BCT behaalt internationaal erkende certificeringen ISO 16175 en ISO 9001

ECM-platform Corsa voldoet aan de moderne internationale norm voor record management

| BCT | 2 min | 21 april 2021 9:36
Copyright: BCT
BCT Software, specialist in Enterprise Information Management, heeft recentelijk de certificeringen ISO 16175 en ISO 9001 ontvangen. Hiermee bewijst BCT dat het ECM-platform Corsa aan de moderne internationale norm voor record management voldoet en dat de kwaliteit van de bedrijfsprocessen aansluit bij de eisen van de klant.

Record- en informatiemanagement

ISO 16175-1:2020 is een internationale norm die functionele vereisten voorschrijft voor record management software. Met deze geüpdatete certificering voldoet BCT’s ECM-platform Corsa, dat de basis vormt voor tal van BCT-oplossingen, aan een moderne, internationale norm. Dit geeft klanten zekerheid dat BCT aan alle eisen voldoet die worden gesteld aan het omgaan met informatie en goed record management.

Peter Reidsma, Product Manager Corsa platform bij BCT, vertelt hierover: “BCT vindt certificering volgens een internationale norm zeer belangrijk, zeker als internationaal georiënteerde onderneming. Deze certificering erkent het feit dat Corsa beschikt over functionele vereisten en richtlijnen voor softwaretoepassingen die digitale documenten en records beheren. Corsa was reeds NEN 2082 gecertificeerd, een verouderde norm voor record management. We zijn erg blij dat de hoge kwaliteit van Corsa nu met het ISO 16175 certificaat opnieuw bevestigd is.”

Effectief kwaliteitsmanagementsysteem

De optimale kwaliteit van processen is een van de belangrijkste criteria voor het succes van een onderneming. Dit komt bijvoorbeeld tot uiting in de klanttevredenheid. De basis hiervoor is een certificering volgens ISO 9001:2015. Deze norm stelt eisen aan het kwaliteitsmanagementsysteem van een organisatie en geeft duidelijkheid over de vraag: wie doet wat, wanneer, hoe? Met deze certificering toont een bedrijf aan klanten en prospects dat de processen voldoen aan de internationale kwaliteitsnormen en dat het waarde hecht aan continue verbetering.

Dimitri Palmen, Directeur bij BCT, voegt hieraan toe: “Wij zijn trots dat BCT deze certificeringen in ontvangst heeft mogen nemen. Dit is een mooi bewijs van de voortdurende optimalisatie van onze processen en voor het voldoen aan de eisen van onze klanten. Bovendien is de certificering volgens ISO 9001 een uitstekende en logische aanvulling op onze reeds behaalde certificering ISO 27001, de internationale norm voor informatiebeveiliging.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over BCT
BCT is ervan overtuigd dat grip op informatie bijdraagt aan een veilige, kansrijke en duurzame wereld. BCT optimaliseert informatiemanagement bij organisaties aan de hand van het BCT Transitiemodel. Daarmee geeft BCT organisaties in vier overzichtelijke stappen een handvat in de groei naar een kennisgedreven organisatie om zo het maximale uit informatie te halen. Met haar blik gericht op de toekomst, maar met oog voor het huidige ambitie- en volwassenheidsniveau van organisaties, ontketent BCT een evolutie of een revolutie op het gebied van waardecreatie. De specialist in informatiemanagement is een aanjager van innovatie en helpt organisaties hun bestaansrecht te borgen. Hiervoor zet BCT hoogwaardige Enterprise Information Managementtechnologie in.
Meer over BCT
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.