PA Consulting boekt recordjaar dankzij vindingrijkheid

PA Consulting presenteert de financiële resultaten over 2020

| PA Consulting | 6 min | 28 april 2021 13:03
Copyright: PA Consulting
PA Consulting, het adviesbureau dat vindingrijkheid tot leven brengt, maakt bekend dat het in 2020 (januari tot en met december) een financiële recordprestatie heeft geleverd. Dankzij de teams van experts op uiteenlopende gebieden, die innovatief denken combineren met baanbrekende technologische toepassingen, heeft PA tijdens een uitdagend jaar zeer opmerkelijke prestaties geleverd voor klanten, mensen en de maatschappij.

PA heeft veel zien veranderen in 2020: Ken Toombs werd in oktober aangesteld als CEO, als opvolger van Alan Middleton, die PA 13 jaar heeft geleid. In december presenteerde PA Jacobs (NYSE:J) als nieuwe investeerder, na een succesvolle vijfjarige investeringsperiode van de Carlyle Groep. De samenwerking met Carlyle betekende voor PA een verdubbeling van de aangepaste EBITDA, die sinds 2016 een samengestelde jaarlijkse omzetgroei van 12 procent heeft laten zien1. PA’s marktwaarde werd na de transactie met Jacobs vastgesteld op 1,825 miljard Britse ponden, wat wordt gezien als een bevestiging van de kracht van PA's aanbod en marktpositie.

In 2020 heeft PA:
  • £ 559 miljoen aan inkomsten gegenereerd met jaar-op-jaar 12% groei
  • een recordaantal van 36 nieuwe partners aangeworven
  • twee Amerikaanse bedrijven overgenomen ter uitbreiding van PA’s expertise op het gebied van design en technologie
  • een uitstekende klanttevredenheidsscore behaald: 96 procent van de klanten zegt dat ze PA zouden aanbevelen

Vindingrijkheid in buitengewone tijden

Het succes van de UK Ventilator Challenge, als reactie op de oproep van de Britse regering aan het begin van de coronacrisis, is een van de prestaties waar PA met trots op terugkijkt. Ingenieurs, wetenschappers en regeringsdeskundigen van PA brachten de vaardigheden van de openbare en particuliere sector samen en hielpen bij de ontwikkeling van een gedetailleerd plan om levensreddende beademingsapparatuur te ontwerpen, te testen, goed te keuren en te produceren - en dit allemaal op topsnelheid. Dit resulteerde erin dat iedereen die in het Verenigd Koninkrijk een ventilator nodig had, er een heeft gekregen.

Om aan de klantbehoefte te voldoen is PA gegroeid. PA heeft een recordaantal van 36 nieuwe partners aangeworven en nam twee prijswinnende, innovatieve bedrijven over: Astro Studios, een bedrijf in San Francisco dat wereldwijd ervaring heeft met de creatie van succesvolle nieuwe merken en gebruikersgerichte ontwerpen; en Cooper Perkins, een bedrijf met hoofdkantoren in Boston en San Francisco dat het aanbod van PA verrijkt met uitzonderlijke vaardigheden op het gebied van technologische ontwikkeling en engineering.

PA heeft het afgelopen jaar extra aandacht besteed aan inclusiviteit en diversiteit in de bedrijfscultuur. De werknemersnetwerken van PA – BAME, Mental Health and Wellbeing, PRIDE en Women – hebben geholpen om vorm te geven aan een inclusieve organisatie waarin bewust aandacht is voor diversiteit. Alle werknemers bij PA kregen een Race Allyship training aangeboden. Het bestuur wil de vertegenwoordiging van minderheden in leiderschapsposities stimuleren en mikt bewust op partnerschap met organisaties die op dezelfde manier maatschappelijke verandering ondersteunen.

PA brengt vindingrijkheid tot leven bij organisaties over de hele wereld en helpt hen op nieuwe manieren te kijken naar wat ze doen en hoe ze werken. In 2020 heeft PA:
  • Teams in staat gesteld tot innovatie: Voor PA’s klant Pulpac, dat plastic voor eenmalig gebruik vervangt door een baanbrekende dry moulded fibre technologie, was mensen aanzetten tot innovatie erg belangrijk. Ook tijdens de pandemie moest de ontwikkeling van het duurzame alternatief voor plastic verpakkingen worden voortgezet. Om reisbeperkingen geen beletsel te laten zijn, stelde PA teams in Zweden en het VK in staat digitaal samen te werken, onder meer aan het repliceren van PulPac's geavanceerde technologie in PA's Global Innovation and Technology Centre in Cambridge, VK. PA heeft allerlei organisaties en sectoren geadviseerd over de toepassing van circulaire bedrijfsmodellen om duurzaamheid te bevorderen. Kleine, middelgrote en internationale ondernemingen maken gebruik van PA’s Circular Business Model Design Guide om bedrijfsmodellen te ontwerpen die blijvende waarde genereren en tegelijkertijd de samenleving en het milieu ten goede komen.
  • Organisaties meer wendbaar gemaakt: PA heeft het Californische nutsbedrijf San Diego Gas and Electric (SDGE) geholpen de wendbaarheid te vergroten met het kunstmatig intelligente systeem iPredict. Het systeem kan mogelijke stroomonderbrekingen dagen of zelfs weken van tevoren voorspellen. Dit stelt SDGE in staat tijdig reparaties in te plannen, wat geld bespaart en een betrouwbaarder en robuuster netwerk oplevert. Het Argenti Care Technology Partnership (Argenti), dat door PA wordt geleid, lanceerde in 2020 samen met de Hampshire County Council de eerste samenwerkende robots – “cobots” – in de Britse zorgsector. Experts van PA deden onderzoek naar hoe cobots kunnen helpen bij zware fysieke taken waar zorgpersoneel mee te maken krijgt, zoals het tillen en verplaatsen van patiënten. Na succesvolle tests van de cobots in februari werd de technologie opgeschaald en aangepast in reactie op de COVID-19-crisis, die hogere eisen stelde aan een toch al onder druk staand personeelsbestand.
  • Inspiratie op verrassende plaatsen gecreëerd: Nu het einde van de coronacrisis in zicht komt en de economie zich voorbereidt op herstel, proberen leiders uit te vinden hoe de klantbehoeften zijn veranderd en wat de toekomst in petto heeft. PA heeft een FutureWorlds™ scenarioplanner ontwikkeld om leiders te helpen richting te geven aan hun strategie. Hoe effectief dergelijke planning is, werd gedemonstreerd toen PA met partner The Economist onderzoek deed onder 200 bedrijfsleiders naar hun reactie op de financiële crisis in 2008. Degenen die van scenarioplanning een prioriteit maakten, scoorden negen procentpunten hoger op hun totale aandeelhoudersrendement dan degenen die dat niet hadden gedaan. PA werkte samen met Guide Beauty, een bedrijf dat zich, na een Parkinson diagnose bij de oprichter, toelegt op nieuwe manieren om make-up op te brengen. Professioneel make-up artiest en leraar Terry Bryant realiseerde zich dat nieuwe make-up methoden haar en miljoenen anderen met een beperking kunnen helpen. Het team hielp haar bij het ontwerpen en ontwikkelen van prijswinnende ergonomische hulpmiddelen voor iedereen.

Ken Toombs, CEO bij PA Consulting: “Organisaties werden door de uitdagingen van 2020 geconfronteerd met hun Kryptoniet: onzekerheid. Maar het heeft ook hun superkracht aangewakkerd: vindingrijkheid. Wij brengen vindingrijkheid tot leven bij organisaties wereldwijd en helpen hen opnieuw uit te vinden wat ze doen en hoe ze dat doen.”
“Onze sterke financiële prestaties in dit buitengewone jaar zijn te danken aan de fenomenale inspanningen van onze mensen die, ondanks de uitdagingen, fantastisch werk hebben geleverd van een hoog niveau, waarbij 96 procent van onze klanten heeft gezegd dat zij ons zouden aanbevelen.”

“Niet alleen wisten we onze hoge standaard te behouden, we hebben ons bedrijf laten groeien om aan de klantbehoeften tegemoet te komen. We hebben een recordaantal nieuwe partners mogen verwelkomen, twee prijswinnende bedrijven overgenomen en zijn een relatie aangegaan met een nieuwe investeerder. Met het oog op de toekomst versterkt de private-equity investering van Jacobs ons unieke totaalaanbod en ons vermogen om onze klanten te helpen blijvende resultaten te behalen.”

Lees hier het jaarverslag van PA over 2020.

1) Financiële informatie in dit bericht is overgenomen uit het jaarverslag van PA Consulting Group Holdings Limited voor het jaar dat is geëindigd op 31 december 2020 en dat is opgesteld volgens internationale standaarden voor financiële rapportages.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over PA Consulting

PA Consulting gelooft dat de kracht van onze vindingrijkheid bijdraagt aan een positieve toekomst voor de mens in een wereld die wordt gedreven door technologie. Waar strategie, technologie en innovatie samenkomen, zien zij kansen in complexiteit. Teams van experts op uiteenlopende gebieden combineren innovatief denken met baanbrekende technologie om sneller en verder vooruit te komen. Klanten transformeren en groeien mee, om zo samen duurzame tot resultaten te komen. Als innovatie- en transformatieconsultant heeft PA specialisten in huis op het gebied van financiële diensten, overheid, productie, energie- en nutsbedrijven, consumenten, defensie en beveiliging, gezondheidszorg, biowetenschappen, transport, reizen en logistiek.
Meer over PA Consulting

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.