Dynatrace weer leidend in Application Performance Monitoring

APM blijft een kritisch aandachtspunt voor een multicloud monitoringstrategie

| Dynatrace | 3 min | 28 april 2021 8:58
Gewaardeerd
Copyright: Gartner
Dynatrace, specialist in software intelligence, is door Gartner voor de elfde keer als leider gepositioneerd in de 2021 Magic Quadrant voor Application Performance Monitoring (APM). Gartner positioneerde Dynatrace voor de tweede keer als beste in ‘Ability to Execute’ en ‘Completeness of Vision’. Het rapport van Gartner is hier te downloaden.

Snel veranderende markt

Dynatrace denkt dat het continueren van de positionering als leider door Gartner te danken is aan het richting kunnen geven aan een snel veranderende markt. Deze bestaat tegenwoordig uit dynamische hybride en multiclouds, die op een steeds hogere snelheid een toenemende hoeveelheid en variëteit aan data verwerken. Dat vergroot de cloudcomplexiteit en behoefte aan intelligente geautomatiseerde monitoring.

Applicatielaag observeren

Observeren van de applicatielaag blijft een kritisch aandachtspunt in elke cloudstrategie”, zegt Steve Tack, Senior Vice President Product Management van Dynatrace.

“Voor veel klanten zijn applicaties het belangrijkste raakvlak waar de business en IT elkaar ontmoeten. Door onze functionaliteit voor het monitoren van applicaties te combineren met het observeren van hybride en multicloud omgevingen en geautomatiseerde analyses van de gebruikerservaring, blijven wij ons in de markt onderscheiden. Dat stelt klanten in staat de toenemende cloudcomplexiteit en innovatiesnelheid te managen en als gevolg daarvan hun resultaten verder te verbeteren.”

Software Intelligence Platform

Anticiperend op de huidige marktevolutie heeft Dynatrace vanaf scratch een geavanceerd ‘Software Intelligence Platform’ bedacht en ontwikkeld. Dit platform biedt uitgebreide functionaliteit voor multicloud monitoring, spanning logs, metrics, traces, user experience data en data van de nieuwste open-source standaarden, zoals OpenTelemetry. Het bevat tevens kunstmatige intelligentie voor het verbeteren van de IT-operaties (AIOps), als onderdeel van de AI-engine Davis. Deze functionaliteit identificeert automatisch afwijkingen in zowel de cloudperformance als het gedrag van gebruikers en prioriteert meldingen daarover op basis van hun businessimpact, in plaats van gissen. Verder reduceert Dynatrace’s platform veel handmatig werkzaamheden door het ontdekken en automatiseren van mogelijke configuratieverbeteringen in de hele infrastructuur.

Meningen van klanten

Dynatrace is tevens een Customers’ Choice genoemd in het 2020 Gartner Peer Insights Voice of the Customer rapport over Application Performance Monitoring. Hieronder de mening van enkele klanten:
  • “Terwijl de meeste leveranciers bezig zijn met het patchen en upgraden van hun oplossing naar de huidige behoeften, heeft Dynatrace vanaf de tekentafel een speciale oplossing gecreëerd. Wij hebben ervaren dat de AI goed werkt in onze omgevingen.” Aldus een senior site reliability engineer in de servicesector.
  • “Dynatrace stijgt ver boven de huidige concurrentie uit. Ze blijven mij voortdurend verbazen met de mogelijkheden en capaciteit van hun marktleidende technologie en continue upgrades. De schaal waarop Dynatrace toepasbaar is en de mate van automatisering zijn ongeëvenaard." Zegt een senior technische consultant in de servicesector.
  • “Het platform biedt een volledig inzicht in alles wat er in een ecosysteem gebeurt.” Resumeert een hoofd IT-ontwikkeling in de retailsector.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Goed (1 rating).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Dynatrace
Dynatrace levert software intelligence voor het vereenvoudigen van de zakelijke cloud-complexiteit en versnellen van digitale transformatie. Het AI-gebaseerde platform van dit bedrijf levert volledig geautomatiseerd antwoorden en data op over de beschikbaarheid en performance van applicaties, in de hedendaagse hypercomplexe cloud en hybride omgevingen. Gebaseerd op diepgaande inzichten in elke gebruiker en transactie. Marktleidende bedrijven vertrouwen op Dynatrace voor het optimaliseren van digitale experiences, versnellen van innovaties en moderniseren van hun cloud-operaties.
Meer over Dynatrace
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.