Unit 42 ontdekt nieuwe malware gericht op het stelen van cryptovaluta

WeSteal is geen uitzonderlijk geavanceerde malware

| Palo Alto Networks | 1 min | 05 mei 2021 10:38
Copyright: Palo Alto Networks
Unit 42, het threat intelligence team bij Palo Alto Networks, heeft nieuw onderzoek vrijgegeven waarin zij ‘WeSteal’, nieuwe malware gericht op het stelen van cryptovaluta, blootleggen. De belangrijkste bevindingen uit de analyse van Unit 42 kun je vinden in dit blog.

Om cryptovaluta van een slachtoffer te "stelen", gebruikt WeSteal veel voorkomende uitdrukkingen om te zoeken naar strings die overeenkomen met de patronen van Bitcoin- en Ethereum-Wallet-ID's die naar het klembord worden gekopieerd. Wanneer deze overeenkomen, vervangt het de gekopieerde Wallet-ID op het klembord met een ID die door de malware wordt geleverd. Het slachtoffer plakt vervolgens onwetend het vervangen Wallet-ID over het werkelijke Wallet-ID heen waardoor het geld bij de transactie naar de vervanging gestuurd door de malware.

WeSteal is geen uitzonderlijk geavanceerde malware en kan door organisaties vrij eenvoudig worden geweerd door basale onderdelen van de cybersecurity zoals spamfiltering, up-to-date Windows hosts en systeem administratie, op orde te hebben.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Palo Alto Networks
Palo Alto Networks als leverancier op het gebied van cyberbeveiliging geeft de cloud-centric toekomst vorm met technologie die de manier waarop mensen en organisaties werken transformeert. Onze missie is om de cybersecuritypartner bij uitstek te zijn en onze digitale manier van leven te beschermen. We helpen de grootste beveiligingsuitdagingen ter wereld aan te pakken met continue innovatie die de nieuwste doorbraken in kunstmatige intelligentie, analyse, automatisering en orkestratie grijpt. Door een geïntegreerd platform te leveren en een groeiend ecosysteem van partners te versterken, lopen we voorop bij het beschermen van organisaties via clouds, netwerken en mobiele apparaten. Onze visie is een wereld waar elke dag veiliger en veiliger is dan de vorige.
Palo Alto Networks, en het Palo Alto Networks-logo zijn handelsmerken van Palo Alto Networks, Inc. in de Verenigde Staten en in rechtsgebieden over de hele wereld. Alle andere handelsmerken, handelsnamen of servicemerken die hierin worden gebruikt of genoemd, zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.
Meer over Palo Alto Networks
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.