Agdatahub, Orange Business Services en SUEZ vormen agro-milieugerichte samenwerkingsovereenkomst

Bundeling technologische en digitale expertise om digitale transformatie van landbouwindustrie te ondersteunen

| Orange Business Services | 3 min | 04 mei 2021 13:06
Copyright: Orange Business Services
Agdatahub, een exploitant van de uitwisseling van landbouw datagegevens en consent platformen; Orange Business Services, een wereldwijd bedrijf voor netwerk gebaseerde digitale diensten, en SUEZ, een belangrijke speler op het gebied van milieudiensten, bundelen hun krachten om samen oplossingen te bouwen die de digitale en ecologische transformatie van de landbouwsector versnellen.

De drie bedrijven zijn van plan technologieën te ontwikkelen waarmee agrariërs en belanghebbenden in de landbouwsector, maar ook lokale overheden, toegang krijgen tot innovatieve, milieugerichte oplossingen op basis van technologieën en gekoppelde objecten, ter ondersteuning van het opvangen en meten van koolstof, waterkwaliteit of gasemissies in de veehouderij. Deze oplossingen zullen hen in staat stellen te profiteren van programma's zoals betalingen voor milieudiensten, die een vergoeding bieden voor praktijken die het milieu beschermen. De partners zijn vastbesloten deze oplossingen aan te bieden om hun bedrijfsinitiatieven te bevorderen en de ontwikkeling ervan te industrialiseren met industriële spelers.

Versterking van de Europese en Franse voedsel- en digitale soevereiniteit

Deze overeenkomst komt op een moment dat het nieuwe gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) drie milieudoelstellingen moet hebben: optreden tegen de klimaatverandering, de natuurlijke hulpbronnen beschermen en landschappen en biodiversiteit in stand houden, in overeenstemming met de Europese Green Deal. Het speelt ook in op de noodzaak om de Franse en Europese voedsel- en digitale soevereiniteit te versterken, zoals door de huidige pandemie wordt onderstreept. Het partnerschap zorgt voor een gemeenschappelijke visie op Europees niveau binnen de dataruimten Landbouw en Milieu, en het GAIA-X-ecosysteem, waarvan Orange Business Services stichtend lid is en Agdatahub sinds de eerste dag.

" Agrariërs zijn de eersten die zich zorgen maken over het behoud van natuurlijke hulpbronnen. Agdatahub is afkomstig uit de landbouwsector en wil via zijn platform voor consent en gegevensuitwisseling het gebruik van gegevens van landbouwers en de industrie veiligstellen ten voordele van duurzamere praktijken. Het partnerschap met Orange Business Services en SUEZ zal ons in staat stellen om het aantal toepassingen op milieugebied te versnellen en uit te breiden," zegt Sébastien Windsor, voorzitter van Agdatahub.

"Wij zetten ons in om een positieve impact te creëren in de landbouwsector door de transformatie van industriële spelers en regio's te ondersteunen in hun ecologische transitie naar een steeds meer verantwoorde economie. Door onze krachten te bundelen met Agdatahub en SUEZ, zullen we de landbouwsector begeleiden en inspelen op hun behoeften, door gebruik te maken van cruciale gegevens en nieuwe technologieën om hun ecologische transformatie te versnellen", aldus Pierre-Louis Biaggi, senior vice president, Digital and Data, Orange Business Services.

"Geconfronteerd met de vele uitdagingen die de toekomst van de landbouw zullen vormgeven, innoveert de SUEZ Groep om de landbouwsector globale en geïntegreerde oplossingen te bieden die hen in staat zullen stellen de middelen beter te beheren. Door onze expertise te combineren met Agdatahub en Orange Business Services, zullen we samen bijdragen aan het versterken en versnellen van de agro-ecologische transitie van boeren", aldus Diane Galbe, executive vice president van SUEZ, verantwoordelijk voor strategie en de wereldwijde Smart & Environmental Solutions Business Unit.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Orange Business Services
Orange Business Services is een netwerk-native digitale dienstverlener en de wereldwijde enterprise-divisie van de Orange Group. We verbinden, beschermen en innoveren bedrijven over de hele wereld om duurzame bedrijfsgroei te ondersteunen. Door expertise op het gebied van connectiviteit en systeemintegratie is Orange Business Services in staat bedrijven te ondersteunen op het gebied van softwaredefined networking, multi-clouddiensten, data en AI, slimme mobiliteitsdiensten en cybersecurity. Orange biedt begeleiding in elke fase van de gegevenscyclus: van verzameling, transport, opslag en verwerking tot analyse en delen.
 
Nu bedrijven gedijen op innovatie, plaatst Orange Business Services haar klanten in het hart van een open ecosysteem om samenwerking te stimuleren.
Orange en alle andere Orange product- of dienstnamen zijn handelsmerken van Orange of Orange Brand Services Limited.
Meer over Orange Business Services
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.