Hewlett Packard Enterprise breidt HPE GreenLake uit met storage-as-a-service

Een van de grootste bedrijfsonderdelen van HPE transformeert tot een cloud-native, software defined dataservice-organisatie

| HPE | 3 min | 05 mei 2021 10:35
Copyright: HPE
Hewlett Packard Enterprise (HPE) kondigt vandaag aan de HPE Storage-divisie te transformeren in een cloud-native software defined dataservices-organisatie. Onderdeel van dit nieuws is de aankondiging van een dataservice-platform dat voldoet aan de zogeheten ‘Unified DataOps’-visie van het technologiebedrijf: het platform brengt een cloud operationsmodel naar de plek waar de data zich bevinden en verenigt data operations voor een betere dataervaring.

Het nieuwe platform is ontworpen voor de enorme datahoeveelheden die gegenereerd worden van de edge tot de cloud. Het breekt datasilo’s af en vermindert de complexiteit van dataomgevingen, terwijl de flexibiliteit en innovatiemogelijkheden juist vergroot worden. Tot slot worden bedrijfsrisico’s dankzij dit platform verminderd.

De aankondiging van vandaag markeert een belangrijke mijlpaal voor HPE om een ‘edge-to-cloud’ ‘platform-as-a-service’ organisatie te worden. Het nieuwe dataservice-platform is beschikbaar via HPE GreenLake en bestaat uit drie innovaties om dataprocessen van de edge tot de cloud te vereenvoudigen:
  • Data Services Cloud Console. Deze cloud console levert de operationele flexibiliteit van de cloud en unified data operations – geleverd als een dienst (‘as-a-service’).
  • Cloud data services. Een suite met softwarediensten die wereldwijd infrastructuurbeheer op grote schaal drastisch vereenvoudigt en automatiseert.
  • HPE Alletra. Een nieuw cloud-native data-infrastructuur portfolio voor gebruik van data van de edge tot de cloud.

“Veel organisaties hebben te maken met een complex web van gefragmenteerde hardware, software en handmatige processen. Dit maakt het lastig om te concurreren en te innoveren in een constant veranderende wereld”, aldus Antonio Neri, President en CEO van HPE. “HPE was de eerste die inzag dat er een behoefte is aan een unified en consistente cloudervaring van de edge tot de cloud en kwam daarom met HPE GreenLake. De aankondiging van vandaag bouwt voort op deze strategie zodat organisaties hun silo’s kunnen afbreken en data overal kunnen gebruiken. Nu data-inzichten steeds belangrijker worden, biedt HPE het ideale platform voor organisaties die gedistribueerde data toepassen, bijvoorbeeld voor AI-initiatieven, nieuwe klantervaringen en digitale transformatie.”

Unified DataOps: een visie voor snellere datagedreven innovatie

Bij veel organisaties zorgen enorme datahoeveelheden voor complexiteit. In een onderzoek onder IT-beslissers, uitgevoerd door ESG in opdracht van HPE, stelt 93 procent van de IT-beslissers dat complexiteit in storage en databeheer een belemmering vormt voor digitale transformatie. Twee derde (67 procent) zegt dat gefragmenteerde data-inzichten in hybrid clouds leiden tot bedrijfsrisico’s.

Unified DataOps is HPE’s visie voor een nieuwe data-ervaring die data-centric beleid, cloud-native beheer en AI-gestuurde inzichten integreert om datasilo’s weg te nemen en complexiteit van databeheer en -infrastructuur te elimineren. Tegelijkertijd stimuleert het operationele wendbaarheid van de edge tot de cloud, worden bedrijfsrisico’s geminimaliseerd en datagedreven innovatie gestimuleerd.

Het nieuwe dataservice-platform is ontworpen op basis van deze Unified DataOps-visie met een Data Services Cloud Console, cloud dataservices en HPE Alletra. Tezamen zorgt dit voor de operationele flexibiliteit van de cloud en het stroomlijnen van databeheer.

Data Service Cloud Console

Data Services Cloud Console levert cloud operations en uniforme data operations ‘as-a-service’. Het is ontworpen om een breed scala aan cloud dataservices te leveren en is gebaseerd op bewezen cloud-native technologie die ondersteund wordt door Aruba Central. Aruba Central is de engine die miljoenen apparaten verbindt met tienduizenden klanten in clusters over de hele wereld. Data Services Cloud Console biedt een uniforme API voor de automatisering van applicaties door HPE, partners en op maat gemaakte datadiensten. Bovendien geeft het developers toegang tot infrastructuur en data als code.

Cloud Data Services

Geleverd vanuit de Data Services Cloud Console introduceert HPE Data Ops Manager voor het beheer van wereldwijde data-infrastructuren, vanaf elke locatie en vanaf elk apparaat. ‘Intent’- gebaseerde provisioning zorgt voor een geheel nieuwe capaciteitsaanpak voor data-infrastructuren met een AI gedreven, applicatiegerichte aanpak die on-demand provisioning mogelijk maakt.

HPE Alletra

HPE Alletra is een cloud-native data-infrastructuur voor data van de edge tot de cloud. HPE Alletra wordt beheerd door de Data Services Cloud Console voor de levering van de operationele cloudervaring. Het portfolio van HPE Alletra bestaat uit de workloadgeoptimaliseerde All-NVMe HPE Alletra 9000- en 6000-systemen, en biedt de flexibiliteit om elke applicatie uit te voeren.

Beschikbaarheid

Data Services Cloud Console, cloud dataservices en HPE Alletra zijn beschikbaar vanaf mei 2021.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over HPE
Hewlett Packard Enterprise (HPE) (NYSE: HPE) is een wereldwijde marktleider op het gebied van technologische oplossingen waarmee klanten data uit de ‘edge’, de ‘core’ en de cloud kunnen verwerken, analyseren, gebruiken en toepassen. Zo stelt HPE klanten in staat om sneller nieuwe businessmodellen te ontwikkelen, klant- of werknemerservaringen te verbeteren en de operationele efficiëntie te verhogen - nu en in de toekomst.
Meer over HPE
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.