Koninklijke Nedschroef bespaart kosten, vermindert risico en vergroot productiviteit met de Infor Cloud

Infor CloudSuite Automotive ondersteunt transformatie van vooraanstaande leverancier in bevestigingsmiddelen

| Infor | 3 min | 06 mei 2021 9:48
Gewaardeerd
Copyright: Nedschroef
Infor, de industry cloud company, kondigt vandaag aan dat Nedschroef, specialist in het vervaardigen van bevestigingsmaterialen, Infor Cloudsuite Automotive heeft gekozen voor modernisering van de bedrijfsvoering, om kosten te besparen en de efficiëntie te verhogen.

Nedschroef ondergaat een enorme transformatie. Het bedrijf, dat sinds 1894 bestaat, is over de afgelopen jaren op vele gebieden al geëvolueerd van een cluster van autonome organisaties naar één entiteit die bestaat uit verschillende business units. De laatste stap is het introduceren van "one way of working" ondersteund door een modern en geïntegreerd ERP systeem. Dit vereiste een hernieuwde digitale strategie die past bij dit nieuwe business model. Binnen deze strategie wordt het volledige ecosysteem geïntegreerd - van interne processen, zoals machines, tot externe processen, zoals de supply chain systemen. Nedschroef zocht hiervoor een technologiepartner met gestandaardiseerde oplossingen en kennis van de automobielindustrie.
image

Selectieproces

In 2018 startte het selectieproces met de softwareleveranciers. Samen met Gartner onderzocht Nedschroef de ERP-markt en werden er intern multidisciplinaire teams opgesteld. Elk team had een andere focus met als gemeenschappelijk doel om Nedschroef toekomst bestendig te maken. Nedschroef gebruikte reeds Infor XPPS en schreef een request-for-proposal (RFP) uit om hun huidige ERP-systeem te vernieuwen. Na een grondige evaluatie van enkele potentiële leveranciers werd Infor geselecteerd vanwege een combinatie van goede industrie kennis en een systeem welke direct kon laten zien hoe het aan de operationele behoeften en ambities van Nedschroef kon bijdragen. Belangrijk voor de beslissing was dat het geïntegreerd platform zou voldoen aan de toepassingen binnen de automobiel- en maakindustrie.

“Dat we eerdere ervaring hadden met Infor was niet relevant voor de selectieprocedure, het was absoluut geen uitgemaakte zaak,” vertelt Joris Te Molder, CIO en IT-directeur bij Nedschroef. “We hebben voor ze gekozen omdat ze met de juiste mensen en aantoonbaar passende oplossingen kwamen. Uiteindelijk waren alle multidisciplinaire teams het unaniem eens dat Infor Cloudsuite Automotive de juiste oplossing was.”

Operationeel

De implementatie vindt stapsgewijs plaats en wordt uitgevoerd in samenwerking met Infor-partner Merino Consulting Services. Inmiddels is de oplossing geïmplementeerd en operationeel voor twee faciliteiten van Nedschroef, in Barcelona (ES) en Schrozberg (GE). Rollout voor resterende sites is voorzien in de periode 2021 - 2024. Met de implementatie van Infor Cloudsuite Automotive kan Nedschroef kosten besparen, risico’s verminderen en wordt de productiviteit kwalitatief en kwantitatief sterk vergroot.

“Infor, Nedschroef en Merino vormen een eenheid in goede en slechte tijden,” vertelt Te Molder. “Of het nu op een zondagavond of een dinsdagochtend was, Infor stond op ieder moment voor ons klaar. Hoewel we nog maar aan het begin van de implementatie zijn, kijken we ernaar uit om samen met Infor het traject verder af te leggen.”

“We zijn erg trots om een innovatief bedrijf als Nedschroef te voorzien van het Infor-platform, waardoor de organisatie zich volledig kan focussen op het aanbieden van onderdelen voor auto’s, vliegtuigen en machines. Dit is hét voorbeeld van een koploper in de industrie, die dankzij het standaardiseren en moderniseren van zijn processen de complete organisatie naar een hoger niveau tilt”, vertelt Kees van den Houten, VP & Managing Director, Infor Benelux.

“Infor Cloudsuite Automotive is toegespitst op de automobielindustrie en ontworpen om activiteiten binnen deze sector te optimaliseren. De multi-tenant cloudoplossing zorgt voor een integrale koppeling tussen alle systemen waardoor de productiviteit binnen Nedschroef wordt verhoogd. Ook biedt het softwarepakket inzichten in de supply chain en gedetailleerde tools voor het bijhouden van transacties.”

Infor CloudSuite Automotive is ontworpen voor de automobielindustrie, maar ook bij uitstek geschikt voor organisaties die wereldwijd opereren. Zo biedt de oplossing Nedschroef de mogelijkheid om functionaliteiten op basis van van IoT (Internet of Things) en machine connectiviteit verder te ontwikkelen, en geïntegreerde EDI (Electronic Data Interchange)-functies te gebruiken. Een ander voordeel van de Infor multi-tenant cloud zijn de analysemogelijkheden van Infor's Business Intelligence (BI). Deze helpen besluitvormings- en rapportageprocedés aanzienlijk te versnellen.
image

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (3 ratings).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Infor
Infor is wereldleider in zakelijke cloud-software met sectorspecifieke specialisaties. De organisatie levert missie kritische bedrijfsapplicaties aan klanten wereldwijd. Infor-software is ontworpen om meer waarde, minder risico’s en duurzame operationele voordelen te leveren. De medewerkers combineren diepgaande sectorspecifieke-expertises met inzichten uit data om te leren en betere zakelijke en industriële oplossingen te creëren, waarmee organisaties zich beter kunnen aanpassen en de uitdagingen in hun sector de baas zijn. Infor zet zich in om klanten te voorzien van moderne hulpmiddelen om hun bedrijf te transformeren en hun eigen innovatietrajecten te versnellen.
The word and design marks set forth herein are trademarks and/or registered trademarks of Infor and/or related affiliates and subsidiaries. All other trademarks listed herein are the property of their respective owners.
Meer over Infor
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.