Zerto zorgt voor continue cloudbeveiliging met nieuwe databeschermingsoplossingen voor AWS workloads

Moderne back-up- en disaster recovery-mogelijkheden voor hybride en native AWS -omgevingen

| Zerto | 3 min | 21 april 2021 15:57
Copyright: Zerto
Zerto, leverancier van oplossingen voor databeheer en gegevensbescherming in de cloud, trapte zijn jaarlijkse evenement ZertoCON af met de aankondiging van nieuwe oplossingen voor databescherming voor Amazon Web Services (AWS). Het gaat om back-up- en disaster recovery-mogelijkheden voor Amazon Elastic Kubernetes Services (Amazon EKS), disaster recovery over verschillende AWS-regio’s of beschikbaarheidszones heen en nieuwe back-upmogelijkheden voor AWS die bedrijven beschermen tegen kwaadaardige activiteit en daarbij hoge kosten voorkomen.

Zerto backup and disaster recovery for Amazon EKS is een nieuwe oplossing die back-up- en disaster recovery-mogelijkheden integreert in de levenscyclus van applicatieontwikkeling in Amazon EKS. Organisaties kunnen nu elke Kubernetes-applicatie compleet met alle persistent data op eenvoudige wijze beschermen, herstellen en verplaatsen volgens het principe van data protection-as-code.

Zerto biedt daarnaast disaster recovery voor grote volumes over AWS-regio’s en beschikbaarheidszones heen. Deze nieuwe oplossing is ontwikkeld voor de bescherming van data van grootschalige native AWS-applicaties in Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2). Organisaties lopen momenteel tegen de grenzen van hun mogelijkheden aan wanneer ze proberen om duizenden instances tussen AWS-regio’s te repliceren. Dit resulteert in hogere Recovery Point Objectives (RPO) en Recovery Time Objectives (RTO). De benadering van Zerto van replicatie in de cloud biedt een oplossing voor dit probleem met technieken die bijdragen aan verbeterde gelijktijdige replicatie van volumes verspreid over regio’s. Dit wordt aangevuld met data-API’s die het aantal lees- en schrijfbewerkingen reduceren en de overkoepelende orchestration-workflows optimaliseren. Deze aanpak zonder agents resulteert in lage RPO’s en RTO’s van slechts een paar minuten.

Het Zerto Platform, beschikbaar als bètaversie, biedt mogelijkheden voor disaster recovery die zich kenmerken door een eenvoudige implementatie en gebruik. Het platform automatiseert de orchestration en het testen van fail-over voor AWS-regio’s en beschikbaarheidszones. Organisaties kunnen er daarmee zeker van zijn dat in bedrijf zijnde applicaties zoals Oracle of SAP op consistente wijze worden beheerd en als één consistente entiteit worden hersteld.

Tijdens de eerste dag van ZertoCON werd ook Zerto 9.0 aangekondigd. Deze versie biedt nieuwe back-upmogelijkheden voor AWS die de kosten stroomlijnen en beveiliging optimaliseren. Het gaat onder meer om nieuwe cloud tiering-functionaliteit voor Amazon Simple Storage Service (Amazon S3) Glacier voor kostenefficiënte opslag en immutability voor back-ups in AWS. Dat laatste houdt in dat cloud back-ups worden beschermd tegen opzettelijke verwijdering of versleuteling van data door bijvoorbeeld ransomware.

“De beschikbaarheid van continuous data protection voor AWS-workloads is een belangrijke stap voor organisaties die hun data willen beschermen, waar die ook maar wordt gebruikt binnen deze marktleidende reeks clouddiensten”, zegt Gil Levonai, chief marketing officer en senior vice president Product bij Zerto. “Gebruikers van Zerto en AWS kunnen op die manier cloud-native oplossingen en infrastructuren ontwikkelen en die ondersteunen met één oplossing voor het beschermen, herstellen en migreren van data van, naar en binnen AWS.”

Het thema van ZertoCON 2021 Virtual is ‘Unlock Continuous Cloud Protection’, waarmee Zerto de mogelijkheden belicht voor disaster recovery, back-ups en cloud-migraties, zodat organisaties sneller en eenvoudiger naar de cloud kunnen overstappen. Dit jaar biedt het evenement deelnemers inzicht in manieren waarop ze het beheer en de bescherming van workloads in de cloud kunnen vereenvoudigen en snel kunnen herstellen van ransomware-aanvallen en andere cyberrisico’s die hun data in gevaar brengen en voor downtime zorgen.

Ga voor meer informatie naar de website van ZertoCON 2021 Virtual, waar alle sessies te vinden zijn.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Zerto
Zerto versnelt de digitale transformatie van organisaties met een integraal en schaalbaar platform voor het beheer en de bescherming van data in de cloud. Het gebruiksvriendelijke, volledig op software gebaseerde platform van Zero is ontwikkeld met het oog op de schaalomvang van grote ondernemingen. Het maakt gebruik van continuous data protection-technologie om disaster recovery, back-ups en datamobiliteit te verenigen en een einde te maken aan de risico's en complexiteit van cloud computing en IT-modernisering. Zerto zorgt voor 24/7 beschikbaarheid door het vereenvoudigen van de bescherming, het herstel en de verplaatsbaarheid van applicaties en data binnen private, publieke en hybride clouds. Het platform van Zerto wordt gebruikt door klanten in alle delen van de wereld. Het biedt ondersteuning voor Microsoft Azure, IBM Cloud, AWS, Google Cloud, Oracle Cloud en de oplossingen van vele anderen managed service providers.  
Meer over Zerto
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.