VGZ verlengt samenwerking met Atos

Verhoging betrouwbaarheid dienstverlening en vergroten slagkracht staan centraal in vernieuwd contract

| Atos | 3 min | 22 april 2021 12:10
Copyright: VGZ
VGZ heeft haar overeenkomst met Atos voor het beheer van haar kritische bedrijfsapplicatie IT-infrastructuur met vijf jaar verlengd. Met deze contractverlenging wordt onder meer de digitale dienstverlening verder uitgebreid en verdiept. Zo gaat Atos zich richten op het end-to-end management en de automatisering van de technische bedrijfsprocessen van VGZ. Deze werden voorheen in de vorm van silo’s beheerd, terwijl nu sprake is van een horizontaal management. Dit maakt het mogelijk over de gehele keten incidenten te voorspellen en te voorkomen en de prestaties van systemen voortdurend te monitoren en te verbeteren. Ook tekent Atos voor het beheer, applicatiemanagement, security en compliance. Hiermee helpt zij VGZ de performance en continuiteit van haar IT ketenprocessen te verbeteren en nog efficiënter en sneller te laten verlopen.

Atos werkt al sinds 2009 met VGZ samen en met deze nieuwe overeenkomst stelt zij VGZ in staat zich te focussen op haar kernactiviteiten en te blijven beschikken over een betrouwbare dienstverlening aan ruim 4,4 miljoen verzekerden. Als ziektekostenverzekeraar heeft VGZ te maken met pieken en dalen in haar contacten met verzekerden, waarbij veel capaciteit en flexibiliteit van systemen wordt gevraagd. Dit is onder meer het geval wanneer het zogenoemde ‘overstapseizoen’ aanbreekt. Atos zorgt er aan de ‘achterkant’ voor dat alle systemen van VGZ in staat zijn om dit proces zonder verstoringen te ondersteunen. Aan de ‘voorkant’ levert zij een bijdrage aan de bewaking en monitoring van de websites in de periode waarin klanten van verzekeraar veranderen. Deze websites hebben een uitstekende performance en dat scheelt bezoekers al snel zo’n dertig seconden tijd. Als VGZ veranderingen op haar websites wil doorvoeren, kan Atos daarnaast direct testen of deze veranderingen het gewenste resultaat zullen opleveren.

Door alle processen van VGZ nauwgezet te monitoren, helpt Atos de zorgverzekeraar op te schalen waar dat nodig is en kan zij op elk moment in elke schakel van de keten ingrijpen. Zo wordt het proces voortdurend geoptimaliseerd en geautomatiseerd, met een substantiële afname van (technische) incidenten tot gevolg. Daarnaast waarborgt Atos een strikte security van alle kritische processen van VGZ. Hieraan geeft zij onder meer invulling met een Security Operations Centre (SOC) in nauwe samenwerking met het SOC van VGZ.

Duurzame doelstellingen

Voor VGZ is de verlenging van de samenwerking een bevestiging van de toegevoegde waarde van Atos in het ecosysteem van IT leveranciers binnen VGZ. Ook de verdere focus vanuit Atos op de doelstellingen rondom CO2-reductie en het realiseren van de VGZ missie om verdere duurzame doelstellingen te bereiken is van toegevoegde waarde voor VGZ.

“VGZ is actief in een competitieve markt waar marges sterk onder druk staan. Atos biedt een flexibele en schaalbare oplossing, waardoor VGZ goed kan inspelen op nieuwe marktomstandigheden en pieken en dalen in haar dienstverlening”, zegt Peter ’t Jong, CEO van Atos in Nederland. “VGZ is al jarenlang klant van Atos en ik ben blij dat we ook in de komende vijf jaar de digitale partner zijn en onze positie in de verzekeringsmarkt kunnen handhaven. Dit stelt ons in staat om nog meer toegevoegde waarde te bieden aan VGZ en haar klanten.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Tags

AtosBeheer

Over Atos

Atos is toonaangevend in digitale transformatie. Het is de Europese leider in Cloud, Cybersecurity en High Performance Computing. Wereldwijd levert Atos aan haar klanten end-to-end Orchestrated Hybrid Cloud, Big Data, Business Applications en Digital Workplace-oplossingen. Atos staat genoteerd aan de CAC40 Paris stock index. Het is de missie van Atos om mede vorm te geven aan de toekomst van informatietechnologie. Haar expertise en diensten ondersteunen de ontwikkeling van kennis, onderwijs en onderzoek gebaseerd op een multiculturele aanpak en dragen bij aan wetenschappelijke en technologische excellentie. Wereldwijd stelt de Groep haar klanten, medewerkers en burgers in staat op een bewuste en duurzame manier te leven, werken en zich te ontwikkelen in een veilige informatie omgeving.
Meer over Atos

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.