Remote legt met SAP S/4HANA basis voor megabedrijf

EY implementeert ERP-systeem in recordtempo

| SAP | 3 min | 20 april 2021 11:30
Copyright: EY
Remote groeit exponentieel. Nauwelijks een jaar na de opening voor klanten is het bedrijf al actief in ongeveer 40 landen. Dat moeten er volgend jaar 160 zijn. “Zonder een goed ERP-systeem is een organisatie met een dergelijke omvang niet aan te sturen”, zegt Job van der Voort, CEO en medeoprichter van Remote. Samen met partner EY implementeert de start-up in een recordtijd SAP S/4HANA Cloud Essentials.

Remote regelt voor bedrijven die een gedistribueerd personeelsbestand beheren de salarisadministratie, belastingen, secundaire arbeidsvoorwaarden en compliance. Dat kunnen zelfs bedrijven zijn die zelf helemaal geen eigen kantoren hebben, zoals GitLab. “In de vijf jaar dat ik bij GitLab werkte, groeiden we van 5 naar ongeveer 500 medewerkers in ruim 45 landen. Zonder ook maar één kantoor te openen”, vertelt Van der Voort.

Een ‘gedistribueerd bedrijf’ zoals GitLab heeft de vrijheid om overal ter wereld de beste talenten aan te nemen. Die talenten hoeven niet op en neer naar kantoor te reizen. Ze kunnen een geweldige baan krijgen zonder ooit te verhuizen en mensen achter te laten. Maar er zijn ook uitdagingen. Een gedistribueerd bedrijf met een internationaal personeelsbestand heeft te maken met verschillende belastingstelsels, een veelheid aan wetten en regels en betalingen in diverse valuta’s. Zonder een entiteit in bijvoorbeeld Griekenland, Argentinië of Rusland is het bovendien niet mogelijk om in die landen personeel aan te nemen.

Remote maakt het eenvoudig

“Wij maken het bedrijven zo eenvoudig mogelijk om overal ter wereld de beste mensen aan te nemen”, stelt Van der Voort. Het platform van Remote handelt zaken als loonadministratie, belastingen en lokale personeelsbeloningen af.

“Stel, een Nederlands bedrijf wil iemand in Portugal aannemen. “Wij maken het hen gemakkelijk door hun werknemer via onze Portugese entiteit in dienst te nemen en te zorgen voor salarisadministratie, belastingafdracht en secundaire arbeidsvoorwaarden, alles in volledige overeenstemming met de lokale regelgeving”, zo legt de CEO uit. “Wij nemen bedrijven het papierwerk uit handen.” Het invoeren van een nieuwe werknemer in het systeem van Remote volstaat.

Exponentiële groei

Voor het model dat Remote hanteert, is het wel belangrijk dat het bedrijf entiteiten heeft in zoveel mogelijk landen. Die uitbreiding gaat snel. Eind dit jaar wil de start-up beschikken over 85 entiteiten. Voor volgend jaar streeft Remote naar bijna een verdubbeling van dat aantal.

Maar ook het aantal klanten – van groot tot klein – groeit volgens Van der Voort ‘exponentieel’. Die groei is onder andere te danken aan de coronapandemie, waarin bedrijven versneld de transitie maken naar een remote company. “Iedereen googelt nu op ‘remote’, en komt uit op remote.com. En dat zijn wij.”

Gigantische bedrijfsstructuur

“We bouwen echt een gigantische bedrijfsstructuur”, concludeert Van der Voort. “Het is dus belangrijk dat we realtime zicht hebben op en controle over al onze activiteiten, overal.” Per entiteit moet bijvoorbeeld duidelijk zijn wat de huidige positie is, hoe het staat met de belastingafdracht, wat de risico’s zijn, en of er sprake is van winst of verlies. “Dat is zonder een ERP-oplossing niet te doen.”

Remote koos voor SAP S/4HANA Cloud Essentials als ERP-systeem. “De keuze was eigenlijk verrassend eenvoudig. We wilden een oplossing van een leverancier die in onze behoeften voorziet, die ons in heel veel landen kan ondersteunen en waarmee we snel kunnen opschalen. Daar hebben we bij SAP het volste vertrouwen in.”

Partner EY zorgt voor de architectuur en de implementatie van SAP S/4HANA. De eerste go-live was eind maart bij twee entiteiten in Nederland. Eind dit jaar moet SAP S/4HANA wereldwijd zijn uitgerold. Van der Voort: “We leggen de lat hoog. Het wordt de snelste uitrol ooit. Ik ben er zeker van dat er mensen slapeloze nachten hebben over de snelheid waarmee we dit aanpakken. Maar met EY hebben we een ambitieuze partner gevonden die onze snelheid aankan, en dat is zo snel mogelijk.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over SAP
SAP, de Experience Company, helpt organisaties van iedere omvang en in alle branches optimaal te presteren. Met technologieën voor machine learning, Internet of Things (IoT) en geavanceerde analytics veranderen onze klanten in intelligente ondernemingen. SAP verschaft mensen en organisaties gedetailleerde businessinzichten en stimuleert samenwerking waardoor ze de concurrentie voor blijven. We vereenvoudigen technologie voor bedrijven, zodat ze hun software kunnen gebruiken zoals ze dat wensen, zonder onderbrekingen. Met onze end-to-end applicatiesuite en diensten versoepelen we de bedrijfsvoering van zeer veel bedrijven en publieke organisaties. Met onze oplossingen kunnen zij zich continu aanpassen, rendabel werken en het verschil blijven maken. Ondersteund door een wereldwijd netwerk van klanten, partners, medewerkers en opinieleiders draagt SAP bij aan een betere wereld en een beter leven.
SAP and other SAP products and services as well as their respective logos are trademarks or registered trademarks of SAP SE in Germany and other countries.
Meer over SAP
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.