Paul Nizov aangesteld als nieuwe Chief Information Security Officer

Verantwoordelijk voor het belang en de impact van security binnen het leadershipteam van het bedrijf

| ABBYY | 2 min | 20 april 2021 11:42
Afbeelding: Paul Nizov, CISO bij ABBY | Copyright: ABBYY
ABBYY, een Digital Intelligence-onderneming, heeft Paul Nizov aangesteld als nieuwe Chief Information Security Officer. In deze nieuwe rol is Nizov verantwoordelijke voor het belang en de impact van security binnen het leadershipteam van het bedrijf, beheert hij het securityrisico en ziet hij toe op de strategische, operationele en budgettaire aspecten van veilige softwareontwikkeling, dataprivacy en informatiesecurity.

Ulf Persson, CEO van ABBYY: “De CISO-rol is van enorm groot belang voor technologie-organisaties. We zijn verheugd dat Paul zich bij ABBYY heeft gevoegd om de hoogste securitystandaarden te blijven aanjagen voor SaaS- en on-premise-implementaties van onze snel groeiende digitale-intelligence-oplossingen. De toevoeging van Paul aan ons team is een weerspiegeling van ons commitment om klanten en partners te voorzien van producten en oplossingen die worden ontworpen, geïmplementeerd en geleverd op basis van state-of-the-art securitypractices. Informatiesecurity en dataprivacy zijn zaken waarover niet valt te onderhandelen.”

Nizov brengt meer dan vijftien jaar aan technische en juridische ervaring met zich mee, die hij opdeed in de Verenigde Staten, het Midden-Oosten en Azië. Voor ABBYY was hij werkzaam bij Ernst & Young, waar hij de MENA Managing Director of Cybersecurity was. Tijdens zijn vier jaar in het Midden-Oosten werkte Nizov met en adviseerde hij klanten uit Saudi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten over het opzetten van cybersecuritymogelijkheden om regionale bedreigingen te bestrijden. Voorafgaand aan zijn tijd in deze regio, richtte zijn werk zich op het beveiligen van kritische infrastructuur in Noord-Amerika via posities bij de U.S. Nuclear Regulatory Commission en Booz Allen Hamilton.

Nizov heeft informatie- en cybersecurityprogramma’s gebouwd en beheerd in sectoren als energie, finance, de gezondheidszorg en technologie. Hij heeft uitgebreide ervaring in complianceregelgeving en securityframeworks als NIST, ISO, SOC, HITRUST, HIPAA en de GDPR. Daarnaast heeft Nizov bedrijfsbrede mogelijkheden ontworpen en geïmplementeerd op het vlak van distaster recovery, businesscontinuïteit, crisismanagement en incident response.

Nizov: “De hoeveelheid innovatie die ABBYY heeft verwerkt in zijn toonaangevende oplossingen en de manier waarop het van informatiesecurity een hoge prioriteit heeft gemaakt, is indrukwekkend. Ik kijk ernaar uit om met de leadership- en productteams samen te werken om ervoor te zorgen dat ABBYY de meest rigoureuze securityniveau’s behoudt in zijn producten en infrastructuur. Op die manier kunnen we voldoen aan de hoge eisen van onze multinationale klanten uit de commerciële en publieke sector.”

Nizov heeft een Juris Doctor-diploma van de SMU Dedman School of Law, een bachelor of science-diploma in Electrical Engineering van de University of Texas in Dallas en de volgende informatiesecuritycertificeringen: CISSP en CISM.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over ABBYY

ABBYY is de wereldwijde leider op het gebied van Digital IQ voor bedrijven. ABBYY creëert een nieuwe klasse van AI-technologieën die digitale werknemers de skills bieden om zakelijke content en processen te begrijpen. Onze technologieën worden gebruikt door duizenden bedrijven in de financiële wereld, de verzekeringsbranche, transport, zorg en andere sectoren. Zij helpen organisaties slimme zakelijke beslissingen te nemen.
ABBYY and the ABBYY Logo are either registered trademarks or trademarks of ABBYY Software Ltd. Other product names mentioned herein may be trademarks and/or registered trademarks of their respective owners and are hereby recognized. 
Meer over ABBYY

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.