Extreme Networks benoemt John Abel tot Chief Information Officer

Hij wordt verantwoordelijk voor alle aspecten van de wereldwijde IT-organisatie van het bedrijf

| Extreme Networks | 2 min | 14 april 2021 9:55
Afbeelding: John Abel, Chief Information Officer bij Extreme Networks | Copyright: Extreme Networks
Extreme Networks, Inc. heeft John Abel benoemd als Chief Information Officer. Abel heeft meer dan dertig jaar ervaring in de IT-sector. Hij gaf leiding aan grote teams bij Fortune 500-bedrijven. Abel werkte meest recent als Senior Vice President (SVP) en CIO van Veritas. Als CIO bij Extreme wordt Abel verantwoordelijk voor alle aspecten van de wereldwijde IT-organisatie van het bedrijf. Hij rapporteert aan Norman Rice, Chief Operating Officer.

“We zijn enthousiast dat John onderdeel wordt van het Extreme-team. Hij is een CIO met kennis van de business en beschikt over indrukwekkende ervaring in het leiden van digitale transformaties bij bekende tech-merken. Zijn ervaring bij zowel traditionele als cloudbedrijven is zeer waardevol nu het onze missie is om de complexiteit te verminderen en cloudgedreven networking voor klanten te vereenvoudigen. John zal als CIO ook de stem van onze klanten laten klinken in de richting van onze productteams”, zegt Norman Rice, Chief Operating Officer.

Als SVP en CIO bij Veritas zorgde Abel voor significante verbeteringen in het IT-landschap en het team. Hierdoor kon het bedrijf zijn financiële doelen overtreffen, zijn verlengingsscores verhogen en het behoud van medewerkers over een periode van drie jaar verbeteren. Voordat Abel in dienst trad bij Veritas was hij SVP en CIO bij Ellie Mae. Hier bouwde hij aan een sterke strategie rond automatisering, schaalbaarheid en het veilig inzetten van de cloud. Abel werkte ook als SVP of IT bij Hitachi Data Systems en als VP of Information Technology bij Symantec. Hij begon zijn loopbaan bij KPMG Consulting.

“Extreme is een innovator in de cloudnetwerkindustrie en is goed gepositioneerd om marktaandeel te veroveren, nu zakelijke klanten hun netwerken snel en probleemloos naar de cloud willen verplaatsen. Ik vind het geweldig om bij zo'n dynamisch, transformerend bedrijf te komen werken en ik kijk ernaar uit om voort te bouwen op het uitzonderlijke werk dat momenteel aan de gang is om de manier waarop klanten verbinding maken te verbeteren", zegt John Abel, Chief Information Officer, Extreme Networks.

John studeerde aan Staffordshire University in het Verenigd Koninkrijk waar hij een Bachelor of Science behaalde in Information Systems.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Extreme Networks

Extreme Networks, Inc. (NASDAQ: EXTR) levert een softwaregedreven netwerkoplossing die IT-afdelingen helpt de business zo goed mogelijk te ondersteunen via stabielere verbindingen met klanten, partners en medewerkers. Van wired tot wireless, desktop tot datacenter, on-premise en zelfs in de cloud: wij gaan een stapje verder voor onze klanten in meer dan tachtig landen. Extreme Networks levert 100% eigen techsupport voor zowel grote als kleine organisaties, waaronder grote namen uit verschillende sectoren, zoals business, hospitality, retail, transport en logistiek, onderwijs, gezondheidszorg, manufacturing en de overheid.
Meer over Extreme Networks

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.