PinkRoccade Hosting Services levert nieuw Zorgportaal Medisch Spectrum Twente

Nieuw containerplatform gebaseerd op Azure Kubernetes Services

| PinkRoccade Care | 2 min | 03 mei 2021 11:18
Copyright: Medisch Spectrum Twente
PinkRoccade Hosting Services verzorgt de komende 5 jaar voor Medisch Spectrum Twente (MST) het technisch applicatiebeheer voor het EPD HiX en de hosting van het Zorgportaal op PinkRoccade’s nieuwe containerplatform, gebaseerd op Azure Kubernetes Services (AKS). MST richt zich de komende jaren op het nog beter faciliteren van innovatie en digitalisering van medische processen. Daarom is een nieuw elektronisch patiëntendossier (EPD) in gebruik genomen en worden delen van de infrastructuur en het beheer uitbesteed. Hierdoor kan MST zich richten op het leveren van de beste zorg in de regio Twente. Na een uitgebreid selectietraject viel de keus op PinkRoccade Hosting Services.

Nieuwe technologie Zorgportaal

Het verzoek vanuit MST was helder: MST wil zich focussen op de kernactiviteiten en innovatie in de zorg. Daarom werd ervoor gekozen om het technisch applicatiebeheer van HiX en de hosting van het Zorgportaal uit te besteden aan PinkRoccade Hosting Services. Inmiddels is de eerste mijlpaal in het project bereikt en staat het Zorgportaal van MST klaar op het nieuwe op AKS-gebaseerde containerplatform van PinkRoccade Hosting Services. Gedurende de rest van 2021 werken de partijen samen aan de conversie en implementatie van het EPD en het Zorgportaal. Momenteel worden de HiX-omgevingen opgebouwd om eind dit jaar live te gaan.

Ben Collignon, manager ICMT bij MST: “Azure Kubernetes Services is een compleet nieuwe technologie om het Zorgportaal te hosten. PinkRoccade Hosting Services toonde zijn innovativiteit door te investeren in een containermanagementplatform. Digitalisering en innovatie zijn van groot belang voor MST om de patiënten te voorzien van zorg op maat die past bij de behoefte van de patiënt. We zetten daarom continu in op vernieuwing. De eisen die aan de beschikbaarheid, continuïteit en veiligheid van een dergelijk platform worden gesteld, vragen om een betrouwbare en betrokken IT-partner waarop MST kan bouwen.”

Langdurige samenwerking

Joost Deckers, managing director van PinkRoccade Hosting Services is blij met de samenwerking met MST: “PinkRoccade Hosting Services werkt hard aan de uitbreiding van haar dienstverlening rondom HiX binnen ziekenhuizen. Vanuit onze multi-cloudstrategie introduceren we diensten met nieuwe technologieën zoals Kubernetes, zowel vanuit Azure als onze eigen Pink Private Cloud. Voor MST hebben we het Zorgportaal nu opgezet in Azure. Ik kijk uit naar een prettige en langdurige samenwerking met MST”, aldus Deckers.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over PinkRoccade Care

PinkRoccade Healthcare levert softwareoplossingen en diensten voor de gezondheidszorg: care-organisaties (ouderen- en gehandicaptenzorg), GGZ-instellingen en aan ziekenhuizen. Maar ook organisaties buiten de zorg kunnen profiteren van een aantal van de oplossingen. Inspelen op en slim toepassen van technologische ontwikkelingen zijn de sleutel tot succes.
Meer over PinkRoccade Care

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.