adidas lanceert 4DFWD

Een futuristische hardloopschoen met 3D-print technologie

| Adidas | 2 min | 05 mei 2021 10:08
Copyright: Adidas
Vandaag lanceert adidas de vernieuwde 4DFWD, een hardloopschoen op het snijvlak van sport en wetenschap dankzij de 3D-geprinte zool. adidas ontwikkelde deze speciale ‘4D’-techniek in samenwerking met Carbon en is geboren uit data-inzichten van duizenden atleten van de afgelopen vier jaar. Het rasterwerk in de tussenzool zorgt voor drie keer meer voorwaartse beweging, meer remkracht en meer efficiëntie tijdens het hardlopen. Dafne Schippers, wereldkampioen en derde snelste vrouw ooit op de 200 meter, is door adidas gekozen als een van de gezichten in de campagne voor deze schoen.

3D-techniek in de zool

De vlindervormige FWD CELL van de zool, die is geselecteerd uit vijf miljoen mogelijke rasterstructuren, is zo ontwikkeld dat hij bij een verticale impact voorwaarts wordt samengedrukt. Daarnaast is hij gemaakt van 39% biologisch materiaal. De 3D-geprinte mesh geeft een futuristische look aan de schoen.

Comfortabele pasvorm

In de nieuwe schoen is ook de pasvorm onder handen genomen. Het Primeknit bovenleer is deels gemaakt van gerecycled polyester en sluit aan bij de 4DFWD-tussenzool. Hierdoor voelt de schoen comfortabel aan en zit deze als een sok aan de voet. Tegelijkertijd biedt de technologie hardlopers voldoende steun en draagt het bij aan een nieuwe loopervaring.

Alberto Uncini Manganelli, adidas SVP en General Manager bij adidas Running & Credibility Sports: "Met deze vernieuwende tussenzool, een primeur in de sector, is de adidas 4DFWD meteen onze meest geavanceerde digitaal geprinte hardlooptussenzool tot nu toe. Hij toont ook het potentieel van de 4D-technologie om fysica- en biomechanische studies om te zetten in prestatiegerichte oplossingen. We kunnen nauwelijks wachten tot hardlopers dit nieuwe product zullen ervaren."

‘Podiumschoen’ in Tokio

De adidas 4DFWD wordt uitgebracht in drie colorways. Een daarvan is de Tokyo Collection, de belangrijkste ‘podiumschoen’ voor de atleten in Tokio deze zomer, waarop hopelijk ook Nederlandse atleten een gouden medaille in ontvangst mogen nemen. De adidas 4DFWD is vanaf 15 mei in beperkte oplage verkrijgbaar in de kleuren ‘core black’ en ‘solar red’.


Kenmerken adidas 4DFWD:
  • Mesh constructie: gemaakt van 39% biologisch 3D-materiaal, biedt 23% meer demping, drie keer meer voorwaartse beweging, meer remkracht en loopefficiëntie.
  • Innovatieve tussenzool: een vlindervormige FWD CELL buigt de energie van de impact bij elke stap om in een horizontale voorwaartse beweging.
  • Primeknit & bovenleer: het Primeknit+ bovenleer is gemaakt op basis van mappingegevens over meerdere jaren en valt goed samen met de adidas 4DFWD-tussenzool. Zo wordt de loper bij elke stap voorwaarts ondersteund met een sokachtige pasvorm, terwijl de voet vrij kan ademen.
  • Buitenzool: de rubberen buitenzool sluit aan bij de adidas 4DFWD-tussenzool, wat resulteert in een hogere tractie.
Adviesverkoopprijs: 200 euro.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.