ChargePoint integreert met Android Auto om ervaring van elektrisch rijden te verbeteren

Android™-gebruikers rechtstreeks inzicht in essentiële laadfunctionaliteit

| ChargePoint | 2 min | 29 april 2021 14:04
Afbeelding: Android autoscreen main display | Copyright: ChargePoint
ChargePoint, Inc., een van de grootste oplaadnetwerken voor elektrische voertuigen (EV) ter wereld, integreert nu met Android Auto om de ervaring van elektrisch rijden te verbeteren. Dankzij deze nieuwe integratie is belangrijke laadfunctionaliteit beschikbaar in de auto, waardoor bestuurders gemakkelijk informatie kunnen uitlezen via hun infotainment-systeem.

“Bij ChargePoint weten we dat de elektrificatie van vervoer afhangt van een goede gebruikservaring. Onze Android Auto-app is een belangrijke stap om die ervaring te optimaliseren, door middel van software en verbeterde connectiviteit”, zegt Bill Loewenthal, Senior Vice President, Product bij ChargePoint.

“Door cruciale laad-data via het infotainmentsysteem direct inzichtelijk te maken, zijn bestuurders te allen tijde goed geïnformeerd. Bestuurders hebben nu toegang tot de informatie van de ChargePoint-app via de geïntegreerde display van het voertuig door hun telefoon rechtstreeks aan te sluiten via Android Auto. Deze verbeterde verbinding tussen app en voertuig draagt bij aan de verdere elektrificatie van mobiliteit en laat zien hoe ChargePoint tech-oplossingen levert die nu en in de toekomst de behoeften van bestuurders vervullen.”

Vanaf vandaag hebben Android-gebruikers toegang tot de krachtige ChargePoint-app via de geïntegreerde display in hun voertuig. Dit doen ze door simpelweg een Android-telefoon, die draait op Android 6.0 of hoger en waar de ChargePoint app op is geïnstalleerd, te verbinden met een voertuig dat Android Auto ondersteunt. De belangrijkste features van de applicatie zijn:

  • Een kaart met nabijgelegen laadstations;
  • De mogelijkheid om de status van laadstations in te zien;
  • Een lijst van laadstations, met gedetailleerde informatie;
  • Stations filteren op laadsnelheid, beschikbaarheid en kosten;
  • De mogelijkheid om een laadsessie te beginnen;
  • Compatibiliteit met elektrische voertuigen; en
  • De mogelijkheid om notificaties in te stellen wanneer een bezet station weer beschikbaar is.

De integratie met Android Auto onderstreept de missie van ChargePoint om de ervaring voor bestuurders en bedrijven te verbeteren en zo de overstap naar elektrische mobiliteit te helpen versnellen.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over ChargePoint
ChargePoint bouwt een nieuw laadnetwerk, zodat uiteindelijk alle mensen en goederen zich elektrisch kunnen verplaatsen. Sinds de oprichting in 2007 zet ChargePoint zich in voor bedrijven en bestuurders om de overstap naar elektrisch rijden makkelijk te maken. Het bedrijf heeft een van de grootste EV-oplaadnetwerken opgezet en heeft het meest uitgebreide portfolio met oplaadoplossingen die vandaag de dag beschikbaar zijn. Het cloud-abonnementsplatform en de softwaregestuurde oplaadapparatuur van ChargePoint zijn ontworpen om ieder oplaadscenario mogelijk te maken: van thuis tot op de werkplek, bij parkeergelegenheden, horeca en retail en voor wagenparken van ieder formaat.
Meer over ChargePoint
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.