Interxion biedt stageplekken aan ROC’s

Stages zijn onderdeel van grotere samenwerking

| InterXion | 2 min | 20 april 2021 11:45
Copyright: InterXion
Interxion: a Digital Realty Company gaat samenwerken met het ROC van Amsterdam en ROC van Flevoland om zo de nieuwe opleiding ‘Cloud & Infrastructure Technician’ op te zetten. De samenwerking is onderdeel van een groter project genaamd Ruimte voor de Regio, waar ook ROC Noorderpoort uit Groningen bij betrokken is. Het project dient mbo-opleidingen een regionale invulling te geven.

Interxion is het eerste datacenterbedrijf dat zich aan de ROC’s verbindt, en wilt met deze samenwerking onder meer vanaf 2022 stageplekken aanbieden binnen hun datacentra en bijdragen aan de ontwikkeling van het onderwijsprogramma. Daarnaast worden gastlessen en rondleidingen verzorgd, zowel virtueel als fysiek binnen de ruimte die de coronamaatregelen toelaten.

Nieuwe opleiding

Cloud & Infrastructure Technician is een nieuwe opleiding binnen Expert IT Systems & Devices. Studenten kunnen zich in deze opleiding verder ontwikkelen met het oog op een carrière binnen de datacenterbranche. Dit vervult de behoefte van datacentra aangezien hier veel vraag is naar technischer geschoold ICT-talent.
Studenten lopen in hun tweede leerjaar een korte stageperiode en in hun derde leerjaar een langere stageperiode. Deze stages zijn onderdeel van de beroepspraktijkvorming, wat een belangrijke rol speelt in de ontwikkeling van de studenten. De opleiding zelf duurt in totaal drie jaar.

Voorbereid de arbeidsmarkt betreden

“Bij Interxion staan we voor talentontwikkeling, samenwerking met onderwijsinstellingen en omscholingsinitiatieven binnen de techwereld om zo onze behoefte aan goed opgeleid personeel te kunnen garanderen op de lange termijn”, vertelt Jeremy Dekker, HR Business Partner bij Interxion. “Dat blijkt ook uit andere samenwerkingen, zoals met TekkieWorden en het Data Center College van brancheorganisatie Dutch Datacenter Association. Het is daarom voor ons een logische keuze om met deze ROC’s samen te werken. We kijken ernaar uit om de studenten te verwelkomen en hen te ondersteunen bij hun ontwikkeling, zodat ze goed voorbereid en gedegen opgeleid de arbeidsmarkt betreden. Het liefst natuurlijk in onze datacentra.”


“Er is een enorme behoefte aan IT’ers met technische affiniteit gericht op de datacenterbranche”, vertelt Hubert Bol, Docent ICT Beheer bij het ROC van Amsterdam. “Bestaande opleidingen, zoals Expert IT, zijn helaas te breed georiënteerd voor wat datacentra zoeken. Studenten gaan bij de opleiding Cloud & Infrastructure Technician meer de diepte in, waar zij zich onder andere focussen op technieken binnen datacentra en de cloud. Door samenwerkingen met bedrijven als Interxion kunnen we de geïnteresseerde studenten klaarstomen voor een carrière binnen hun gewenste vakgebied. We zijn enorm trots dat we zo onze studenten een opleiding met goede aansluiting op de arbeidsmarkt kunnen bieden.”

Het uitgangspunt is om in eerste instantie de nieuwe opleiding aan te bieden op het ROC van Amsterdam en ROC Noorderpoort.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over InterXion
Interxion: A Digital Realty Company, is een toonaangevende leverancier op het gebied van cloud- en carrier-neutrale colocatie datacenterdiensten en bedient een breed scala aan klanten vanuit haar datacenters in diverse Europese landen en vanuit haar datacenters wereldwijd. De uniform ontworpen en energie-efficiënte datacenters van Interxion bieden klanten uitgebreide zekerheden en beschikbaarheid voor hun bedrijfskritische applicaties. Connectiviteitsproviders, Europese internet exchanges en toonaangevende cloud- en digital-mediaplatforms bieden hun netwerkverbindingen aan in de Interxion datacenters. Interxion heeft hierdoor ware cloud-, content, financiële en connectiviteit hubs gecreëerd, die de groei van communities of interest stimuleren.
Meer over InterXion
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.