5 datacenterdiensten waarmee bedrijven hun IT snel kunnen uitbreiden

Behoefte aan hoogwaardige IT-infrastructuur wereldwijd groeit snel

| Cyxtera | 3 min | 19 april 2021 15:39
Exclusief
Copyright: Cyxtera
De datacentermarkt is booming omdat de behoefte aan hoogwaardige IT-infrastructuur wereldwijd snel groeit. Met deze 5 datacenterdiensten kunnen bedrijven hun eigen IT snel, veilig en kosteneffectief uitbreiden als dat nodig is.

Sterke toename van het gebruik van digitale technologieën

Krachtige en goed genetwerkte IT-infrastructuren vormen de kern van veel moderne woon- en werkomgevingen. Dit werd vooral zichtbaar tijdens de pandemie. Bedrijven maken hun IT-architecturen klaar voor werken op afstand, breiden hun bedrijfsmodellen uit met digitale verkoopkanalen of creëren gedigitaliseerde processen. Dit gebeurt niet alleen binnen hun eigen bedrijf, maar ook met samenwerkingspartners. Bovendien gebruiken particulieren en bedrijven steeds vaker digitale apparaten en diensten zoals streaming of videogesprekken.

Europese datacenterlocaties zijn booming

Om digitalisering mogelijk te maken heeft de backend van wereldwijde IT-infrastructuren, de ‘machinekamer van het internet’, een continue capaciteitsuitbreiding nodig. Geen wonder dus dat de datacentermarkt enorm in opkomst is. Studies tonen aan dat de groei in de Europese datacenter-hotspots Frankfurt, Londen en Amsterdam onverminderd doorgaat in termen van dataverkeer en datacenterdiensten. "Bedrijven die nu nieuwe zakelijke kansen willen benutten en hun digitale processen willen uitbreiden, staan voor de uitdaging om een provider te vinden die hen in staat stelt om snel en zonder hoge initiële investeringen speciale en veilige datacenterdiensten aan hun IT-middelen toe te voegen.

De volgende vijf datacenterdiensten ondersteunen bedrijven bij het uitbreiden van hun IT-landschap.

5 datacenterdiensten voor de snelle uitbreiding van jouw eigen IT-infrastructuur

  1. De basis voor colocatie: de basis voor collocatie omvat beveiligde ruimtes voor jouw eigen IT-infrastructuur of een infrastructuur aangeboden door een provider, evenals een betrouwbare levering van elektriciteit, brandbeveiliging en stabiele airconditioning. Daarnaast is een redundant ontwerp van belang dat zorgt voor de veiligheid van de infrastructuur. Zo kan bijvoorbeeld bij brand in een datacenter in het beste geval de gewenste IT-dienstverlening automatisch overgenomen worden door de vervangende infrastructuur. Al met al moeten bedrijven mogelijke risico's afwegen, vereiste beveiligingsniveaus definiëren en het serviceniveau voor hun IT afspreken met hun serviceprovider.
  2. Enterprise Bare Metal: het bare metal-concept biedt de mogelijkheid om hoogwaardige hardware exclusief als service voor eigen gebruik te boeken. Dit betekent dat bedrijven geen eigen hardware hoeven aan te schaffen. Eigen hardware zal een hoge initiële investering vergen, is nauwelijks schaalbaar en is in een paar jaar al verouderd. Bare Metal combineert de besturing van speciale hardware met de flexibiliteit van kosteneffectieve on-demand services. Als servers bijvoorbeeld op de juiste manier zijn geïnstalleerd en onderling zijn verbonden via redundante netwerkinterfaces, is soepele provisioning en implementatie eenvoudig. Dit kan dan volledig worden geautomatiseerd en gedefinieerd worden door de onderneming.
  3. AI and machine learning: bedrijven die nieuwe technologieën zoals kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML) willen testen, maar tot nu toe schrokken van de hardware investeringen, kunnen bare-metal aanbiedingen vinden van providers waar ze eenvoudig AI- en ML geschikte hardware kunnen boeken als een on-demand service.
  4. Software-based infrastructure management: bedrijven die de IT-infrastructuur in het datacenter op een gemakkelijke en efficiënte manier willen beheren, hebben een krachtig beheerplatform nodig van de serviceprovider. Openbare en particuliere netwerken, netwerkverbindingen en de colocatieomgeving (inclusief energieverbruik) moeten volledig op softwarebasis worden beheerd. Dit vermindert de complexiteit aanzienlijk, elimineert risico's en zorgt ervoor dat bedrijven hun on-demand IT-infrastructuren veilig kunnen beheren met volledige technische controle.
  5. IT-resources on-demand: bedrijven die volledige controle over hun IT-middelen nodig hebben maar tegelijkertijd willen profiteren van een hoge flexibiliteit en lage kosten, zullen dit vinden bij aanbieders met infrastructuuroplossingen die snel, onafhankelijk en flexibel op aanvraag én als maatwerk geleverd kunnen worden. Dit geeft hen de nodige technische en financiële vrijheid om op basis van betrouwbare IT-middelen succesvol te opereren in hun markten.
Auteur: Xavier Gonzalez, Vice President, Public Relations & Corporate Communications bij Cyxtera

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Cyxtera
Cyxtera is een wereldleider op het gebied van colocatie- en interconnectiediensten voor datacenters. Cyxtera brengt bewezen operationele uitmuntendheid, wereldwijde schaal, flexibiliteit en klantgerichte innovatie samen om een uitgebreid portfolio van datacenter- en interconnectiediensten te bieden.
Meer over Cyxtera
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.