Nieuwe Google Meet-update

Maakt vergaderingen interactiever, inclusiever en productiever

| Google | 3 min | 22 april 2021 10:10
Copyright: Google
Google Cloud introduceert nieuwe functionaliteiten voor Google Meet die de videovergaderervaring versterken, ongeacht hoe en waar mensen deelnemen. Dit omvat een vernieuwde gebruikersinterface (UI), een verbeterde betrouwbaarheid op basis van Google AI en tools die vergaderingen interessanter maken voor alle deelnemers.

Hybride in de schijnwerpers

Virtuele vergaderingen stonden het afgelopen jaar centraal in de wereldwijde transformatie van het werk. Al voor de pandemie speelden ze een cruciale rol voor teams die op afstand samenwerken, maar nu lijmen ze de werkdag aan elkaar voor talloze collega’s en organisaties die vroeger een fysieke werkplek deelden. Daardoor is de behoefte aan een interactive, veilige en mensgerichte benadering van vergaderingen nog nooit zo groot geweest.

Een rijkere interface

Voortbouwend op de functionaliteiten die Google Cloud het afgelopen jaar heeft gelanceerd om vergaderingen te verbeteren – van geautomatiseerde live ondertiteling in vijf talen en betrokkendheidscontrols in het onderwijs, tot nieuwe mobiele mogelijkheden – zijn de nieuwe Meet-verbeteringen grotendeels geïnspireerd op feedback van klanten en gebruikers. Daarom zien desktop- en laptopgebruikers vanaf volgende maand een nieuwe, rijkere gebruikersinterface met een reeks toegankelijke functies die vergaderingen productiever en inclusiever maken.

Alles voor zichtbaarheid

De nieuwe Meet for web omvat daarnaast updates voor de kijk- en presentatie-ervaring en de onderste balk. In een poging om vermoeidheid bij vergaderingen te verminderen, biedt de update meer controle over hoe iedereen zichzelf tijdens vergaderingen ziet. Gebruikers kunnen ervoor kiezen om hun videofeed een tegel in het raster of een zwevende afbeelding te laten zijn, die kan worden vergroot of verkleind en verplaatst. Willen gebruikers zichzelf liever niet zien? Dan kunnen zij het beeld eenvoudig verkleinen en helemaal uit het zicht verbergen.

Om het zelfvertrouwen van presentatoren tijdens vergaderingen te vergroten, is het vastzetten en losmaken van content verder verbeterd. Als deze is losgemaakt, krijgt de presentatietegel dezelfde grootte als de andere deelnemer-tegels. Zo zijn meer mensen die deelnemen aan het gesprek, evenals de reacties, beter zichtbaar.

Vanuit één locatie

Ondertussen is ook de onderste balk bijgewerkt om het navigeren door vergaderingen te vergemakkelijken. Alle bedieningselementen zijn op één plek samengevoegd; inbelcodes voor vergaderingen, bijlagen, de deelnemerslijst, chat en andere activiteiten staan ??nu rechtsonder om meer verticale ruimte te creëren voor het zien van mensen en content.

De onderste balk is altijd zichtbaar, zodat deelnemers nooit bijschriften missen of niet weten dat hun microfoon uitstaat. Ook is de knop 'Gesprek verlaten' verwijderd van de camera- en microfoonknoppen om onbedoeld ophangen te voorkomen.

Hoogwaardige kwaliteit dankzij nieuwste Google AI

Het creëren van de beste vergaderervaring, ongeacht waar gebruikers zich bevinden of het gekozen device, is een prioriteit voor Google Meet. Om videogesprekken te ondersteunen wanneer deelnemers onderweg zijn, wordt deze maand ‘Databesparing’ gelanceerd. Deze functie beperkt het datagebruik op mobiele netwerken zodat het mogelijk is om te besparen op datakosten.

Vorig jaar is de modus voor weinig licht geïntroduceerd voor Meet op mobiele apparaten. Hierbij wordt AI ingezet om de opname automatisch aan te passen en meer zichtbaarheid te realiseren in een donkere omgeving bevindt. Te veel licht van achteren, zoals een raam op een zonnige dag, kan voor veel camera's ook een uitdaging zijn. Google Meet op internet detecteert nu automatisch wanneer een gebruiker onderbelicht lijkt en verbetert vervolgens de helderheid om de zichtbaarheid te verbeteren. Deze aanpassingen zullen de komende weken overal beschikbaar zijn voor Meet-gebruikers op het internet.

Ontdek hoe Google Workspace kan helpen meer gedaan te krijgen met zakelijke productiviteits- en samenwerkingstools, geliefd zijn bij miljarden gebruikers.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Google

Google LLC (NASDAQ: GOOGL) is het bedrijf achter de Google-zoekmachine, opgericht door Larry Page en Sergey Brin. Het hoofdkantoor (genaamd het Googleplex) is gevestigd in Mountain View, Californië. Op 19 augustus 2004 werd het bedrijf beursgenoteerd. Sinds oktober 2015 is Google door een reorganisatie een dochteronderneming van Alphabet Inc.

Binnen korte tijd groeide het bedrijf uit tot een van de grootste spelers in de ICT-branche en nam het verschillende andere sites/bedrijven over, zoals YouTube en DoubleClick. Volgens een onderzoek van Millward Brown Optimor was het merk Google in 2007 het sterkste ter wereld.
Meer over Google

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.