Gezichtsverificatie iProov geselecteerd door itsme om wereldwijde groei te ondersteunen

Nederlandse consumenten hebben ook toegang tot de ID-oplossing van itsme

| itsme | 2 min | 20 april 2021 12:51
Copyright: iProov
itsme, de Europees leider op het gebied van digitale identificatie, heeft de Genuine Presence Assurance-technologie van iProov gekozen om zijn wereldwijde groei te ondersteunen.

Itsme is de digitale identiteitsapp van België en wordt momenteel gebruikt door meer dan 35% van de Belgische bevolking en vertrouwd door meer dan 150 bedrijven in de private sector zoals banken en verzekeringsmaatschappijen en de Belgische overheid. Vanaf vandaag hebben consumenten in Nederland ook toegang tot de ID-oplossing van itsme en kunnen ze zichzelf veilig authenticeren en gebruikmaken van digitale diensten. iProov verifieert de gezichten van nieuwe gebruikers, ongeacht het mobiele apparaat.

“We hadden een technologiepartner nodig om onze missie te ondersteunen om veilige digitale identiteiten voor iedereen beschikbaar te maken”, zegt Stephanie De Bruyne, CEO van itsme. “iProov was de voor de hand liggende keuze. Ze hebben privacy en veiligheid hoog in het vaandel staan en bieden toekomstbestendige, geavanceerde technologie waarmee we gebruikers internationaal kunnen identificeren.”

Onboarding voor een eIDAS-gekwalificeerde handtekening van hoog niveau moet voldoen aan zeer veeleisende, onafhankelijk gecontroleerde en gecertificeerde internationale standaarden. Voorheen kon hier alleen aan voldaan worden door een persoonlijke vergadering of videogesprek. Itsme zorgt ervoor dat deze kostbare en lastige methoden niet nodig zijn door de snellere, gemakkelijkere, minder kostbare en veiligere oplossing van iProov te gebruiken.

De Genuine Presence Assurance-technologie van iProov stelt gebruikers in staat om op een veilige en eenvoudige manier de itsme-service te gebruiken. Een gebruiker scant zijn identiteitsbewijs met zijn mobiele apparaat. Vervolgens kan deze binnen enkele seconden zijn gezicht scannen. iProov-technologie garandeert dat de gebruiker de juiste persoon is die overeenkomt met de identiteit in het document, dat het om een echte persoon gaat en dat deze zich op dit moment authenticeert. Het iProov-proces zorgt voor meer inclusiviteit doordat gebruikers geen instructies hoeven volgen of woorden hoeven uit te spreken.

Andrew Bud, oprichter en CEO van iProov: “We zijn verheugd samen te werken met itsme, een echte pionier in het leveren van diensten voor een betrouwbare digitale identiteit. Ik heb enorm veel respect voor hoe itsme succesvol het gebruik van digitale identiteit in België heeft gestimuleerd. Het is daarom een voorrecht om samen te werken aan een oplossing voor Nederland. Dit is wederom een ??bewijs dat iProov de technologie bij uitstek is voor Europese eIDAS-providers."

itsme maakt identificatie, veilige onboarding, authenticatie op websites of apps, bevestiging van transacties en gekwalificeerde elektronische handtekeningen mogelijk, allemaal op het hoogste beveiligingsniveau. Itsme werd in 2018 door de Belgische overheid erkend als officiële vorm van digitale identiteit en in 2019 op Europees niveau in 2019 (LOA high eIDAS).

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over itsme

Sinds de introductie in 2017 is de itsme®-app de algemeen geaccepteerde, eenvoudige en veilige standaard geworden voor mobiele identificatie en de bescherming van de privacy in de digitale wereld. itsme® maakt het volgende mogelijk: identificatie (een nieuw online account aanmaken en identiteitsgegevens delen), authenticatie (beveiligde, persoonlijke toegang tot een website of applicatie), bevestiging van een transactie (goedkeuring van een bestelling of bankbetaling) en de wettelijk bindende elektronische ondertekening van documenten (gekwalificeerde elektronische handtekening met het hoogste beveiligingsniveau).

In januari 2018 werd itsme® door de Belgische overheid erkend als officiële vorm van digitale identiteit en in december 2019 op Europees niveau (LOA high eIDAS). De itsme®-app wordt veel gebruikt in onder meer de financiële sector omdat hij voldoet aan de PSD2-, FATF- en GDPR-richtlijnen. Het is ook bekroond met ISO27001-certificering. itsme® werd ontwikkeld door het Belgian Mobile ID-consortium.
Meer over itsme

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.