Axis Communications gaat explosieveilige camera's ontwikkelen

Een belangrijke strategische stap

| Axis Communications | 2 min | 28 april 2021 9:59
Copyright: Axis Communications
Axis Communications gaat zijn eigen explosieveilige bewakingscamera's en -apparaten ontwikkelen via een nieuwe dochteronderneming, Axis Ex AB. Dankzij een audit van het kwaliteitsmanagementsysteem van het dochterbedrijf kan Axis zijn eigen explosieveilige apparaten produceren en wereldwijd verkopen conform de internationale normen ATEX, IECEx, METLabs en andere wereldwijde certificeringen. De eerste explosieveilige cameramodellen van Axis zijn in de zomer van 2021 verkrijgbaar.

Sinds 2015 beschikt Axis over een breed portfolio van explosieveilige netwerkcamera's, ontwikkeld in samenwerking met zijn productiepartners. Omdat de markt groeit en de voordelen van explosieveilige camera's in steeds meer sectoren bekend zijn, is het voor Axis een logische stap om zelf explosieveilige apparaten te produceren en het productassortiment uit te breiden. Door de productie in eigen hand te nemen, kan Axis de volledige verantwoordelijkheid nemen over het ontwerp en de kwaliteit van het product, van tekentafel tot levering en van service tot ondersteuning.

Belangrijke strategische stap

Philippe Kubbinga, Regional Director Middle Europe bij Axis, licht de plannen toe: “Onze introductie op de markt van explosieveilige producten is erg succesvol geweest en we hebben veel geleerd. Zo dien je als fabrikant van dergelijke apparaten over de nodige certificeringen te beschikken. De beslissing om volledige verantwoordelijkheid te nemen over het ontwerp en de productie van explosieveilige apparaten is dan ook een belangrijke strategische stap voor Axis. De voordelen voor onze klanten zijn enorm, niet alleen omdat we nu explosieveilige producten kunnen toevoegen aan ons brede assortiment, maar ook omdat we ze efficiënt op de markt kunnen brengen.”

Vijf jaar garantie

Een audit heeft uitgewezen dat het kwaliteitsmanagementsysteem van het nieuwe bedrijf Axis Ex AB voldoet aan de normen ISO 9001 en ISO 80079-34. Hierdoor zijn Axis-producten gecertificeerd om overal ter wereld te worden gebruikt, in tegenstelling tot enkele andere explosieveilige apparaten, die alleen gecertificeerd zijn voor gebruik in bepaalde regio's. Omdat Axis de producten zelf maakt, kan het klanten vijf jaar garantie bieden, een ongewoon lange garantietermijn op de markt van explosieveilige camera's.

Volgens Philippe Kubbinga gaan de plannen voor explosieveilige apparaten van Axis verder dan alleen netwerkbewakingscamera's: “Axis-netwerkcamera's staan centraal in ons aanbod en zijn enorm waardevol voor klanten in allerlei sectoren en omgevingen. Tegelijkertijd blijven we ons assortiment netwerkproducten verder innoveren en verbreden. Veel van deze producten zullen dan ook profiteren van onze explosieveilige bescherming.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Axis Communications

Axis maakt een slimmere en veiligere wereld mogelijk, door netwerkoplossingen te ontwikkelen die inzicht bieden in het verbeteren van de veiligheid en nieuwe manieren van zakendoen. Als technologieleider in netwerkvideo biedt Axis producten en diensten voor videobewaking en beeldanalyse, toegangscontrole en audiosystemen.
Meer over Axis Communications

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.