SD Worx zet internationale groei verder door met overname Aditro in Scandinavië

Nieuwe stap om uit te groeien tot dé aanbieder van payroll- en HR-diensten in Europa

| SD Worx | 3 min | 28 april 2021 17:38
Afbeelding: Kobe Verdonck, CEO van SD Worx | Copyright: SD Worx
SD Worx, een Europese HR- en payrollspecialist, heeft een definitieve overeenkomst gesloten voor de overname van Aditro, een Cloud HR & Payroll softwareleverancier in Zweden, Finland en Noorwegen. Met deze overname zet SD Worx weer een nieuwe stap om uit te groeien tot dé aanbieder van payroll- en HR-diensten in Europa.

Aditro: Marktleider in Scandinavië

Aditro heeft ruim 600 medewerkers in Zweden, Noorwegen, Finland en Estland. Zij bedienen bijna 1.200 klanten in zowel het MKB als de grote organisaties (zoals IKEA, KPMG, Saab en Volvo), die samen ongeveer 1 miljoen werknemers ondersteunen. In 2020 realiseerde Aditro een omzet van 614,5 miljoen Zweedse Kroon en zijn ze marktleider in Zweden (23%), Noorwegen (34%) en Finland (39%).

"Voor SD Worx is dit een unieke kans om de Scandinavische markt te betreden en Finland, Noorwegen en Zweden te bedienen. Zowel onze medewerkers als klanten hebben voordeel bij de integratie van Aditro binnen SD Worx. De beslissing om Aditro over te nemen is gebaseerd op onze complementaire geografische regio's, businessstrategieën en productportfolio's, alsook door onze gedeelde culturen en waarden", aldus Kobe Verdonck, CEO van SD Worx. "Het spreekt voor zich dat we ervoor gaan zorgen dat de collega's van Aditro zich thuis voelen bij SD Worx. We ondersteunen het bestaande managementteam van Aditro, dat aanblijft, bij het realiseren van de veelbelovende groeiplannen en het garanderen van de bedrijfscontinuïteit. Aditro heeft een duidelijk stappenplan om zijn kernactiviteiten verder te ontwikkelen en heeft dit plan aangevuld met nieuwe strategische initiatieven om nog meer te kunnen groeien in toekomst. SD Worx gaat helpen bij het bereiken van deze doelstellingen."

"Naarmate we elkaar beter hebben leren kennen, hebben we gezien dat de cultuur en kernwaarden van SD Worx en Aditro veel gelijkenissen vertonen," zegt Martin Sjögren, CEO bij Aditro. "Door ons aan te sluiten bij een solide marktleider als SD Worx, kunnen we verder bouwen aan onze digitale oplossingen en kunnen we ons aanbod uitbreiden om tegemoet te komen aan de behoeften en verwachtingen van onze klanten."

Goede match

Aditro en SD Worx werken al jarenlang samen, doordat ze beiden in 2010 de Payroll Services Alliance (PSA) hebben opgericht. Met deze service bedienen ze klanten in 150 landen over de hele wereld. De overname van SD Worx zal Aditro in staat stellen om zijn groeiambities te versnellen door een breder, internationaler aanbod van HR- & payroll-diensten te bieden aan het klantenbestand.

"We helpen onze klanten met het waarmaken van hun digitale transformatie-ambities met onze clouddiensten en mobile-first aanpak", vertelt Martin Sjögren. "Ons modulaire en functionele cloud-platform en onze mobiele app, met een gebruiksvriendelijke en intuïtieve interface, biedt volledige toegang tot al deze functionaliteiten."

"Nu we één bedrijf zijn, hebben we een schitterende kans om Aditro's cloud-technologie en mobile-first aanpak te optimaliseren om onze klanten nóg beter te bedienen, ons klantenbestand nog verder uit te breiden én om onze ambitie om de Europese nummer één te worden, waar te maken", besluit Kobe Verdonck.

De financiële voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt. SD Worx is geadviseerd door EY (financiën en fiscaliteit) en DLA Piper (juridisch). Aditro en R12 Kapital (de Verkoper) werden geadviseerd door William Blair (enige financieel adviseur), Roschier (juridisch) en Deloitte (financieel en fiscaal).

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over SD Worx
Als toonaangevende Europese provider van payroll- en hr-oplossingen helpt SD Worx organisaties om hun nieuwe en bestaande personeelsbestand te beheren aan de hand van een volledig dienstenpakket op het gebied van Personeelsbezetting, Payroll en Tijd & Talent. SD Worx levert de meest geschikte aanpak voor elke situatie, met inzichten, expertise, outsourcingdiensten en technologie die hr-beslissingsnemers nodig hebben om hun organisatie en medewerkers volledig tot ontwikkeling te laten komen.
Meer over SD Worx
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.