Way2Web Software en Stichting Het Begint met Taal ontwikkelen platform MATCH

Een platform om de organisatie van taalcoaching van anderstaligen ingrijpend te verbeteren

| Way2Web | 2 min | 15 april 2021 9:05
Copyright: Way2Web
Way2Web Software heeft voor Stichting Het Begint met Taal een platform ontwikkeld om de organisatie van taalcoaching van anderstaligen ingrijpend te verbeteren. Met het platform MATCH worden deelnemers en vrijwilligers efficiënt gekoppeld, begeleid en gemonitord. Match is een API-first platform dat is ingericht om te integreren in het ecosysteem van (organisatie)websites, landelijke overheidsvoorzieningen en rapportagetooling.

Matches

Om volwaardig mee te kunnen doen in onze samenleving zijn beheersing van de taal en contact met anderen essentieel. Hoewel veel van de 600.000 anderstaligen in Nederland naar taalscholen gaan, schort het vaak aan mogelijkheden om te oefenen in praktijksituaties en om Nederlandstaligen te ontmoeten. MATCH gaat gebruikt worden om circa 15.000 vrijwilligers aan 30.000 anderstaligen om te oefenen en samen dingen te ondernemen. Via het project Kletsmaatjes is er bovendien laagdrempelig en coronaproof, online contact mogelijk. Vorige week sloot Koningin Maxima aan bij Kletsmaatjes, de digitale versie, om de 2000ste matching te vieren.

Maatschappelijk effect

Stichting Het Begint met Taal, dé expert op het gebied van taalcoaching in ons land, ondersteunt zo’n 600 coördinatoren van 180 organisaties verspreid over 400 locaties. MATCH maakt het voor de coördinatoren aanzienlijk makkelijker om geslaagde koppelingen te maken en te monitoren hoe de ontmoetingen verlopen.

Elise Zomer is coördinator in bij Stichting Het Begint met Taal en merkt nu al de voordelen: ‘‘Via de automatische evaluaties hoor ik regelmatig van beide partijen hoe het gaat. Daar hoef ik zelf niet achteraan te bellen. Ik kan dan snel reageren als dat nodig is. En bijhouden hoe goed we het als organisatie doen. Slimme technologie dus, met als maatschappelijk doel mensen bij elkaar brengen en echt verder helpen.”

Ook opschalen van deze maatschappelijk waardevolle activiteiten is nu goed mogelijk. Toen letterlijk duizenden mensen op het onlineproject Kletsmaatjes afkwamen, bleek de urgentie van een compleet nieuw serviceplatform dat voldoet aan alle eisen op het vlak van schaalbaarheid, gebruikersgemak en security (AVG, ISO 27001).

Laravel framework

Het MATCH-platform is geïmplementeerd met het applicatieframework Laravel. Door de modulaire filosofie heeft Way2Web binnen twee maanden een werkend product kunnen lanceren.Vanuit het systeem worden de verplichte overheid rapportages gegenereerd. Wat gezien de omvang van de stichting veel tijdwinst oplevert. Bovendien is het platform AVG en ISO 27001 gecertificeerd. Er is veel aandacht besteed aan privacy, rollen en rechten en beveiliging. MATCH wordt momenteel gebruikt voor taalcoaching aan anderstaligen maar is geschikt voor iedere organisatie waar vrijwilligers en deelnemers gekoppeld worden. Financiering van MATCH is mede mogelijk gemaakt door het ministerie OCW en het Oranjefonds.

Meer informatie over het platform is te vinden op www.way2web.nl/match-stimuleert-meedoen-van-anderstaligen-in-nederland/.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Tags

Way2Web

Over Way2Web

Way2Web Software uit Utrecht ontwikkelt innovatieve applicaties voor klanten die een beslissende stap voorwaarts willen zetten door volop gebruik te maken van de kansen die digitalisering biedt. Wij noemen dat: next level software. Het bedrijf is als een van de weinige uit haar branche ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd.

Vanaf september 2021 gaat Way2Web Software verder als PAQT.
Meer over Way2Web

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.