Marvia introduceert de Marketing Kalender 2.0

Nieuwe features maken landelijk stroomlijnen van lokale activiteiten eenvoudiger

| Marvia | 2 min | 13 april 2021 13:58
Copyright: Marvia
Softwarebedrijf Marvia heeft nieuwe features gelanceerd waarmee landelijke organisaties sneller en beter hun lokale marketing activiteiten via franchisers, resellers en dealers kunnen stroomlijnen. De recent ontwikkelde tools - de Marketing Kalender en de 360ο campagne distributie tool - levert bedrijven tijd- en kostenbesparing op. Het wordt voor hen namelijk eenvoudiger de regie te houden op lokale campagnes.

De Marketing Kalender

Joep Donders, CEO van Marvia: “Marketeers zijn continu op zoek naar oplossingen om processen te stroomlijnen. Een van de veelgehoorde ergernissen is dat kalenders vaak nog te statisch zijn, en dat het lokaal uitrollen van campagnes arbeidsintensief is.”

Met de integratie van de Marketing Kalender binnen het platform van Marvia, hoeven bedrijven niet langer met statische marketing kalenders te werken. Het biedt organisaties de flexibiliteit om ad hoc campagnes in te zetten en dit meteen met lokale vestigingen te communiceren. Via de tool hebben vestigingen direct inzage in de planning en de bijbehorende campagne assets, zo kunnen ze snel inhaken op geplande campagnes of product releases.

De eerste klant die van de tool gebruik gaat maken is SNS Bank. Bram Schröder, communicatieadviseur Retail & Lokale Marktbewerking: “Het maken en aanpassen van de marketingkalender met campagnes voor onze winkels kostte voorheen veel tijd. Met de Marvia Marketing Kalender bieden wij direct overzicht over de lopende en komende campagnes. En kunnen we veranderingen met een druk op de knop doorvoeren.”

Niet alleen is de Marketing Kalender een handige tool voor bedrijven met lokale vestigingen, ook is het goed inzetbaar voor bedrijven die met resellers en (verkoop)partners werken. Resellers hebben op deze manier altijd de marketingplanning inzichtelijk, en weten zo wanneer ze nieuwe campagnes en bijbehorende assets kunnen verwachten.

360ο campagne distributie

Naast de Marketing Kalender heeft Marvia een nieuwe 360ο campagne distributie module ontwikkeld. Deze helpt marketing managers en hun partners of vestigingen in het lokaal optuigen en verspreiden van de campagnes via verschillende kanalen. Het hoofdkantoor bedenkt de campagnes en zet deze klaar in de portal, inclusief alle benodigdheden. Lokale partners geven daarna online aan van welke campagne en bijbehorende assets en kanalen zij gebruik willen maken. In een paar klikken kunnen zij de campagne content - volgens de huisstijl - opmaken en lokaal verspreiden over alle on- of offline kanalen.

Donders: “Het grootste voordeel van de 360ο campagne distributie is vooral het gemak waarmee campagne content ingezet kan worden. De gebruiker selecteert een vooraf klaargezette campagne en kan er meteen mee aan de slag en stapsgewijs de huis-aan-huis verspreiding regelen, out of home pakketten en social media klaarzetten. De kosten zijn ook meteen inzichtelijk waardoor het hoofdkantoor dit meteen met lokale partners kan verrekenen en niemand voor verrassingen komt te staan.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Marvia

Marvia is opgericht in 2007 als web-to-print oplossing om het dtp-proces te vergemakkelijken en efficiënter in te richten. In 2014 werd het bedrijf door PostNL overgenomen. Als corporate startup van PostNL wist Marvia in korte tijd op zowel strategisch niveau, als op het gebied van productontwikkeling snel verder uit te bouwen. Nu is Marvia in Nederland leidend in Local Marketing Automation. De ambitie is om heel Europa te veroveren. Het platform van Marvia wordt gebruikt door veel bekende merken en verschillende politieke partijen.
Meer over Marvia

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.