Vooral jonge mannen houden smartphone graag privé

Ongeveer een kwart van hen geeft aan dat ze dit niet kunnen waarderen

| Smartphonehoesjes | 2 min | 26 april 2021 10:37
Copyright: Oleg Magni op Unsplash
Lees jij de berichten van je partner weleens mee? Meer dan 15% van de Nederlandse mannen en vrouwen vindt dit niet oké. Het checken van de smartphone is vooral een don’t bij mannen tussen de 15 en 35 jaar. Ongeveer een kwart van hen geeft aan dat ze dit niet kunnen waarderen. Dit blijkt uit onderzoek van Smartphonehoesjes.nl onder bijna duizend Nederlanders.

Vooral jonge mannen vinden het niet oké als partner in telefoon kijkt

Over het algemeen zijn alle leeftijdscategorieën het eens met de stelling ‘Als mijn partner mijn smartphone wil inkijken, dan vind ik dat oké’. Maar wanneer er dieper in de cijfers wordt gedoken, zien we dat jonge mannen hier toch wat stelliger in zijn. Zo geeft 23% van de mannelijke 15- tot 25-jarigen aan dat zij het niet oké vinden als een partner zijn smartphone checkt. Ook gaat de jongere generatie van de mannen massaal voor de optie ‘neutraal’ en geven zij het minst aan het eens te zijn met de stelling.

Vrouwen van 65+ het meest gesteld op privacy
Hoe zit dat bij vrouwen? Over het algemeen vinden vrouwen het oké als haar smartphone wordt ingekeken. Vooral de jongste leeftijdscategorie (15- tot 25-jarigen) heeft niets te verbergen. Meer dan 60% geeft aan het geen enkel probleem te vinden. Desondanks is er een opvallende trend te zien. Hoe hoger de leeftijd, hoe stelliger de opvattingen over (smartphone)privacy. Vanaf 36 jaar stijgt het percentage dat het oneens is met de stelling. Met als toppunt vrouwen van 65+. Zij vinden het namelijk helemaal niet oké als hun partner haar smartphone wil inkijken. Meer dan 35% geeft aan het oneens te zijn met de stelling.

Lees het volledige onderzoek: Smartphone van je partner inkijken: mag dat of niet?

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Smartphonehoesjes
Smartphonehoesjes.nl is in 2011 gestart door Martijn Hooft met als doel om voor iedereen betaalbare telefoonaccessoires op de markt te brengen. Zo is hij op 20-jarige leeftijd begonnen met de verkoop van telefoonaccessoires aan kleine resellers. Zijn broers Stefan en Marcel stapten in en er wordt een webshop gelanceerd. Inmiddels is het bedrijf actief in meerdere landen. Smartphonehoesjes.nl heeft de laatste jaren verschillende prijzen in ontvangst mogen nemen. Het bedrijf is door Emerce bekroond tot één van de meest innovatieve e-commercebedrijven en heeft verschillende FD Gazelle Awards gewonnen.
Meer over Smartphonehoesjes
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.