Vier tips voor een digitale lenteschoonmaak voor je foto’s en video’s

Niels Burnet, Business Development Manager bij Kingston Technology, geeft advies

| Kingston Technology | 3 min | 04 mei 2021 10:10
Copyright: Kingston Technology
Na de winter ervaren veel mensen lentekriebels en daarmee gaat ook de welbekende lenteschoonmaak in huis gepaard. De meeste mensen denken dan aan een grondige poetsbeurt van de ramen, keukenkastjes of zelfs de hele zolder. Toch kan deze periode een uitgelezen kans zijn om ook je smartphone en alle opgeslagen foto’s eens grondig aan te pakken. Onze mobiele fotogalerij wordt dagelijks gevuld met foto’s en video’s die we zelf nemen, maar ook door schermafdrukken, gifjes en ander beeldmateriaal dat we via WhatsApp met elkaar delen. Op den duur wordt dat een gigantische lijst aan beeldmateriaal die daarmee ook veel geheugen op je mobiele telefoon inneemt. Aangezien foto’s en video’s vaak dierbare herinneringen zijn, geeft Niels Burnet, Business Development Manager bij Kingston Technology, advies over hoe je een lenteschoonmaak toepast op je mobiele fotoalbums.

1. Sorteer je foto’s

Maak mappen aan zodat je niet verdwaalt in een oerwoud aan foto’s. Dat kan bijvoorbeeld een map per jaartal zijn, die je dan onderverdeelt in submappen per maand, of een map per onderwerp die je dan ook weer verdeelt in extra submappen. Een app die hierbij hulp biedt, is Slidebox: in één beweging swipe je de foto’s in de juiste categorie of in de prullenbak. Op die manier wordt zoeken naar een foto opeens een stuk makkelijker én sneller.

2. Durf te deleten

Heb je verschillende versies van hetzelfde fotomoment? Houd dan de mooiste foto’s en verwijder alle anderen. Ook foto’s die wat slechter zijn van kwaliteit, of die maar half gelukt zijn, kun je beter van je telefoon wissen. Dit kan je heel makkelijk ‘anytime and anywhere’ doen zodat je nadien niet eindeloos hoeft te scrollen door rijen van soortgelijke foto’s. Je zult zien dat dit stiekem ontzettend veel geheugen scheelt.

3. Verplaats je foto’s naar een centrale plek

Wanneer je een selectie hebt gemaakt van de foto’s en video’s die je wilt houden, verplaats je ze naar een cloudopslagdienst zoals bijvoorbeeld iCloud of Google Foto’s. Jouw dierbare momenten zijn dan veilig om ze opnieuw te bekijken waar en wanneer je maar wilt. Op die manier heb je ook direct weer plaats vrijgemaakt op je telefoon voor nieuwe, waardevolle herinneringen.

4. Een extra back-up kan nooit kwaad

Extra veiligheid inbouwen is verstandig. Bewaar daarom je meest dierbare foto’s en andere mediabestanden op een externe harde schijf die je thuis bijhoudt. Zorg dat je de harde schijf regelmatig bijwerkt. Mocht je telefoon het plotseling begeven, zonder een reservekopie te hebben gemaakt, dan is het niet zo dat je alles kwijt bent.
Met deze vier tips is een digitale opschoonbeurt voor de foto’s op je telefoon erg makkelijk. Het hoeft je niet veel tijd en energie te kosten én je maakt direct ruimte vrij voor nieuwe, speciale herinneringen.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Kingston Technology
Kingston Digital Europe Co LLP en Kingston Technology Company, Inc., zijn onderdeel van dezelfde bedrijvengroep (“Kingston”). Kingston is ’s werelds grootste onafhankelijke producent van geheugenproducten. Kingston ontwikkelt en produceert oplossingen die gebruikt worden om te leven, te werken en te spelen, van big data, laptops en pc’s tot IoT-apparatuur, zoals slimme en draagbare technologie, tot design-in en contractproductie. De grootste pc-producenten en cloudhostingpartijen ter wereld vertrouwen op Kingston voor hun productiebehoeften. Onze passie voedt de technologie die de wereld elke dag inzet. We streven ernaar verder te kijken dan onze producten om te voldoen aan de behoeften van onze klanten en oplossingen te bieden die een verschil maken: ‘Kingston Is With You’. 
Meer over Kingston Technology
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.

Nog een artikel lezen?


Vorige artikel
Volgende artikel
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.