Dataiku krijgt strategische investering van Snowflake

Investering helpt bedrijven meer waarde te genereren met geavanceerde analytics in Data Cloud

| Dataiku | 3 min | 04 mei 2021 9:38
Copyright: Snowflake
Dataiku, een van 's werelds leidende AI- en machine learning-platforms, heeft vandaag een nieuwe investering aangekondigd van Snowflake Ventures, de venture-tak van Snowflake. Samen leveren Dataiku en Snowflake AI-mogelijkheden, waarmee bedrijven eenvoudig en snel alle soorten data science-projecten kunnen bouwen, implementeren en monitoren, inclusief machine learning en deep learning.

Met Dataiku kunnen Snowflake-klanten gebruikmaken van een unieke visuele interface die de samenwerking tussen een breed scala aan zakelijke gebruikers en dataspecialisten bevordert. Data-teams hebben toegang tot de Data Cloud en kunnen, ondersteund door Snowflake, geautomatiseerde data pipelines, krachtige voorspellende analyses en praktische AI-gedreven applicaties creëren.

Sinds de aankondiging van een nauwere samenwerking in november 2020 profiteert een groeiend aantal klanten van de krachtige combinatie van Snowflake's prestaties, de bijna onbeperkte schaal en de overeenkomst daarin met Dataiku's mogelijkheden voor machine learning en modelmanagement. Daarnaast lanceerde Dataiku onlangs Dataiku Online met Snowflake; een compleet SaaS-aanbod van Dataiku dat vooraf is geïntegreerd met Snowflake voor een directe koppeling van klantgegevens en een snelle time-to-value voor klanten.

Verdere samenwerking tussen Snowflake en Dataiku zal gezamenlijke klanten in staat stellen om snel toegang te krijgen tot nieuwe cloud-data. Deze data is cruciaal voor het creëren van krachtige AI-gestuurde applicaties en flexibele processen. Met de push-down-architectuur van Dataiku kunnen klanten profiteren van prijzen gebaseerd op gebruik (per seconde) van het Snowflake-platform voor data-verwerking, AI-ontwikkeling en het uitvoeren van in productie zijnde data- en AI pipelines.

De nieuwe investering en het geïntensiveerde partnerschap zullen verder worden versterkt door Snowpark, de nieuwe tool voor developers in Snowflake. Snowpark, dat momenteel in preview is, stelt data engineers, data scientists en developers in staat om code te schrijven in talen als Scala, Java en Python met behulp van bekende programmeerconcepten, en vervolgens workloads uit te voeren zoals data-transformatie, data-voorbereiding en feature engineering op Snowflake.

"We werken graag samen met partners en investeren in bedrijven die blijk geven van hun toewijding om data beschikbaar te maken en waarde toe te voegen voor onze klanten”, zegt Christian Kleinerman, SVP bij Snowflake. "Deze investering met Dataiku verstevigt onze samenwerking en ons gemeenschappelijke doel om klanten te laten profiteren van de AI en machine learning en de voordelen van Data Cloud te ervaren.”

“Het afgelopen jaar heeft elk bedrijf laten zien dat data essentieel is voor het tonen van veerkracht”, aldus Florian Douetteau, CEO van Dataiku. “Bedrijven zijn veerkrachtig als ze de toegang tot data vanuit de cloud kunnen uitbreiden, gecombineerd met de mogelijkheid om snel inzichten en voorspellende applicaties te ontwikkelen. Wij zijn van mening dat de verdere integratie met Snowflake onze gezamenlijke klanten de handvatten geeft om op een snellere en betere manier zich aan te passen, op te schalen en nieuwe uitdagingen aan te gaan.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Dataiku

Dataiku is het gecentraliseerde platform dat het gebruik van data science, machine learning en AI in organisaties democratiseert. Met Dataiku hebben zij alles wat nodig is om de hele ‘datareis’ af te leggen, van datapreparatie tot grootschalige analytics en enterprise BI. Het platform van Dataiku zorgt ervoor dat data-experts en andere professionals kunnen samenwerken en biedt best practices voor - en shortcuts naar - het implementeren en beheren van machine learning- en AI-projecten. Door dit alles samen te brengen in een gecentraliseerde en gecontroleerde omgeving is Dataiku de katalysator voor datagedreven organisaties.
Meer over Dataiku

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.