Toonaangevende Belgische zorgverlener Jolimont optimaliseert patiëntenzorg met Extreme Networks

Nieuwe draadloze netwerk helpt Belgische zorgverlener betrouwbare en veilige connectiviteit te bieden voor patiënten en medewerkers

| Extreme Networks | 3 min | 23 april 2021 12:24
Copyright: Extreme Networks
Extreme Networks, een cloudgedreven netwerkbedrijf, heeft in samenwerking met IT-integrator Prodata Systems een volledige netwerkrefresh voltooid voor een van de grootste zorgverleners in België: Jolimont Group. Alle 35 locaties van de medische groep profiteren nu van een voor de gezondheidszorg geschikt draadloos netwerk dat voorziet in veilige, betrouwbare connectiviteit. Dankzij het nieuwe netwerk kunnen meer dan vijfduizend artsen, verpleegsters en technische en administratieve medewerkers patiënten het hoogste niveau van zorg bieden in elke fase van hun leven – van prenatale behandeling tot aan het verzorgingstehuis.

Paul Tassin, Chief Technology Officer van Jolimont Group: “Het was erg prettig om met Extreme Networks en Prodata Systems te werken. Met hun hulp ondernemen we actie op onze strategie rondom het continu verbeteren van onze IT-infrastructuur. Zo kunnen we voorzien in de best mogelijke patiëntenzorg zonder ons druk te hoeven maken om netwerkconnectiviteitsproblemen. Dat is vooral tijdens de pandemie belangrijk, omdat we veel patiënten op afstand behandelen. Zonder een veilig en betrouwbaar netwerk is dat niet mogelijk.”

De belangrijkste voordelen van de implementatie van Extreme Networks zijn:
  • Veilige en betrouwbare WiFi verbinding: ExtremeSwitching™- en ExtremeRouting™-technologie, en ExtremeWireless™-accesspoints helpen Jolimont Group om alle gebruikers en apparaten binnen zijn verschillende medische locaties te voorzien van betrouwbare en veilige connectiviteit.
  • Flexibele en schaalbare netwerkoperatie: Met Extreme Fabric Connect™ kan het IT-team van Jolimont Group zijn Virtual Local Area Network (VLAN) uitbreiden van een van zijn locaties naar een andere. Hierdoor communiceren resources voor patiënten en medewerkers alsof ze op allemaal op één locatie aanwezig zijn en wordt het configuratieproces voor nieuwe apparaten en gebruikers geautomatiseerd. Daardoor kunnen patiënten die met grote regelmaat in een van de Jolimont-locaties te vinden zijn hun eigen apparaten efficiënt gebruiken om in contact te blijven met medewerkers en hun naasten.
  • Vereenvoudigd netwerkbeheer: Dankzij Extreme Management Center™-software beschikt het IT-team over centraal inzicht in en beheer van het netwerk dat is verspreid over 35 locaties. De beheerlast wordt daarnaast verminderd door bijvoorbeeld meldingen voor netwerkproblemen te automatiseren of de configuratie van nieuwe apparaten te automatiseren.

Henk Bretveld, Country Manager BENELUX bij Extreme Networks: “Netwerken zijn het centrale zenuwstelsel van het moderne gezondheidszorgsysteem. Zonder de juiste infrastructuur lopen organisaties het risico dat hun voorzieningen niet goed beveiligd zijn, dat ze niet met elkaar kunnen communiceren of dat ze zelfs helemaal niet meer werken. Jolimont Group is een inspirerend voorbeeld van een grote zorgverlener die heeft gekozen voor onze geavanceerde oplossingen om het netwerk toekomstbestendig te maken en om de toenemende digitale eisen van zowel medewerkers als patiënten te ondersteunen.”

Door snelle, veilige en betrouwbare connectiviteit te bieden, ondersteunt het nieuwe netwerk Jolimont Group in zijn missie om mensen gedurende hun hele leven te voorzien van de beste zorg – van prenatale consulten tot accommodatieservices voor de oudere generatie.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Extreme Networks

Extreme Networks, Inc. (NASDAQ: EXTR) levert een softwaregedreven netwerkoplossing die IT-afdelingen helpt de business zo goed mogelijk te ondersteunen via stabielere verbindingen met klanten, partners en medewerkers. Van wired tot wireless, desktop tot datacenter, on-premise en zelfs in de cloud: wij gaan een stapje verder voor onze klanten in meer dan tachtig landen. Extreme Networks levert 100% eigen techsupport voor zowel grote als kleine organisaties, waaronder grote namen uit verschillende sectoren, zoals business, hospitality, retail, transport en logistiek, onderwijs, gezondheidszorg, manufacturing en de overheid.
Meer over Extreme Networks

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.