F5 focust op beveiliging van apps en API’s die digitalisering verder moderniseren

Uitbreiding portfolio gericht op het leveren van veilige, soepele interactie

| F5 Networks | 2 min | 23 april 2021 12:07
Gewaardeerd
Copyright: F5 Networks
F5 heeft uitbreidingen op het security-portfolio bekendgemaakt tijdens Agility, het jaarlijkse event voor architecten, engineers en developers gericht op het verbeteren van applicatiebeveiliging en -prestaties. De nieuwe diensten zijn een resultaat van het samengaan van F5 en Shape, iets meer dan een jaar geleden. De introducties helpen klanten om veilige, soepele, moderne digitale oplossingen aan te bieden aan hun eindgebruikers, voor onder meer sociale interactie, gezondheidszorg en grote aankopen als bijvoorbeeld huizen. De oplossingen vormen ook een versteviging van F5’s combinatie van multi-cloud applicatiebeveiliging en -levering met maatregelen tegen bots en fraude om organisaties en mensen te beschermen.

Naast applicaties vormen API’s een van de snelste en meest efficiënte manieren om functionaliteit toe te voegen aan bestaande diensten. De populariteit wordt vergezeld van nieuwe risico’s en security-teams hebben moeite die ontwikkelingen bij te benen. Dit blijkt ook uit onderzoek van F5 Labs, waarin wordt gerapporteerd dat tweederde van de API beveiligingsincidenten het gevolg zijn van onvolledige authenticatie en autorisatie op API-endpoints.

Device ID is een realtime, zeer nauwkeurige oplossing om apparaten te identificeren. Middels een geavanceerde verzamelmethode van signalen en machine learning algoritmes wordt een unieke ID aan elk apparaat gekoppeld, gebaseerd op browser, besturingssysteem, hardware en netwerkkenmerken. Bij terugkerende apparaten kan het gedrag worden geanalyseerd om fraude te voorkomen en bewezen geautoriseerde gebruikers een betere ervaring te bieden, door bijvoorbeeld handmatige verificatiestappen over te slaan. Deze voormalige Shape-oplossing wordt nu gratis aan F5-klanten aangeboden.

Shape Recognize gebruikt de intelligentie van Shape’s uitgebreide meetmethodes, en borduurt voort op Device ID met inzichten in login-geschiedenis, omgeving en integriteit over het netwerk heen, om de gebruikerservaring verder te verbeteren en authenticatie te versoepelen. Legitieme gebruikers worden snel herkend door in realtime gebruikers te identificeren middels deep analytics, gedrag en context, en het Shape netwerk. Het overdadig inloggen is hiermee verleden tijd en gebruikerstevredenheid stijgt.

De Shape AI Fraud Engine, ofwel SAFE, gebruikt een closed-loop machine learning benadering om fraude realtime te detecteren en te blokkeren. SAFE identificeert en stopt pogingen om accounts over te nemen, en signaleert malafide account-afkomst, misbruik van gestolen accounts en andere frauduleuze activiteiten. Het wordt aangestuurd door Shape’s AI engine en datagedreven inzichten die worden gebaseerd op meer dan een miljard transacties per dag. Hiermee kan SAFE frauduleuze handelingen in elke fase herkennen, van login tot account aanmaak en andere acties. Bovendien is SAFE een volledig beheerde dienst zodat een deel van het werk van fraude-teams uit handen wordt genomen.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (1 rating).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over F5 Networks
F5 (NASDAQ: FFIV) geeft ‘s werelds grootste bedrijven, service providers, overheden en consumentenmerken de gelegenheid om elke app, waar dan ook, veilig aan te bieden aan de gebruikers. F5 levert cloud en security applicatieservices die organisaties in staat stelt een infrastructuur te kiezen die het beste bij hen past, zonder concessies te doen op snelheid en controle.
Meer over F5 Networks
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.