Slechts 13% van bedrijven zet AI en Machine Learning succesvol in

Goed databeheer cruciaal voor goede resultaten in gebruik cloud- en AI-platforms

| Databricks | 3 min | 15 april 2021 16:13

Een nieuw rapport van MIT Technology Review Insights onderzoekt hoe besluitnemers van toonaangevende organisaties geavanceerde cloudgebaseerde technologieën, waaronder analytics en machine learning, succesvol inzetten. Maar wat maakt de datastrategieën van deze bedrijven eigenlijk succesvol?

Het rapport "Building a high-performance data and AI organization" is in samenwerking met Databricks gemaakt en is gebaseerd op een enquête onder 351 senior data officers van over de hele wereld en interviews met leidinggevenden op het gebied van data en analytics bij organisaties als Total, The Estée Lauder Companies, McDonald's, L'Oréal, CVS Health en Northwestern Mutual.

Uit het onderzoek blijkt het volgende:

  • Slechts 13% van de organisaties is succesvol in het realiseren van hun datastrategie. Deze selecte groep levert meetbare bedrijfsresultaten voor de organisaties. Dit wordt mogelijk gemaakt door hun aandacht voor de basisprincipes van goed gegevensbeheer en -architectuur. Dit heeft tot gevolg dat iedereen in de organisatie toegang heeft tot up-to-date data (democratisering) en zo kan er waarde worden ontleent aan machine learning.
  • Technologie die samenwerking bevordert helpt teams meer waarde uit data te halen. De chief data officers die voor het onderzoek zijn geïnterviewd vinden het essentieel dat analytics en machine learning zo breed mogelijk toegankelijk moet zijn. Door die toegang steeds verder te optimaliseren met geavanceerde datatechnologieën kunnen eindgebruikers beter geïnformeerde beslissingen nemen - een kenmerk van iedere sterke datacultuur.
  • De zakelijke impact van machine learning wordt beperkt door uitdagingen in het beheer van het gehele ontwikkelingsproces. Het schaalbaar maken van machine learning use cases is voor veel organisaties zeer complex. Het ontbreken van een centrale opslagplaats om modellen voor machine learning op te slaan en te onderzoeken is volgens 55% van de respondenten de grootste uitdaging.
  • Ondernemingen zijn op zoek naar cloud-native platforms die datamanagement, analytics en machine learning ondersteunen. De topprioriteiten van organisaties op het gebied van data voor de komende twee jaar vallen uiteen in drie gebieden: verbetering van databeheer, verbetering van data-analyses en machine learning, en uitbreiding van het gebruik van alle soorten bedrijfsgegevens, waaronder streaming en ongestructureerde data. Deze worden allemaal ondersteund door een bredere toepassing van cloudplatformen.
  • Open standaarden zijn de voornaamste vereisten van toekomstige data-architectuurstrategieën. Als de respondenten een nieuwe data-architectuur voor hun bedrijf zouden kunnen bouwen, zou het grootste voordeel ten opzichte van de bestaande architectuur een meer open aanpak van open-source standaarden en open datastructuren zijn.

"Het beheren van gegevens is zeer complex en kan een grote uitdaging zijn voor organisaties. Maar het opzetten van de juiste architectuur is de eerste stap in een enorme bedrijfstransformatie", zegt Francesca Fanshawe, de redacteur van het rapport. "Er zijn veel modellen die een onderneming kan hanteren, maar uiteindelijk moet het doel zijn om een data-architectuur neer te zetten die eenvoudig, flexibel en goed te beheren is."

"Het afgelopen jaar is een katalysator geweest voor veranderingen nu datagedreven organisaties hun technologie- en architectuurinvesteringen willen aanpassen, innoveren en toekomstbestendig willen maken", zegt Chris D'Agostino, global principal technologist bij Databricks.

"Meer dan ooit hebben bedrijven behoefte aan een moderne strategie voor data-analyse die open en flexibel is. Het moet iedereen binnen de organisatie in staat stellen om snellere en beter geïnformeerde beslissingen te nemen op basis van een eenduidig overzicht van al hun data. Dit kan met behulp van machine learning en AI-algoritmen of eenvoudige SQL- en BI-rapportage."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Databricks
De missie van Databricks is datateams te helpen de meest complexe problemen op te lossen. Als marktleider in Unified Data Analytics helpt Databricks organisaties hun data gebruiksklaar voor analytics te maken, bedrijfsbeslissingen op basis van data te maken, en machine learning te implementeren om de concurrentie voor te blijven. Databricks is opgericht door de initiatiefnemers van populaire open sourceprojecten, waaronder Apache Spark, Delta Lake en MLflow.
Meer over Databricks
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.