Siemens en Google Cloud werken samen aan AI-oplossingen voor de industrie

Nieuwe samenwerking maakt schaalvergroting van AI-gebaseerde oplossingen voor industriële productie mogelijk

| Google | 2 min | 19 april 2021 16:03

Google Cloud en Siemens, leverancier van industriële automatisering en software, gaan een nieuwe samenwerking aan om fabrieksprocessen en productiviteit te optimaliseren. Siemens is van plan de cloud-data- en kunstmatige intelligentie/machine learning (AI/ML)-technologieën van Google Cloud te integreren met zijn automatiseringsoplossingen. Zo kunnen fabrikanten verder innoveren voor nu en in de toekomst.

Implementatie van AI, ML en cloudata-oplossingen

Data stuurt veel van de huidige industriële processen aan, maar vaak blijven fabrikanten legacy software en meerdere systemen gebruiken om fabrieksinformatie te analyseren. Dit vergt veel middelen en vereist regelmatige, handmatige updates om nauwkeurigheid te garanderen. Bovendien hebben fabrikanten moeite om AI op grote schaal te implementeren in hun internationale activiteiten. Dit terwijl AI-projecten wel sporadisch zijn geïmplementeerd, verspreid over aparte delen van de organisatie.

Siemens bouwt al meer dan 170 jaar aan baanbrekende technologieën die de maakindustrie vooruit hebben geholpen. Door de datacloud- en AI/ML-mogelijkheden van Google Cloud te combineren met het Digital Industries Factory Automation-portfolio van Siemens, kunnen fabrikanten hun fabrieksdata verenigen. Daarnaast kunnen zij cloudgebaseerde AI/ML-modellen uitvoeren en algoritmen aan de digitale edge van het netwerk implementeren. Dit maakt toepassingen mogelijk zoals de visuele inspectie van producten of het voorspellen van slijtage aan productiemachines.

Inzet van AI in Industrial Edge

Het implementeren van AI op de werkvloer, in automatisering en in het netwerk, is een complexe taak. Dit vergt zeer gespecialiseerde expertise en passende oplossingen zoals Siemens Industrial Edge. Het doel van de samenwerking tussen Google Cloud en Siemens is om de inzet van AI in de Industrial Edge eenvoudiger te maken. Het biedt werknemers op de fabrieksvloer meer mogelijkheden door repetitieve taken te automatiseren en de kwaliteit verder te verbeteren.

"Het potentieel van kunstmatige intelligentie om de fabrieksvloer radicaal te transformeren, is nog lang niet uitgeput. Veel fabrikanten zitten vast in AI-pilotprojecten en dat willen we veranderen", vertelt Axel Lorenz, VP of Control bij Factory Automation van Siemens Digital Industries. "De combinatie van AI/ML-technologie van Google Cloud met de oplossingen van Siemens voor Industrial Edge en industriële toepassing zal een gamechanger zijn binnen de maakindustrie."

“Siemens is de expert op het gebied van industriële automatisering en software, en Google is dat als het aankomt op data-analyse en AI/ML. Deze samenwerking combineert het beste van die twee werelden en levert AI/ML op schaal voor de maakindustrie. Door de implementatie van AI in de industrie te vereenvoudigen, helpen we werknemers om hun betekenisvolle werk uit te breiden'', zegt Dominik Wee, Managing Director Manufacturing and Industrial bij Google Cloud.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Google
Google LLC (NASDAQ: GOOGL) is het bedrijf achter de Google-zoekmachine, opgericht door Larry Page en Sergey Brin. Het hoofdkantoor (genaamd het Googleplex) is gevestigd in Mountain View, Californië. Op 19 augustus 2004 werd het bedrijf beursgenoteerd. Sinds oktober 2015 is Google door een reorganisatie een dochteronderneming van Alphabet Inc.

Binnen korte tijd groeide het bedrijf uit tot een van de grootste spelers in de ICT-branche en nam het verschillende andere sites/bedrijven over, zoals YouTube en DoubleClick. Volgens een onderzoek van Millward Brown Optimor was het merk Google in 2007 het sterkste ter wereld.
Meer over Google
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.