Lightyear stelt Philippe Humbrecht aan als Head of Project Management

Twee voormalig McLaren-experts versterken Lightyear om duurzame mobiliteit te realiseren

| Lightyear | 2 min | 19 april 2021 15:24
Afbeelding: Philippe Humbrecht, Head of Project Management bij Lightyear | Copyright: Lightyear
Lightyear, het high-tech bedrijf dat zonneauto’s ontwikkelt, stelt Philippe Humbrecht aan als Head of Project Management. Voorheen was Humbrecht actief als Head of Program Office bij McLaren Automotive. Vanaf april start hij in zijn nieuwe functie.
Met zijn aanstelling voegt Humbrecht meer dan twintig jaar ervaring toe aan het team van Lightyear. Na een carrière bij Renault, verruilde hij Frankrijk voor het Verenigd Koninkrijk om te werken voor respectievelijk Lotus en McLaren. Daar lanceerde en leverde hij onder andere de Exige V6, vier varianten van de Sport Series en de award-winnende 600LT. Vervolgens werd hij verantwoordelijk voor projectmanagement van het MSO-team, de divisie voor speciale projecten.

Efficiënte en duurzame mobiliteit

De keuze voor Lightyear weerspiegelt volgens Humbrecht een belangrijk keerpunt in de mobiliteitssector. “Ik heb het voorrecht gehad om de meest opwindende auto’s te lanceren”, licht de nieuwe Project Manager toe. “Maar de wereld om ons heen verandert, en wij moeten mee veranderen. Lightyear werkt aan de mogelijkheden om een verschil te maken als het aankomt op efficiënte en duurzame mobiliteit, nu en in de toekomst. Dat maakt het voor mij een logische keuze.”

Bij Lightyear is Humbrecht verantwoordelijk voor het leveren van Lightyear One aan de klanten van het bedrijf. Hierbij ondersteunt hij ook bij de verdere ontwikkeling van het bedrijf en de levering van de volgende auto in hoge oplage. “Het ultieme doel is om schone mobiliteit voor iedereen toegankelijk te maken”, sluit Humbrecht enthousiast af.

Consistente groei

Samen met Humbrecht is nog een andere expert vanuit McLaren gestart. Edwin de Kreij, voorheen Senior Hybrid & Vehicle Systems Engineer, is sinds 23 maart bij Lightyear actief als Senior Systems Architect.

“We zijn enorm trots om deze twee uitzonderlijke krachten binnen onze groeiende organisatie te mogen verwelkomen”, vertelt Maijke Receveur, Chief People & Processes Officer bij Lightyear. “Met deze aanstellingen halen we de juiste kennis en expertise binnen om nog verder uit te kunnen breiden en nieuwe manieren van duurzame mobiliteit aan te bieden.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Lightyear
Lightyear heeft als missie schone mobiliteit beschikbaar te maken voor iedereen en overal ter wereld. Lightyear ontwikkelt elektrische auto's met een energie-efficiënt ontwerp en geïntegreerde zonnepanelen. Hiermee kunnen automobilisten, afhankelijk van het klimaat, tot twintigduizend kilometer per jaar op zonlicht rijden. Het snelgroeiende bedrijf werd opgericht in 2016 en heeft inmiddels meer dan honderd werknemers. Het team bestaat uit een mix van jong talent en ervaring uit de auto-industrie, waaronder ex-werknemers van Tesla en Ferrari. In minder dan twee jaar tijd haalde het bedrijf een funding op van meer dan twintig miljoen euro door reserveringen, investeringen en subsidies. Lightyear won daarnaast de prijs als CES Climate Change Innovator en werd finalist van de Postcode Lotteries Green Challenge.
Meer over Lightyear
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.