Sentia nieuwe cloudpartner SURF voor IaaS-diensten

Mantelovereenkomst met SURF ondersteunt cloudadoptie van publieke instellingen

| Sentia | 2 min | 13 april 2021 13:22
Copyright: Sentia
Sentia, dienstverlener op het gebied van hybride cloud services en applicatiebeheer, is onlangs de samenwerking aangegaan met SURF, een coöperatieve vereniging van meer dan 100 Nederlandse onderzoeks- en onderwijsinstellingen. Onder de vlag van het Europese OCRE (Open Cloud for Research Environments) framework, kunnen deze instellingen gebruikmaken van kwalitatieve IT-diensten en gunstige voorwaarden om cloudadoptie in hun sector te versnellen.

Ook voor onderzoeks- en onderwijsinstellingen wordt veilige en onbeperkte toegang tot geïntegreerde data-, computer- en netwerkfaciliteiten steeds belangrijker. Door te kiezen voor de cloud hebben wetenschappers en onderwijsinstellingen overal toegang tot belangrijke data en kunnen resultaten snel gedeeld worden. Middels de samenwerking met SURF, ondersteunt Sentia de missie van OCRE om onderzoeks- en onderwijsinstellingen te helpen bij hun digitale transformatie en de overstap naar de (public) cloud.

SURF sluit in opdracht van het OCRE-project, mantelovereenkomsten met cloudleveranciers en geeft via het SURFcumulus-platform toegang tot de nieuwste en best-in-class ICT-services. Het platform biedt een breed aanbod veilige en kwalitatieve IaaS-diensten, waarmee onderwijs- en onderzoeksinstellingen veilig en eenvoudig de overstap naar de (public) cloud kunnen maken. Binnen de mantelovereenkomst biedt Sentia als trotse cloudpartner een innovatieve, veilige, gebruiksvriendelijke en geïntegreerde IT-infrastructuur (IaaS) en levert zij professional services. Dankzij de samenwerking profiteren onderwijsinstellingen van volumevoordeel en een kortere time-to-market.

Edwin Kennedy, CCO bij Sentia Nederland: ‘’De samenwerking met SURF sluit naadloos aan op onze strategie. Wij willen graag betekenisvolle impact maken met behulp van technologie. Door onze expertise via SURF aan onderzoeks- en onderwijsinstellingen aan te bieden, kunnen we deze organisaties helpen de cloudtransformatie op een laagdrempeligere manier in gang te zetten en optimaal te benutten voor hun digitale doelstellingen.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Sentia

Sentia is een Europese dienstverlener op het gebied van hybride cloud services en applicatiebeheer. Het bedrijf ontwerpt, ontwikkelt, beheert en monitort complexe bedrijfskritische applicatielandschappen in de (publieke) cloud om haar klanten te helpen een leidende positie in hun markt te veroveren. Als full-stack MSP is Sentia in staat om een hybride ‘Cloud Foundation’ te bieden voor elke applicatie in elke levenscyclus (Sentia is premium Azure, AWS en Google Cloud partner), om de volledige ‘Cloud Transformation’ van klanten te begeleiden, én met specialistische application performance monitoring (APM) uw IT omgeving te optimaliseren. Hiermee heeft Sentia een uniek portfolio om de digitale ambities van klanten te realiseren.
Meer over Sentia

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.