ilionx neemt integratiespecialist Rubix over

| Ilionx | 2 min | 28 april 2021 9:02
Copyright: Rubix
IT-dienstverlener ilionx kondigt de overname van integratiespecialist Rubix aan. Het complementaire dienstaanbod staat centraal in de overname. Waar Rubix jarenlange ervaring heeft in datagedreven oplossingen, applicatiemodernisatie en complexe integratievraagstukken, is ilionx sterk in applicatieontwikkeling, Business Analytics, cloud en security. Door de krachten te bundelen, versnelt ilionx de slagkracht rondom klantadvies en implementatie. Rubix blijft onder de eigen naam en vanuit het eigen kantoor in Den Bosch opereren.

Verregaande data-integratie

ilionx bouwt met de overname verder aan haar missie om dé digitale transformatie-expert voor grote en middelgrote organisaties te zijn. Er is een groeiende behoefte aan de koppeling van primaire processen met applicaties. De naadloze integratie van processen, systemen en data bepaalt immers het succes van een datagedreven organisatie. De technische expertise van Rubix en haar partnerships met onder andere Red Hat en TIBCO, helpen organisaties te versnellen in deze digitale reis. De kennis en ervaring van Rubix maakt het mogelijk om applicaties en complexe datastromen realtime te integreren, te analyseren en te optimaliseren. Door dit vervolgens te koppelen aan de expertise van ilionx, wordt het klanten makkelijker gemaakt om bijvoorbeeld de stap naar de cloud te zetten. De kruisbestuiving zorgt ervoor dat er nog meer waarde geleverd wordt uit de bestaande systemen en dat klanten volledig worden ontzorgd in hun digitale transformatie.

Fabian Janssen, commercieel directeur Rubix: “Rubix heeft de afgelopen 12 jaar als specialist een sterke groei doorgemaakt in omvang en in type dienstverlening. Door deze samenwerking met ilionx kunnen we een grote sprong voorwaarts maken. De ontwikkeling van onze medewerkers en ons portfolio krijgt een flinke boost. Daarnaast kunnen we nog meer continuïteit aan onze klanten bieden. Zonder het vooraf van elkaar te weten, werkten Rubix en ilionx al voor een gezamenlijke klant: het RIVM. Samen hopen we een soortgelijk succes nog vaak te mogen herhalen.”

Jan Veltman, CEO ilionx: “Met deze overname verstevigen we onze positie als IT-partner voor intensieve digitale transformatietrajecten. De samenwerking heeft een synergetische werking, waarbij zowel de dienstportfolio’s als de bedrijfscultuur van beide bedrijven elkaar versterken. Het succes van ilionx is mede te danken aan ons ondernemerschap en flexibiliteit, zowel bedrijfsbreed als per vestiging. Dit sluit erg goed aan bij de identiteit van Rubix.”

Rubix kent een omzet van meer dan 12 miljoen euro en heeft 80 medewerkers in dienst. Verdere financiële details worden niet bekendgemaakt.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Ilionx
ilionx is een IT-dienstverlener die organisaties helpt voorop te blijven lopen. Sinds haar oprichting in 2002 ondersteunt ilionx haar klanten als digitale partner op het gebied van onder andere artificial intelligence, management consultancy, business analytics, cloud, mobile, security en professional services. ilionx biedt specialistische kennis, is wendbaar en flexibel én heeft de slagkracht en schaalgrootte voor het succesvol implementeren van grote projecten. Dit heeft al tot veel geslaagde projecten geleid voor zorginstellingen, lokale overheden en bedrijven.
Meer over Ilionx
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.