Palo Alto Networks breidt Prisma Cloud uit om automatisch onbeschermde cloudworkloads te beveiligen

Onthulling eerste cloud-native attack framework in de industrie

| Palo Alto Networks | 3 min | 28 april 2021 14:49
Copyright: Palo Alto Networks
  • Palo Alto Networks stimuleert containerbeveiliging met de inzet van vier cruciale nieuwe mogelijkheden
  • Prisma Cloud voegt het eerste alomvattende aanvals-framework in de industrie toe om hosts, containers en serverless te beschermen
Palo Alto Networks levert vandaag innovaties aan Prisma® Cloud om organisaties te helpen ervoor te zorgen dat geen enkele workload onbeschermd blijft. De nieuwe mogelijkheden verhogen ook de automatisering en detectie, vereenvoudigen nalevingscontroles en verdiepen het inzicht in malwarebedreigingen voor containers en hosts. Bovendien onthult Palo Alto Networks het eerste cloud-native attack framework in de industrie dat het MITRE ATT&CK®-framework uitbreidt.

“Organisaties hebben momenteel grote hoeveelheden onbeschermde workloads en er is geen efficiënte of uniforme manier om deze te beveiligen. Ze beheren vaak meerdere beveiligingsoplossingen voor één doel om deze workloadstacks te beschermen, wat kan leiden tot operationele lasten en beveiligingslekken”, zegt Varun Badhwar, senior vice president voor product, Prisma Cloud, bij Palo Alto Networks. "De nieuwe mogelijkheden van vandaag versterken onze toewijding om uitgebreide bescherming van cloud-workloads te bieden in hybride- en multi-cloudomgevingen. DevOps-teams kunnen nu efficiënt en snel hun workloads en applicaties bouwen en implementeren, terwijl ze beveiligingsteams helpen bescherming te bieden."

De nieuwe Prisma Cloud-mogelijkheden voor bescherming van cloud-workloads zijn:
  • Automatische detectie en automatische bescherming voor hosts: Prisma Cloud detecteert nu automatisch onbeschermde virtuele machines (VM's) die draaien op AWS®, Microsoft Azure® en Google Cloud Platform (GCP®), en implementeert naadloos de Prisma Cloud Defender-agent om ervoor te zorgen dat VM's niet onbeschermd blijven.
  • Het eerste alomvattende aanvals-framework in de industrie dat cloud-native workloads beschermt tegen bedreigingen: het nieuwe interactieve dashboard van Prisma Cloud breidt het MITRE ATT&CK-framework uit om een ??geconsolideerd overzicht te bieden van het volledige portfolio aan cloud-native applicaties. Dit helpt organisaties bij het evalueren van hun verdediging tegen specifieke dreigingsscenario's en biedt mogelijkheden voor respons en herstel bij incidenten. Dit aanvals-framework is ontwikkeld door Unit 42, het threat intelligence team van Palo Alto Networks.
  • Anti-malwaremogelijkheden tijdens looptijd en tijdens continue integratie en levering (CI/CD) scenario's: Prisma Cloud bevat nu Palo Alto Networks’ WildFire®-intelligentie om een ??extra laag looptijd-bescherming te bieden en dieper inzicht te geven in kwaadaardige malwarebedreigingen met nieuwe anti-malware en preventiemogelijkheden voor host en containers. Deze integratie begint al in het bouwproces voordat de software wordt geïmplementeerd.
  • Vereenvoudigde compliance voor hosts, containers en serverloze applicaties: Prisma Cloud Compliance Explorer vereenvoudigt de zichtbaarheid van compliance binnen toonaangevende frameworks en CIS (Center for Internet Security), inclusief nieuwe updates van de nieuwste vergelijkingen die aansluiten bij de bestaande zes certificeringen. Bovendien biedt een nieuwe gebruikersinterface een compliance-oplossing voor het implementeren van Docker DISA STIG (Defense Information Systems Agency Security Technical Implementation Guide).
  • Open Source-licentieanalyse en uitgebreide software-compositieanalyse: Prisma Cloud voegt ondersteuning toe voor het scannen van code-opslagplaatsen met de twistcli-opdrachtregelinterface, evenals nieuwe ondersteuning voor het scannen van GitHub Enterprise-opslagplaatsen. Bovendien bevat Prisma Cloud geavanceerde licentiedetectie om open source-licenties in pakketten te identificeren, gecombineerd met licentienalevingsregels, om het gebruik binnen een organisatie te bewaken en te beheren.
"Moderne ondernemingen draaien hun cloud-native-applicaties op een breed scala aan vormfactoren, waaronder een combinatie van cloud-VM's, containers, Kubernetes en serverloze architecturen die allemaal moeten worden beveiligd", zegt ESG Vice President en Group Director, Cybersecurity, Doug Cahill. "De nieuwste verbeteringen aan Prisma Cloud verdiepen hun beveiligingsmogelijkheden voor het beschermen van moderne applicaties op zowel containers als Kubernetes, maar ook fundamentele virtuele machines vanuit een enkele, uniforme oplossing."

Beschikbaarheid

De nieuwe functies zijn vanaf vandaag beschikbaar in Prisma Cloud Compute Edition, met algemene beschikbaarheid in Prisma Cloud Enterprise Edition eind mei.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Palo Alto Networks

Palo Alto Networks als leverancier op het gebied van cyberbeveiliging geeft de cloud-centric toekomst vorm met technologie die de manier waarop mensen en organisaties werken transformeert. Onze missie is om de cybersecuritypartner bij uitstek te zijn en onze digitale manier van leven te beschermen. We helpen de grootste beveiligingsuitdagingen ter wereld aan te pakken met continue innovatie die de nieuwste doorbraken in kunstmatige intelligentie, analyse, automatisering en orkestratie grijpt. Door een geïntegreerd platform te leveren en een groeiend ecosysteem van partners te versterken, lopen we voorop bij het beschermen van organisaties via clouds, netwerken en mobiele apparaten. Onze visie is een wereld waar elke dag veiliger en veiliger is dan de vorige.
Palo Alto Networks, en het Palo Alto Networks-logo zijn handelsmerken van Palo Alto Networks, Inc. in de Verenigde Staten en in rechtsgebieden over de hele wereld. Alle andere handelsmerken, handelsnamen of servicemerken die hierin worden gebruikt of genoemd, zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.
Meer over Palo Alto Networks

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.