Met nieuw WMS laat Saint-Gobain Weber de bouw meters maken

Een soepel lopend WMS een must

| Consafe Logistics | 2 min | 22 april 2021 10:20
Afbeelding: Saint Gobain Weber warehouse | Copyright: Saint Gobain Weber
In navolging van de vestiging Eindhoven ging ook de vestiging in Grimbergen van Saint-Gobain Weber over op Astro WMS® . Voor Weber, marktleider op het gebied van tegellijmen en metselmortels, een belangrijke stap voorwaarts. Franky Noten, supply chain manager Benelux: “Onze klanten zijn ruim 100 bouwmarkten en dhz-zaken door heel België. Zij willen naast kwaliteit één ding, namelijk dat ze hun spullen snel geleverd krijgen. Het werk moet altijd door kunnen, iedereen in de bouw wil meters maken. Dan is een soepel lopend WMS een must.”

Ook in logistieke zin wil Weber voorop lopen. Franky: “Astro WMS® biedt ons als pakket tal van voordelen. Dat we voortaan orders digitaal kunnen inplannen en opvolgen is voor ons dé grote stap voorwaarts. Klanten kunnen 24/7 bestellen. Wij leveren binnen één dag, hetzij op de zaak, hetzij op de bouwlocatie zelf. Heel belangrijk is ook dat onze magazijnmedewerkers er goed mee kunnen werken. De overgang van papieren picklijsten naar het werken met handscanners en terminalscanners hebben we goed begeleid. Iedereen heeft trainingen gevolgd. Nu, een maand na de Go Live zijn we al voor 95% af van al het papierwerk!”

Voor Weber is Grimbergen de 2e vestiging die overgaat op Astro WMS®. Franky: “Eindhoven is in 2019 overgegaan. Een aantal van mijn teamleden is daar ook actief gaan kijken en meewerken. Dezelfde mensen van Consafe Logistics hebben ons door het proces geleid. Mede daardoor is alles probleemloos verlopen! We zien zelfs al harde resultaten. We leveren nu al met hetzelfde aantal mensen meer orders uit. De enorme piek voor de Paasdagen konden we vrijwel helemaal met ons vaste team bolwerken.”

Remy Malchirand, Managing Director Central Europe van Consafe Logistics kijkt tevreden terug op de implementatie: “Weber is een bedrijf dat de klant centraal stelt in haar groeistrategie. Het bedrijf groeit snel, want er is de komende jaren een enorme vraag naar nieuwe woningen. Het is daarom geweldig te zien dat Saint-Gobain Weber met onze oplossing de kritieke uitdagingen van goed voorraadbeheer en snelle levering heeft overwonnen. We kijken ernaar uit om onze samenwerking en partnerschap verder te versterken.” Naar verwachting gaat komend jaar ook de nieuwe vestiging van Weber in Raamsdonksveer over op Astro WMS®.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Consafe Logistics

Consafe Logistics is een toonaangevende Europese leverancier van warehouse management oplossingen. Het bedrijf helpt klanten met betrouwbare, flexibele en slimme oplossingen een voorsprong te nemen op de concurrentie. De medewerkers zetten hun ervaring en kennis in om klantspecifieke oplossing te creëren, die innovatief, betaalbaar en duurzaam zijn.
Meer over Consafe Logistics

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.