Keensight Capital neemt strategisch meerderheidsbelang in RAM Infotechnology

Verdere groei en innovatie op het gebied van ICT voor de zorg faciliteren

| RAM Infotechnology | 3 min | 20 april 2021 17:58
Afbeelding: De RAM Infotechnology directie | Copyright: RAM Infotechnology
Keensight Capital, een private equity investeerder op het gebied van pan-Europese Growth Buyout investeringen, heeft een strategisch meerderheidsbelang genomen in RAM Infotechnology (RAM-IT), een toonaangevende speler in Cloud Services voor de gezondheidszorgsector in Nederland. Keensight Capital zal haar uitgebreide ervaring in de technologie en zorg sector inzetten om RAM-IT te ondersteunen in haar groeiambities. De oprichters en het managementteam van RAM-IT blijven actief betrokken bij de activiteiten van het bedrijf.

Het in Utrecht gevestigde RAM-IT is een Premium Cloud Services provider voor de gezondheidszorgsector in Nederland. Het bedrijf bestaat sinds 1993 en richt zich met bijna 300 werknemers gespecialiseerd in ICT specifiek op de care- en cure-markt. Het bedrijf beheert het lCT-landschap bij een breed scala aan zorgorganisaties zoals verpleeghuizen, gespecialiseerde klinieken, zorgcentra, GGZ-instellingen en ziekenhuizen. Met meer dan 200 klanten in de diverse zorgbranches is RAM-IT marktleider op het gebied van Cloud Services binnen de zorg. De diensten van RAM-IT zorgen er voor dat care- en cure-organisaties zich kunnen concentreren op de medische diensten die zij aan patiënten en cliënten verlenen terwijl RAM-IT de technologie verzorgt die deze dienstverlening ondersteunt. Door de ICT-outsourcing trend bij Nederlandse zorginstellingen groeit RAM-IT al jaren gestaag: de omzet is gemiddeld met 20% per jaar gestegen en zal in 2021 45 miljoen euro bedragen.

RAM-IT wil de komende jaren de vooraanstaande positie die zij al inneemt in de markt van beheerde diensten voor de gezondheidszorg verder uitbouwen. Zowel in Nederland als op termijn daarbuiten. Daarbij blijven de entiteit en identiteit van RAM-IT als onafhankelijk op de zorg gespecialiseerde Premium Cloud Service Provider gewaarborgd. Investeringen, innovatie en schaal zijn nodig gezien de digitale transformatie die in de zorg plaatsvindt. Met deze stap wordt een goed fundament gelegd om klanten hierin te blijven faciliteren. De beide oprichters en aandeelhouders van RAM-IT, Joachim Kaarsgaren en Dirk Fabels, blijven als medeaandeelhouder en managing partners nauw betrokken bij de groeiplannen. Keensight Capital is vanwege de ervaring met snelgroeiende bedrijven in technologie en zorg uitstekend gepositioneerd om RAM-IT te ondersteunen bij haar groeiambities.

Joachim Kaarsgaren en Dirk Fabels, Managing Partners van RAM-IT: “Door de samenwerking met Keensight Capital vergroten wij onze kennis en slagkracht om op de ingeslagen weg door te kunnen gaan. De technologie verandert snel en wordt steeds complexer. Wij willen daarin voorop blijven lopen als Premium Cloud Service Partner voor de zorg. Onze commitment naar onze klanten blijft dus zeker zoals het is, maar ons doel is om hen nog beter van dienst te zijn. We zijn blij dat we samen met Keensight Capital deze stap kunnen maken.”

Philippe Crochet, Managing Partner van Keensight Capital: “Onze investering in RAM-IT illustreert perfect onze strategie om te investeren in Europese leiders met een unieke knowhow en erkende expertise in een sector die een sterke groei vertoont. Samen met de oprichters en het management van RAM-IT zal onze diepgaande kennis van technologie en zorg het bedrijf in staat stellen zijn leidende positie uit te breiden en ten volle te profiteren van de grote kansen die de sector biedt."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over RAM Infotechnology
RAM Infotechnology is een Premium Cloud Service Partner voor de zorg. Voor onze klanten is ICT een essentieel hulpmiddel, geen core business. Zij kiezen bewust voor ICT uitbesteden. Daarom leveren wij private en public cloud diensten volledig op maat voor hosting en beheer van applicaties, (mobiele) werkplekken en netwerken. Bij RAM-IT staat klanttevredenheid bovenaan. We willen voor elke klant en (eind)gebruiker van onze diensten het beste.
Meer over RAM Infotechnology
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.