Stichting Voortgezet Onderwijs Lelystad breidt samenwerking met Avit Group uit

Voor de realisatie van een toekomstbestendige technologische infrastructuur

| Avit | 2 min | 22 april 2021 10:15
Afbeelding: De nieuwe, moderne campus 'Porteum' | Copyright: Stichting Voortgezet Onderwijs Lelystad
Stichting Voortgezet Onderwijs Lelystad (SVOL) breidt de samenwerking met Managed Service Provider Avit Group verder uit. De SVOL brengt zijn drie verschillende middelbare scholen samen in een nieuwe, moderne campus ‘Porteum’, die binnenkort wordt opgeleverd. De SVOL gaf strategisch partner Avit Group de opdracht om de bestaande technologische omgeving te migreren en tegelijkertijd een nieuwe IT-infrastructuur te ontwerpen. Gezamenlijk wordt een ICT-infrastructuur gerealiseerd die een moderne, veilige en uitdagende onderwijsomgeving mogelijk maakt, waarin leerlingen en medewerkers kunnen excelleren.

Moderne en veilige onderwijsomgeving

In het verleden hebben de SVOL en Avit nauw met elkaar samengewerkt als het gaat om het implementeren, onderhouden en beheren van networking, datacenters, identity & access management en security. Nu de SVOL met 3.700 leerlingen en meer dan 400 medewerkers naar één nieuwe onderwijscampus verhuist, grijpt men deze kans aan om de technologische infrastructuur verder te optimaliseren. Gezien de goede samenwerking uit het verleden en de kennis en ervaring van Avit in het onderwijsveld, hebben de partijen samen hun partnership uitgebreid.

Managed services

De samenwerking betekent onder meer dat Avit oplossingen aandraagt en implementeert met betrekking tot de netwerkomgeving (LAN / WLAN / WAN), het datacenter inricht, de juiste securitymaatregelen voorstelt en koppelingen met cloud services realiseert. Daarnaast worden Internet of Things-oplossingen geïmplementeerd, onder andere in het kader van cameratoezicht. Tevens worden koppelingen met primaire applicaties als Learning Management Systemen tot stand gebracht. Ten slotte wordt de SVOL volledig ontzorgd en neemt Avit het beheer van de complete IT-omgeving uit handen middels managed services.

Toekomstbestendige IT-omgeving

Barry Lommen, bestuurder van de SVOL: “Porteum wordt een plek waar middelbare scholieren van Lelystad elkaar kunnen ontmoeten en waar ze zich thuis voelen. We bieden hen alle faciliteiten die zij nodig hebben om zich optimaal voor te bereiden op een succesvolle toekomst. Een innovatieve en toch robuuste en veilige IT-omgeving is een fundamenteel onderdeel hierbij. Ik ben blij dat wij hierbij kunnen vertrouwen op de kennis en ervaring van Avit. Ik ben ervan overtuigd dat wij samen een infrastructuur kunnen bouwen die voor Porteum de poort naar de toekomst opent.”

Innovatieve oplossingen

Marcel Martens, Sector Unit Manager Educatie bij Avit: “Ik kijk ernaar uit om samen met onze specialisten van Avit een compleet nieuwe IT-infrastructuur te realiseren voor de SVOL op een prachtige onderwijscampus. Hiermee leggen we de basis voor een toekomstbestendige en flexibele onderwijsomgeving. Dat maakt het mogelijk snel te reageren op nieuwe ontwikkelingen, zoals we recent hebben gezien met onderwijs op afstand. Daarbij aarzelt de SVOL niet om innovatieve oplossingen in te zetten en dat tekent het ambitieniveau.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Tags

Avit

Over Avit

Avit, specialist op het gebied van networking, collaboration, security en datacenter, verbetert bedrijfsprocessen door het ontwerpen, leveren, implementeren, integreren en beheren van IT-oplossingen. Avit beschikt over een eigen Research & Development afdeling waar innovatieve oplossingen ontwikkeld worden. Kwaliteit, kennis en innovatie staan bij Avit hoog in het vaandel. Zo is Avit ISO gecertificeerd op kwaliteit (ISO 9001), informatiebeveiliging (ISO 27001) en milieu (ISO 14001) en wordt er gewerkt volgens best practice methodieken als ITIL en Prince2. Als officieel gecertificeerd Cisco Gold –partner en Cisco Master Enterpise Networking specialist, is het bedrijf trots op zijn Cisco Transformation & Innovation Partner of the Year 2019 award en de Cisco Collaboration Partner of the Year 2019 award.
Meer over Avit

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.

Nog een artikel lezen?


Vorige artikel
Volgende artikel
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.