Splunk lanceert nieuwe Observability Cloud

Alle tools die IT- en DevOps-teams nodig hebben in één toepassing

| Splunk | 2 min | 5 mei 2021 14:32
Afbeelding: Observability Cloud APM screenshot | Copyright: Splunk
Splunk lanceert vandaag de nieuwe Observability Cloud om de complexiteit van de cloud te overzien. De Observability Cloud brengt alle tools die IT- en DevOps-teams nodig hebben samen in één toepassing.

Hiermee brengt Splunk de data van metrics, traces en logs, in real time samen, ongeacht de schaal en zonder sampling. Teams krijgen met deze toepassing volledige zichtbaarheid in hun services. Dit helpt bij onderzoek en geeft de mogelijkheid data te beheren met een op OpenTelemetry-gebaseerde architectuur.

De komst van de Observability Cloud is een belangrijke ontwikkeling aangezien hybride IT-systemen complexer zijn dan ooit. DevOps teams moeten zorgen dat de cloud van hoge kwaliteit blijft, waarmee ze indirect verantwoordelijk zijn voor de bedrijfscontinuïteit- en innovatie. En een belangrijke factor voor kwaliteit is effectiviteit van de observability-toepassingen. Deze toepassingen zijn echter vaak niet geïntegreerd.

Sendur Sellakumar, Chief Product Officer bij Splunk zegt: “Met de verschuiving naar de cloud worstelen IT- en DevOps-teams nu met meer operationele complexiteit. Die wordt verergerd door het gebruik van verschillende monitoringtools met blinde vlekken, gescheiden gegevens en onsamenhangende workflows. Splunk’s Observability Cloud helpt deze teams de complexiteit meester te maken en de cloud transitie te versnellen."

Lenovo Online & Ecommerce Operations Director, Ben Leong deelt hierover: “Onze mean-time-to-resolution (MTTR) is van 30 minuten verlaagd naar minder dan vijf minuten met de hulp van Splunk Observability. Hierdoor hadden we 100% uptime tijdens Black Friday, zelfs met 300% meer traffic dan het jaar daarvoor. Met Splunk Observability hebben we de efficiëntie van onze activiteiten, samenwerking, en troubleshootingtijd flink verbeterd waardoor we onze Lenovo klanten altijd de beste ervaring bieden.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Splunk
Splunk is leverancier van platform waarmee bedrijven hun data in real-time inzichtelijk kunnen maken. Een belangrijk element dat Splunk anders dan anders maakt is het feit dat de data niet hoeft worden schoongemaakt om er inzichten uit te halen.
Splunk Inc. Alle rechten voorbehouden. Splunk, Splunk>, Data-to-Everything, D2E en Turn Data Into Doing zijn handelsmerken en gedeponeerde handelsmerken van Splunk Inc. in de Verenigde Staten en andere landen. Alle andere merknamen, productnamen of handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars.
Meer over Splunk
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.