Advies van zorgmedewerkers basis voor release mijnCaress 5.5

Intuïtieve vormgeving medewerkerportaal in het ECD van PinkRoccade Care zorgt voor tijdswinst en gebruiksgemak

| PinkRoccade Care | 2 min | 30 april 2021 15:11
Gewaardeerd
Copyright: PinkRoccade Care
PinkRoccade Care, leverancier van het elektronisch cliëntendossier mijnCaress, heeft in de release van mijnCaress 5.5 de ervaring van de eindgebruiker centraal gezet. Het medewerkerportaal in de nieuwste versie van het ECD is vormgegeven op basis van onderzoek onder zorgmedewerkers naar een intuïtievere vormgeving, gebruiksvriendelijkheid en tijdsbesparing. De vereenvoudigde inrichting van het platform, met name door een nog intuïtievere navigatie, zorgt voor een klikreductie tot 50% en een tijdswinst tot 20%. Dankzij het vernieuwde fundament en de onderliggende technologie zijn toekomstige softwareaanpassingen eenvoudig door te voeren en data uniform en veilig te ontsluiten. Het medewerkerportaal is bovendien schaalbaar, waardoor naar behoefte nieuwe gebruikers direct eenvoudig aangehaakt kunnen worden, zodat ze onmiddellijk op locatie via hun mobiel of tablet gegevens in het ECD kunnen invoeren.

Openstaan voor feedback

Uit interne onderzoeken van PinkRoccade Care bleek dat de verzorgenden, begeleiders en paramedici meer geholpen zijn met overzicht, snelheid en gebruiksvriendelijkheid, en minder op zoek zijn naar uitgebreide functionaliteiten. Tijdens de ontwikkeling van de nieuwe release is doorlopend feedback gevraagd om de inrichting optimaal vorm te geven. Deze optimalisering heeft een tijdsbesparing van 70 uur per medewerker per jaar opgeleverd, nog los van de gereduceerde tijd voor opleiding en instructie.

Op basis van de reacties zijn diverse gebruikerstests gedaan om te valideren dat de wijzigingen mijnCaress 5.5 daadwerkelijk simpeler zou maken. De feedbackmogelijkheid, die PinkRoccade Care al jaren biedt, blijft bestaan in de huidige, uitgebreidere vorm; gebruikers kunnen de functionaliteiten blijven waarderen, aan hun feedback wordt een nog groter belang toegekend bij de toekomstige ontwikkelingen in het ECD.

Interoperabiliteit

De onderliggende technologie biedt een gedegen fundament om het ECD verder op te ontwikkelen, wat noodzakelijk is voor de versnelling van de digitale transformatie in de zorg. PinkRoccade Care werkt aan de adoptie van open standaarden om, door intensieve samenwerking met zorginstellingen, gegevensuitwisseling tussen de systemen mogelijk te maken. Dit is niet alleen van belang vanuit efficiency-oogpunt, maar ook omdat zorgorganisaties en al hun softwareleveranciers moeten voldoen aan de geldende en aankomende wetgeving, zoals de Wet Cliëntrechten en de Wet Elektronische Gegevensuitwisseling in de Zorg. Met behulp van het stimuleringsprogramma InZicht en specifiek de modules ontsluiting naar PGO en eOverdracht helpt PinkRoccade Care deze transformatie te versnellen in zowel de VVT als de GHZ.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (6 ratings).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over PinkRoccade Care
PinkRoccade Healthcare levert softwareoplossingen en diensten voor de gezondheidszorg: care-organisaties (ouderen- en gehandicaptenzorg), GGZ-instellingen en aan ziekenhuizen. Maar ook organisaties buiten de zorg kunnen profiteren van een aantal van de oplossingen. Inspelen op en slim toepassen van technologische ontwikkelingen zijn de sleutel tot succes.
Meer over PinkRoccade Care
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.