Seven Senders doorbreekt de omzetgrens van 100 miljoen euro

Duits bezorgplatform gaat in de toekomst retailers uit China en de VS op de Europese markt ondersteunen

| Seven Senders | 3 min | 15 april 2021 13:04
Copyright: Seven Senders
Seven Senders zet zijn succesverhaal voort met de bestaande investeerders Digital+ Parners en btov, en ontvangt ruim 32 miljoen euro in een nieuwe financieringsronde.

Seven Senders, het toonaangevende bezorgplatform voor pakketverzending in Europa, kijkt terug op een succesvol 2020 en heeft een Series C-ronde (vervolgronde voor financiering) afgesloten van meer dan 32 miljoen euro. Net als tijdens de vorige financieringsronde is het de hoofdinvesteerder Digital+ Partners, die samen met btov de financieringsbehoeften van de Berlijnse scale-up voor zijn rekening neemt. Seven Senders is van plan om de kapitaalinjectie te gebruiken voor technische uitbreiding en wil de internationaliseringsstrategie voortzetten. Op de planning staat onder meer het ondersteunen van activiteiten door Chinese en Amerikaanse online retailers op de Europese markt, met behulp van centrale servicehubs.

Doordat Seven Senders zich richt op pakketvervoer over de grenzen heen, heeft het bedrijf het afgelopen jaar enorm geprofiteerd van de groei van Europese online retail. De omzet is sinds maart 2020 verdubbeld. Als onderdeel van haar groeidoelstelling opende het bedrijf het afgelopen jaar nieuwe kantoren in Amsterdam, Wenen en Madrid. Daarnaast biedt Seven Senders sinds februari 2021 een oplossing aan voor het verzenden en retourneren van en naar Groot-Brittannië, waarmee goederen na de Brexit zonder problemen getransporteerd kunnen worden.

Dr. Johannes Plehn, oprichter en co-CEO van Seven Senders: “Het afgelopen jaar hebben wij onze groeistrategie consequent gevolgd. Dankzij investeringen in technologie en medewerkers konden wij onze klanten helpen het hoofd te bieden aan de enorme toename van de vraag naar e-commerce die door de coronapandemie ontstond. Wij zullen gebruik blijven maken van deze positieve marktontwikkeling en onze dienstverlening uitbreiden, ook met het oog op retailers gevestigd buiten Europa. Wij focussen ons maximaal op deze ontwikkeling.”

Patrick Beitel, algemeen directeur en partner van Digital+ Partners: “De bewezen technologie van Seven Senders en het hoge niveau van logistieke competentie van alle betrokken partijen hebben ons van meet af aan overtuigd. Onze inschatting is de afgelopen 18 maanden meer dan bevestigd: bij het uitbreiden van de internationale dienstverlening heeft Seven Senders gebruikgemaakt van de kansen die voortvloeiden uit de algehele positieve marktontwikkeling. Daarom kijken wij er naar uit om Seven Senders gezamenlijk te laten groeien tot de nummer één op het gebied van pakketverzending in Europa.”

Met het uitgebreide netwerk van meer dan 100 lokale premium pakketbezorgers, optimaliseert het Seven Senders bezorgplatform de verzendprocessen van retailers in alle Europese landen. Het hele netwerk is toegankelijk via een gestandaardiseerde interface. Elk pakket wordt zo eenvoudig mogelijk verzonden in Europa. Op die manier staat voor elke verzender een snelle, betrouwbare en goedkope levering ter beschikking, die aangepast is aan de behoeften van de eindklant en/of verzender. Duidelijke monitoring, tracking en communicatie tijdens de verzending maken de ervaring met Seven Senders compleet. De negencijferige jaaromzet en bekende klanten als ASOS, Shop Apotheke, Lillydoo, Mister Spex, Juniqe, Flaconi, Westwing, Best Secret, foodspring, Limango en Thomann laten zien dat de oplossing populair is op de markt.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Seven Senders
Seven Senders is Europa’s toonaangevende platform voor pakket distributie. Dit is meermaals onderstreept door het winnen van verschillende prijzen, zoals de Supply Chain Scale-up Award 2019. Seven Senders verbindt retailers met premium lokale pakket bezorgers en stelt hen zo in staat om efficiënter, goedkoper en sneller te bezorgen en dit op basis van maatwerk te doen die aansluiten bij de wensen van retailer en die van haar haar klant, de eindconsument. Een ongeëvenaarde consumenten ervaring gedurende het bezorgproces wordt verder vergroot door Seven Senders perfecte tracking, communicatie en logistieke managementoplossingen die retailers in staat stellen om complete transparantie in elke stap van het bezorgproces te hebben
Meer over Seven Senders
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.