het een zeer interessante klantenmix weten aan te trekken. We kijken er erg naar uit om op de lange termijn gezamenlijk onze activiteiten uit te breiden."
 
"Snelle, krachtige en betrouwbare netwerken zijn essentieel voor een succesvolle digitalisering. We zijn erg blij dat CenturyLink, als wereldwijde carrier, ons datacenter heeft gekozen voor zijn nieuwe Point-of-Presence," zegt Oliver Menzel, CEO van maincubes. "Onze datacenter infrastructuur 'Made in Germany' biedt een 100% uptime garantie. Daarnaast kunnen onze klanten dankzij de verbinding met CenturyLink's internationale backbone profiteren van een hoge bandbreedte en een breed scala aan diensten." 

Adaptieve netwerken voor bedrijven in de regio Frankfurt

De samenwerking met CenturyLink stelt colocatie klanten in het FRA01 datacenter in staat om hun systemen dynamisch en zeer veilig - met bandbreedtes tot enkele malen 100 Gbps - aan te sluiten op een van 's werelds krachtigste backbones. CenturyLink's adaptieve en schaalbare netwerk strekt zich uit over 60 landen op zes continenten en maakt gebruik van innovatieve SD-WAN-technologieën om de koers te bepalen voor stabiele, krachtige en veilige bedrijfsnetwerken.

Naast flexibele connectiviteitsopties biedt CenturyLink aan klanten een breed scala aan hoogwaardige diensten met toegevoegde waarde op de volgende gebieden:
  • Security Services - van krachtige DDoS mitigatie tot beheerde security services zoals beheerde firewalls en beheerde IDP’s tot aan abonnement gebaseerde netwerk protectie services met geïndividualiseerde IP-filtering
  • Content Delivery Services voor streaming en on-demand levering van digitale (video)content van hoge kwaliteit over de hele wereld
  • Unified Communication en Collaboration Services voor snelle, veilige en efficiënte samenwerking en communicatie in gedistribueerde teams
  • Hybride IT Cloud Services die klanten helpen om hybride en publieke cloud-bronnen te integreren en hen te voorzien van de tools die ze nodig hebben om veeleisende multi-cloud omgevingen efficiënt te beheren
  • Managed IT Services die het interne team van de klant ontlast van tijdrovende routinetaken in de operatie en het beheer van hun systemen, waardoor zij kostbare tijd kunnen vrijmaken
CenturyLink's connectiviteitsopties en -diensten zijn nu beschikbaar in het FRA01 Datacenter. Meer informatie hierover is te vinden op www.centurylink.com

Achtergrond: Het FRA01 Datacenter in Frankfurt

Het maincubes-datacenter in Offenbach bij Frankfurt, Duitsland, overtuigt met maximale technische en operationele veiligheid. Door zijn hoge prestatievermogen is het datacenter geschikt voor high performance computing (40 kW/rack) en biedt het optimale voorwaarden voor de colocatie van high performance bedrijfsservers.
 
Het state-of-the-art datacenter, gelegen direct naast het internetknooppunt DE-CIX, is TÜV Level 3 gecertificeerd, alsmede ISO 27001:2013, ISAE 3402 en ISO 9001 (Q1-2020) gecertificeerd. Daarnaast volgt het datacenter de Duitse regelgeving voor gegevensbescherming en de Duitse DSGVO (Data Protection Ordinance). De faciliteit wordt gekenmerkt door een hoge beschikbaarheid, veiligheid en energie-efficiëntie en is bekroond met de Duitse Data Center Prijs. Naast FRA01 exploiteert maincubes een datacenter in Amsterdam (AMS01) en breidt het zijn wereldwijde datacenter netwerk op dit moment verder uit met het nieuwe FRA02 datacenter in het Rijn-Maingebied.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Lumen

Lumen (NYSE: LUMN) gelooft dat de mensheid op zijn best is wanneer de manier waarop we leven en werken door technologie wordt verbeterd. Met 700.000 kilometer aan glasvezel om klanten in meer dan 60 landen te bedienen, leveren we het snelste, meest veilige wereldwijde platform voor applicaties en data zodat bedrijven, overheidsinstellingen en gemeenschappen geholpen kunnen worden om bijzondere ervaringen te leveren.
Meer over Lumen

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.