Ictivity migreert volledige IT-landschap rederij Vroon naar de cloud

Wereldwijd adoptie- en trainingsprogramma voor soepele overgang in coronatijd

| Ictivity | 2 min | 04 mei 2021 9:26
Copyright: Vroon
Internationale rederij Vroon heeft voor IT-dienstverlener Ictivity gekozen voor de migratie van alle bedrijfsapplicaties naar de cloud. Innovatief is de implementatie van Windows Virtual Desktop, de nieuwe virtuele werkplekoplossing van Microsoft op basis van Desktop-as-a-Service (DaaS). De implementatie van Windows Virtual Desktop stelt Vroon in staat om snel op- en af te schalen in alle landen waar het bedrijf actief is. Ook voor de medewerkers biedt de oplossing voordelen in de vorm van een veilige externe werkplek met snelle toegang tot gevirtualiseerde applicaties.

Schaalbaar cloudplatform

De implementatie van Windows Virtual Desktop vormt een belangrijke component binnen de bredere cloudmigratie. Dankzij deze migratie beschikt de rederij nu over een schaalbaar, gestandaardiseerd en effectief IT-platform in de cloud, voor een betere gebruikerservaring voor de medewerkers. Daarmee heeft Vroon op gebied van IT grote stappen gemaakt om de uitrol van de toekomststrategie te ondersteunen. Daarbij wordt de eigen, bestaande vloot de komende jaren verder uitgebreid met schepen die niet in eigendom, maar wel in beheer zijn van het bedrijf (third party management).

Migratie naar Azure en adoptie van moderne werkplek

De door Vroon en Ictivity gerealiseerde cloudoplossing omvat – naast de implementatie van Windows Virtual Desktop – onder meer de migratie van alle bedrijfsapplicaties naar Microsoft Azure (inclusief managed services voor de hele Azure-omgeving) en de ingebruikname van een nieuwe, moderne IT-werkplek (Omnia Workspace) en Office 365. Na afronding van de technische implementatie volgde de adoptie- en trainingsfase. Belangrijke elementen daarbinnen waren online (mini-)trainingen, de inzet van een e-coach, het gebruik van het KennisHub-leerportaal en de benoeming van zeventien ambassadeurs.

Basis voor digitale vooruitgang

Volgens Group ICT Manager Rob Frenks kan Vroon nu weer jaren mee: “Deze volwaardige, moderne cloud-werkplek biedt onze medewerkers veel gemak en vrijheid. Dankzij deze oplossing en de onderliggende infrastructuur is de basis op orde voor verdere digitale vooruitgang van ons bedrijf.” De uitbraak van corona zorgde volgens Frenks voor een intense start van het project. “Door de omstandigheden hebben we elkaar uiteindelijk niet of nauwelijks live gezien. Desalniettemin zijn we er, vanuit een hecht partnership, in geslaagd om dit project tot een goed einde te brengen.”

Martijn Verhoeven, projectmanager bij Ictivity: “Door goed samen te werken – via een gezamenlijke projectsite op Microsoft Teams, wekelijkse Teams-meetings en door alle acties bij te houden in Planner – hebben we in uitdagende omstandigheden gezorgd voor een mooi eindresultaat.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Ictivity
Ictivity heeft al 21 jaar ervaring met het automatiseren van werkplekken en het in beheer nemen van IT omgevingen. Ictivity begrijpt de onderliggende technologie als geen ander. Maar het grootste onderscheid ten opzichte van andere ICT-dienstverleners is dat Ictivity tevens oog heeft voor de medewerker: hoe kunnen we hem of haar optimaal faciliteren? Hoe kunnen we de rompslomp wegnemen en werk efficiënt maken? Dit vraagt om diepgaande kennis van de verticale markten. Immers, een gemeente kent heel andere persona’s dan een zakelijke dienstverlener of een logistiek bedrijf, maar ook heel andere werkprocessen. Doordat Ictivity zich verdiept in de werkprocessen zien zij ook waar het efficiënter kan. Ictivity hanteert altijd User Based Computing als uitgangspunt. Daaronder verstaan zij een IT-omgeving die zich plooit naar de behoeften van gebruikers. Het bedrijf ontwerpt IT-omgevingen niet vanuit een puur technische visie, maar zet de processen van een organisatie en taken van een medewerker centraal.
Meer over Ictivity
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.