Sectigo versterkt leiderschapspositie in websitebeveiliging met overname van SiteLock

De gecombineerde organisatie krijgt een duidelijke leiderschapspositie binnen de wereldwijde markt voor websitebeveiliging

| SiteLock | 3 min | 5 mei 2021 13:45
Copyright: SiteLock
Sectigo®, wereldwijd leverancier van oplossingen voor geautomatiseerd beheer van digitale certificaten en de beveiliging van websites, maakt vandaag bekend dat het SiteLock overneemt. Dit is een toonaangevende aanbieder van oplossingen voor monitoring en beveiliging van websites. De transactie omvat tevens Patchman, een in Nederland gevestigde leverancier van oplossingen voor het automatisch scannen en patchen van kwetsbaarheden in website CMS systemen. Met de overname van SiteLock breidt Sectigo zijn productaanbod en partnernetwerk verder uit en vergroot het zijn reikwijdte met meer dan 16 miljoen websites die momenteel door Sitelock worden beschermd. De gecombineerde organisatie krijgt een duidelijke leiderschapspositie binnen de wereldwijde markt voor websitebeveiliging.

De wereldwijde vraag naar geavanceerde oplossingen voor websitebeveiliging heeft recordhoogten bereikt. Dit is mede te wijten aan de massale overstap op thuiswerken en de steeds frequentere en complexere cyberaanvallen. De verkopen van het Sectigo Web Security Platform stegen in de tweede helft van 2020 met bijna 40%. Hieruit blijkt dat bedrijven hun investeringen in het optimaliseren van de beveiliging van hun websites en het waarborgen van bedrijfscontinuïteit opvoeren. Volgens het laatste State of Website Security & Threat Report van Sectigo kreeg een op de vijf MKB-organisaties alleen al in het afgelopen jaar te maken met een beveiligingsincident. 37 procent van de getroffen bedrijven zei dat ze op dat moment over een bepaalde vorm van websitebeveiliging beschikten. Dit onderstreept de noodzaak van oplossingen die uitgebreidere bescherming bieden.

"SiteLock is een bekend en vertrouwd merk voor websitebeveiliging onder wereldwijde klanten en partners", zegt Michael Fowler, president Partners & Channel bij Sectigo. "Bedrijven krijgen steeds regelmatiger te maken met steeds geavanceerdere internetaanvallen. Veel daarvan overweldigen eigenaars van websites en leggen hun bedrijfsvoering plat. Door het combineren van de sterke punten van de producten van Sitelock en Sectigo kunnen we een ongeëvenaarde geautomatiseerde oplossing voor het beveiligen van websites aanbieden die wordt ondersteund door twee van de grootste merken en experts binnen de sector."

“Als erkend leider in innovatieve cybersecurity-oplossingen voor bedrijven van elke omvang zijn we enorm enthousiast over deze kans om toe te treden tot de snelgroeiende wereldwijde organisatie van Sectigo”, zegt Tom Serani, chief channel officer bij SiteLock. “Als onderdeel van Sectigo zullen we de beste beveiligingsoplossingen in hun soort blijven afleveren om bedrijven in alle delen van de wereld veilig te houden.”

SiteLock is de vijfde overname die Sectigo de afgelopen drie jaar voltrok. In 2019 versterkte Sectigo zijn zakelijke beveiligingsplatform met de toevoegong van de technologie voor IoT-beveiliging van Icon Labs. Medio 2018 nam het CodeGuard over, een leverancier van oplossingen voor back-ups en herstel van websites voor kleine en middelgrote bedrijven. In de herfst van 2020 nam het SSL247 over, de grootste leverancier van SSL-certificaten en webitebeveiliging van Frankrijk en Groot-Brittannië, evenals Xolphin, de grootste Nederlandse aanbieder van SSL-certificaten en digitale handtekeningen. Daarmee breidde Sectigo de reikwijdte van zijn verkooporganisatie en ondersteuning voor zijn toonaangevende oplossingen voor het beheer van SSL-certificaten verder uit.

Met deze nieuwe overname groeit Sectigo uit tot een wereldwijde organisatie met ruim 450 werknemers. SiteLock zal verder gaan als zelfstandige business unit van Sectigo Ltd. Het merk SiteLock blijft in stand, aangevuld met de achtervoeging “A Sectigo Company”.

Meer informatie over de overname van SiteLock door Sectigo is hier te vinden.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over SiteLock
SiteLock is leider in uitgebreide security-oplossingen. Zijn cloudgebaseerde technologieën van grootzakelijke kwaliteit en diepgaande expertise bieden organisaties van elke omvang toegang tot dezelfde beveiligingsmogelijkheden als de grootste bedrijven gebruiken om hun data te beschermen, veilige communicatie te waarborgen en hun websites veilig te houden. SiteLock biedt betaalbare, effectieve en toegankelijke oplossingen voor het automatisch detecteren en verhelpen van cyberbedreigingen, het voorkomen van toekomstige cyberaanvallen, het waarborgen van ononderbroken en veilige communicatie en compliance met de wet- en regelgeving. Het in 2008 opgerichte bedrijf beschermt organisaties in alle delen van de wereld.
Meer over SiteLock
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.