Nederlandse Zivver zet grote stap naar Duitsland

Universitair Ziekenhuis Frankfurt beveiligt medische en administratieve communicatie met veilige mailoplossing

| ZIVVER | 2 min | 04 mei 2021 9:28
Gewaardeerd
Copyright: ZIVVER
Zivver, leverancier van oplossingen voor veilige communicatie, is een samenwerking aangegaan met Universitätsklinikum Frankfurt (Universitair Ziekenhuis Frankfurt). Door de pandemie is er een nog grotere behoefte ontstaan aan veilige, digitale oplossingen voor patiëntenzorg. Met Zivvers platform kan het ziekenhuis veilig communiceren met patiënten en externe zorgpartijen. Deze stap naar Duitsland onderstreept de succesvolle groeistrategie van Zivver.

Universitätsklinikum Frankfurt (UKF) koos voor Zivver na een uitgebreide testfase en pilot-periode. De oplossing van Zivver wordt geïntegreerd met het mailsysteem van het ziekenhuis (Outlook). Zivver controleert continu de combinatie van geadresseerde en inhoud van de tekst en bijlage, zodat er geen gevoelige data naar buiten lekt. Dit betekent dat werknemers niet langer hoeven na te denken of een e-mail al dan niet versleuteld moet worden. Als dit het geval is, worden ze hierover door het systeem van Zivver geïnformeerd. Het universitair ziekenhuis is essentieel voor de medische sector in Duitsland omdat het een internationale health-hub is. Dit is mede dankzij de belangrijke financiële positie van Frankfurt in Europa en het centraal gelegen vliegveld Flughafen Frankfurt am Main, één van de grootste luchthavens en belangrijkste mainports van Europa.

Michael von Wagner, Ärztlicher Leiter Medizinische Informationssysteme und Digitalisierung (CISO): "Door de pandemie is er een nog grotere behoefte ontstaan aan veilige, digitale oplossingen voor patiëntenzorg. Maar ook in de toekomst, als we elkaar hopelijk weer gemakkelijker kunnen ontmoeten en onze patiënten weer persoonlijk kunnen ontvangen, zal een kort e-mailtje met medische of administratieve informatie vaak de gemakkelijkste manier zijn om te communiceren. We willen bekijken in welke andere scenario's het contact het beste via de mail kan verlopen. In de toekomst zal de communicatie van zorgverleners met patiënten veranderen. We kijken ernaar uit deze communicatie te ondersteunen met beveiligde e-mailcommunicatie van Zivver.”

Wouter Klinkhamer, CEO van Zivver: "Universitätsklinikum Frankfurt is een toonaangevend ziekenhuis in Duitsland en we zijn er trots op hun digitaliseringspartner te zijn. Onder onze klanten bevinden zich meer academische ziekenhuizen, bijvoorbeeld het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA). De volledige acceptatie in de afgelopen jaren van onze oplossing voor de bescherming van e-maildata onderstreept onze aansluiting op de uitgebreide technische en functionele vereisten van Duitse organisaties in het algemeen - en zorgverleners in het bijzonder. We zien dit als het begin van het kopiëren van het Nederlandse succes in de healthcare sector naar Duitsland (en Europa): meer dan 45% van de Nederlandse ziekenhuizen gebruikt Zivver.”

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (1 rating).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over ZIVVER
ZIVVER, het platform dat bedrijven helpt veilig te communiceren, is in 2015 opgericht vanuit de filosofie dat professionals drie belangrijke behoeften hebben: gebruiksvriendelijkheid, controle en veiligheid. ZIVVER voldoet met haar product aan deze drie behoeften, die ieder even belangrijk zijn.In vergelijking met bestaande oplossingen is de basisaanpak van ZIVVER uniek: de oplossing voorkomt menselijke fouten bij het verzenden van gevoelige gegevens, voorkomt toegang door hackers of derden en stelt gebruikers in staat berichten in te trekken en automatisch fouten te melden. Hierdoor behouden gebruikers de controle voor, tijdens en na het delen van informatie. ZIVVER noemt dat Triple Safe.
Meer over ZIVVER
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.