Lannoo profiteert van optimale flexibiliteit en zero downtime dankzij DataCore SANsymphony

Keuze op basis van advies van DataCore’s strategisch partner Orbid

| DataCore | 3 min | 28 april 2021 13:16
Copyright: DataCore
DataCore Software, een autoriteit op het gebied van software-defined storage, kondigt aan dat het Uitgeverij Lannoo nv, één van de grootste Vlaamse algemene boekenuitgeverijen, succesvol heeft geholpen bij het realiseren van optimale flexibiliteit in data-opslag met zero-downtime als gevolg. Dit was mogelijk dankzij de implementatie van DataCore SANsymphony, de software-defined storage-oplossing van DataCore, die Lannoo verkoos op advies van DataCore’s strategisch partner Orbid.

Risico op stilvallen bedrijfsprocessen

Lannoo beschikt voor zijn hoofdkantoor in Tielt (België) over twee gebouwen. In beide gebouwen is een serverruimte ingericht die samen de basis vormen voor de IT-infrastructuur van het bedrijf. De opslag van data vindt echter plaats op slechts één locatie op een SAN-oplossing. Omdat de uitgeverij een flinke groei doormaakte wilde het meer redundantie en dataprotectie inbouwen. Het risico op het stilvallen van bedrijfsprocessen bij het uitvallen van een van beide datacenters, of delen daarvan was te groot. In een zoektocht om dat op een veilige en betrouwbare manier te doen kwam het via Orbid in aanraking met de technologie van DataCore.

Zero downtime dankzij het eenvoudig synchroniseren van data

DataCore SANsymphony maakt het mogelijk om data eenvoudig te synchroniseren tussen meerdere servers. Dat betekent in het geval van Lannoo bijvoorbeeld dat bij een stroomonderbreking op één van de locaties, bedrijfsprocessen 24/7 door kunnen blijven gaan. Lannoo is dankzij de technologie van DataCore en de inspanningen van partner Orbid niet meer afhankelijkheid van één server met één storage-oplossing op één locatie. De oude HPE ProLiant-servers zijn gefaseerd vervangen door nieuwe HP ProLiant Gen10-severs en Lannoo maakt inmiddels gebruik van de DataCore SANsymphony-oplossing voor de opslag van data.

Zowel bij geplande als ongeplande downtime is het beheer van Lannoo sterk ontlast, omdat manuele ingrepen niet langer nodig zijn. Dankzij het strategische advies van Orbid kon Lannoo onder de juiste begeleiding zijn IT-behoeften voor de lange termijn goed afwegen tegen de beschikbare resources van vandaag. Hierdoor is Lannoo in staat om in het gewenste tempo zijn IT-infrastructuur met de DataCore SANsymphony-oplossing future-proof te maken en is het voorbereid op de groei die het bedrijf de komende jaren verwacht door te maken.

Tom Fraeye, Netwerkbeheerder bij Uitgeverij Lannoo: “Dankzij de DataCore SANsymphony-oplossing kunnen we data eenvoudig synchroniseren tussen twee verschillende servers op twee verschillende locaties. Dit biedt ons de gewenste flexibiliteit en zekerheid op het gebied van data-opslag. Bovendien hebben we sinds de implementatie geen enkele keer meer te maken gehad met downtime. Daarnaast biedt DataCore een flexibel licentiemodel. We betalen per terabyte aan opslagruimte. Wanneer we meer capaciteit nodig hebben kan dat eenvoudig worden toegevoegd zonder grote veranderingen aan onze infrastructuur. ”

Ekrem Koç, Sales Director BeNeLux: “We zijn blij dat we Lannoo met DataCore SANsymphony meer flexibiliteit hebben kunnen bieden op het gebied van data-opslag. Zero downtime is een resultaat om trots op te zijn. Ook in de uitgeverswereld is digitalisering sterk in opmars. Dankzij dit sterke fundament profiteert Lannoo niet alleen vandaag van krachtige prestaties en dataprotectie, het is ook goed voorgesorteerd op de toekomst dankzij een moderne architectuur en toekomstvaste technologie.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over DataCore

DataCore Software levert de meest flexibele, intelligente en krachtige software-defined storage oplossingen in de branche voor block, file en object storage. Het bedrijf helpt klanten over de hele wereld bij het moderniseren van het opslaan, beschermen en openen van data. De uitgebreide productsuite, het intellectuele eigendomsportfolio en de ongeëvenaarde ervaring in storage virtualization en geavanceerde datadiensten positioneren DataCore als de autoriteit op het gebied van software-defined storage.
Meer over DataCore

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.