Thales en Senetas lanceren quantum bestendige netwerk encryptie-oplossing

Organisaties kunnen hiermee gevoelige gegevens beschermen tegen toekomstige quantum aanvallen

| Senetas | 2 min | 05 mei 2021 14:10
Gewaardeerd
  • Organisaties kunnen hiermee gevoelige gegevens beschermen tegen toekomstige quantum aanvallen.
  • De oplossing voldoet aan de wereldwijde standaard voor quantum bestendige encryptie-algoritmen.
  • Organisaties wereldwijd kunnen nu inzetten op een quantum beveiligingsstrategie met quantum bestendige encryptie.
Thales en Senetas lanceren samen een quantum bestendige netwerk encryptie-oplossing. Met deze oplossing kunnen klantgegevens (met snelheden tot 100 Gbps) worden beschermd tegen toekomstige quantum aanvallen. Quantum computing wordt beschouwd als een van de belangrijkste bedreigingen voor cyberveiligheid en maakt het mogelijk om huidige beveiligingsmethoden, zoals encryptie, te omzeilen, waardoor gegevens in gevaar komen.

Beveiliging van de toekomst

Door zowel conventionele als quantum bestendige encryptie te combineren in één netwerkbeveiligingsplatform, zijn organisaties verzekerd van langdurige gegevensbescherming in een post-quantum wereld. Hackers die versleutelde gegevens verzamelen, lopen vast wanneer ze encryptie proberen te kraken met supercomputerkracht. De invoering van de nieuwe standaarden beschermt namelijk alle belangrijke gegevens.

De verwachting is dat binnen vijf tot tien jaar een werkende quantum computer ontwikkeld is. Daarom wordt er al gewerkt aan standaarden voor beveiligingseisen om gegevens in een quantum wereld te beschermen. De oplossing van Thales en Senetas ondersteunt de nieuwste standaarden van het European Telecommunication Standards Institute in de manier waarop quantum sleutels worden gemaakt, beschermd en gedistribueerd.

“Nu quantum computing realiteit wordt, moeten organisaties over de hele wereld een quantum beveiligingsstrategie ontwikkelen en snel quantum encryptie implementeren. Dit is het eerste high-speed netwerk encryptie platform op de markt dat quantum bestendige encryptie biedt met de huidige encryptie technologie. Onze overheid, defensie en zakelijke klanten kunnen een veilige overgang maken naar een toekomstige, veilige quantum wereld, wetende dat gegevens voor de lange termijn worden beschermd ”, aldus Andrew Wilson, CEO van Senetas.

"Het is essentieel dat bedrijven begrijpen dat alle huidige versleutelstandaarden niet geschikt zijn voor een quantum wereld. Hackers weten dat quantum eraan komt en stelen nu alvast gegevens, zodat ze er in de toekomst toegang toe hebben. Grote organisaties en multinationals lopen het grootste risico vanwege compliance- en privacymandaten. Bedrijven kunnen het zich niet veroorloven te wachten, het is nu tijd om hun quantum strategie op het gebied van beveiliging te herzien'', aldus Todd Moore, Vice President encryption solutions bij Thales.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Goed (1 rating).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Senetas

Senetas is een Australisch beursgenoteerd bedrijf (ASX: SEN) en een toonaangevende ontwikkelaar van hoogwaardige beveiligingsoplossingen voor versleuteling. Van gecertificeerde hardware met een hoge mate van zekerheid en gevirtualiseerde encryptie voor datanetwerken tot de meest veilige applicatie voor het delen van bestanden en samenwerking met controle over datasoevereiniteit; ze zijn allemaal gebaseerd op hetzelfde crypto-agile, quantum-ready platform.

De oplossingen van Senetas beschermen ondernemingen, de overheid, defensie, technologiedienstverleners en klanten van kritieke nationale infrastructuur tegen datalekken en cyberaanvallen. Door gebruik te maken van end-to-end encryptie en geavanceerd sleutelbeheer, bieden ze langdurige gegevensbescherming zonder de netwerk- en applicatieprestaties of gebruikerservaring in gevaar te brengen.
Meer over Senetas

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.